Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Έχουν διεισδύσει Τζιχαντιστές στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Αποτέλεσμα εικόνας για πειθαρχια στον στρατο

Για ένα κομμάτι ψωμί - 1985  

Για ένα κομμάτι ψωμί,
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.
Δε φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν’ η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.


Η καλλιέργεια του φόβου για τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους και την είσοδο τους στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι χαρακτηριστικό όλων των στρατών της Δύσης και έχει ένα κοινό στόχο:
την πειθάρχηση και τον έλεγχο του προσωπικού.
'Αραγε οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τι μέτρα λαμβάνουν;
Αντιμετωπίζουν και αυτές τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς ως εσωτερικό εχθρό και στήνουν μηχανισμούς παρακολούθησης και καταστολής;
Ρωτάμε;

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στον ισπανικό στρατό.

Οι ισπανικές στρατιωτικές οργανώσεις στην παρανομία;

Με αυτό τον χαρακτηριστικό τίτλο καταλήγουν οι ανακοινώσεις των ισπανικών στρατιωτικών ενώσεων -ATME και AUME-, για τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον τους ο αντιστράτηγος και Α/ΓΕΣ των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων Juan Gómez de Salazar. (1)

Συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα eldiario.es (2) έφερε στο φως πληροφορίες, πως ο Ισπανός Α/ΓΕΣ σε συνάντηση ασφαλείας με άλλους στρατηγούς εξέφρασε την άποψη, της πιθανής διείσδυσης τζιχαντιστών στις ένοπλες δυνάμεις και δυνητικών σχέσεων αυτών με εκπρόσωπους των στρατιωτικών ενώσεων στις μονάδες.
Οι στρατιωτικές οργανώσεις είχαν αντιδράσει ακαριαία στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του ΑΓΕΣ, αναφέροντας ότι θα λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα νόμιμα μέσα κατά του αρχηγού του στρατού. Αναφέρεται εδώ επίσης ότι ο εν λόγω ΑΓΕΣ στις 20 Οκτωβρίου του 2016, σε υπηρεσιακή σύσκεψη, είχε δώσει εντολές σε στρατηγούς να εντοπίζουν, απομονώνουν και να πιέζουν να εγκαταλείψουν τις μονάδες τους τα μέλη των στρατιωτικών ενώσεων.
Όμως σε νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα ABC de Sevilla στις 25 Φεβρουαρίου 2017 (3), ο Juan Gómez de Salazar ανέκρουσε πρύμνα και δήλωσε, πως για το προσωπικό των ισπανικών ένοπλων δυνάμεων ισχύουν όλες οι δημοκρατικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα, στα οποία περιέχονται και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίκεινται κρίσεις και πιθανόν προαλείφεται για Α/ΓΕΕΘΑ ο κ. Gómez, γι’ αυτό και ο Ενιαίος Σύνδεσμος των Ισπανών Στρατιωτικών (AUME), εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τις δηλώσεις επαναφοράς του Ισπανού Α/ΓΕΣ στη νομιμότητα. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του στις 28 Φεβρουαρίου 2017 αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορεί να μας στερεί βασικά συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα ελευθερίας όταν, από την άλλη μεριά, μας ζητά να υπερασπιστούμε αυτά για όλους τους πολίτες»!
1. http://euromil.org/spanish-military-associations-denounce-the-lieutenant-general-who-compares-them-to-jihadism/
2. http://www.eldiario.es/politica/Ejercito-asociaciones-militares_0_586542227.html
3. http://sevilla.abc.es/sevilla/sevi-juan-gomez-salazar-ejercito-cosas-podria-presumir-sevilla-201702250817_noticia.html

Άρα, όποιος διεκδικεί, αμφισβητεί κατηγορείται ως τζιχαντιστές, ως εσωτερικός εχθρός! 
Θυμηθείτε, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ισπανία.
Συμβαίνουν και στην Ελλάδα, μάλιστα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προπαγανδίζει ότι είναι πρώτη φορά αριστερά.
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου