Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κάνουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ασκήσεις με "εχθρό" το Ιράν;


Γράφει ο mitsos175.
«Για δεύτερη φορά, τα Εμιράτα και το Ισραήλ, καθώς και οι ΗΠΑ, Ιταλικές και Ελληνικές Αεροπορικές Δυνάμεις άρχισαν στρατιωτικές ασκήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη.
Η εφημερίδα Haaretz ανέφερε πως "οι εκθέσεις από την Ελλάδα έδειξαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F16 των Εμιράτων στην αεροπορική βάση έκαναν ελιγμούς μαζί με Ισραηλινά", προσθέτοντας ότι "αν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ δεν έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, εμπιστευτικές επαφές έχουν στερεοποίησει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΑΕ και του Ισραήλ έκαναν από κοινού το 2016 τις ίδιες στρατιωτικές ασκήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ελιγμοί επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση της Ιρανικής Στρατιωτικής Δύναμης πέρα από τις ηλεκτρονικές απειλές».
Μπορούν να μας πουν, αν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν πράγματι ασκήσεις με "εχθρό" το Ιράν; Αν ναι, γιατί; Νομίζα ότι από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχαμε προστριβές με τους Πέρσες.http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου