Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Στρατιωτική θητεία: Έτσι θα απολύονται οι φαντάροι

Ουδέτερες ΑεροπορίαΚαι άλλες αλλαγές στην στρατιωτική θητεία απο το υπουργείο Άμυνας που κάνει παρεμβάσεις κομμάτι – κομμάτι στα της στρατολογικής νομοθεσίας.

Μετά τις ρυθμίσεις με τα ΚΕΠ έρχονται και άλλες αλλαγές σε ότι αφορά την στρατιωτική θητεία.
Η κυρίαρχη αλλαγή ίσως να είναι αυτή που αφορά την θέσπιση μιας μάλλον γραφειοκρατικής διαδικασίας για να βρίσκεται η ημερομηνία απόλυσης αν και μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έδειχναν να έχουν κάποιο πρόβλημα στο θέμα.
Εκτός και αν το υπουργείο έχει εντοπίσει πως έχει υπάρξει θέμα με πρόωρες απολύσεις οπλιτών, οπότε και σίγουρα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως:
«Οι Μονάδες υπολογίζουν τον χρόνο που δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας και προσδιορίζουν την ημερομηνία απόλυσης, βασιζόμενες στις μεταβολές που υπάρχουν καταχωρισμένες στα ατομικά έγγραφα που τηρούν.
Στην περίπτωση που ο υπολογισμός της ημερομηνίας απόλυσης δεν είναι εφικτός από τις Μο- νάδες και για την αποφυγή τυχόν εσφαλμένης απόλυσης, εκδίδουν πλήρες Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου με όλες τις μεταβολές που οι απολυόμενοι υπέστησαν, τις άδειες που τους χορηγήθηκαν και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν και τα υποβάλλουν ένα (1) μήνα πριν την εκτιμώμενη ημερομηνία απόλυσης, για τον προσδιορισμό αυτής, στη Διεύθυνση Στρατολογικού του Σχηματισμού που υπάγεται η Μονάδα για στρατολογικά θέματα ή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για τους οπλίτες που ανήκουν στους Κλάδους αυτούς.
Οι Στρατολογικές Υπηρεσίες ελέγχουν την ορθότητα της απόλυσης και ζητούν διευκρινίσεις από τις Μονάδες απόλυσης εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες.
Αν εξακριβωθεί ότι υπήρξε εσφαλμένη απόλυση, καταχωρίζουν σχετική μεταβολή στη στρατολογική μερίδα και αναφέρουν σχετικά στη Διεύθυνση Στρατολογικού του Σχηματισμού που υπάγεται η Μονάδα απόλυσης για στρατολογικά θέματα ή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για τους οπλίτες που ανήκουν στους Κλάδους αυτούς.
Σε περίπτωση πρόωρης απόλυσης μεγαλύτερης των είκοσι (20) ημερών, η Στρατολογική Υπηρεσία, αφού καταχωρίσει σχετική μεταβολή στη στρατολογική μερίδα, με έγγραφο της ενημερώνει τη Μονάδα που διενήργησε την πρόωρη απόλυση, για την υποχρέωση επανακατάταξής του και επιστρέφει τα ατομικά έγγραφα, τηρώντας αντίγραφο αυτών για το αρχείο της.
Η Μονάδα αμέσως, με επείγον έγγραφο της προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, τον καλεί να επανακαταταγεί.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη επανακατάταξής του, η Μονάδα ενημερώνει άμεσα την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, η οποία επιβάλλει την προβλεπόμενη από την παράγραφο 12 του άρθρου 17 της απόφασης αυτής, μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση ή τον κηρύσσει ανυπότακτο, αντίστοιχα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου