Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γίνονται καψόνια στον Ελληνικό Στρατό;


Αν υπάρχει κάποιος που αναρωτιέται αν και γιατί γίνονται καψόνια στον Στρατό ας διαβάσει το βιβλίο ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ του Νικόλαου Κοτανίδη (εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ) για να διαπιστώσει την διαπαιδαγώγηση των ίδιων των Αξιωματικών στην Σχολή Ευελπίδων και να δει την συνέντευξη στη ΔΕΘ από τον Πάνο Καμμένο όταν συγκαλύπτει, απαιτώντας τη διατήρηση των βάρβαρων άγραφων νόμων!  
Στις 21 Μαρτίου 2017, εκδικάζεται η έφεση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε δίχρονη φυλάκιση.
Το δικαιολογητικό αυτής της καθ υπόδειξη απόφασης της αστικής δικαιοσύνης ήταν ότι στον ελληνικό στρατό δεν γίνονται καψόνια.

Είναι όμως έτσι;

Η ίδια η πραγματικότητα και μάλιστα στις Στρατιωτικές Σχολές αποκαλύπτει ότι η δικαιοσύνη είναι στρατευμένη, ότι συγκαλύπτει τη βιαιότητα και τη βαρβαρότητα του Στρατού.

Εμείς θυμίζουμε 27 καταγγελίες για καψόνια, από ΚΕΝ, μονάδες αλλά Στρατιωτικές Σχολές

υποψηφίων υπαξιωματικών και αξιωματικών. Αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο του Υπουργείου άμυνας που συντηρεί, συγκαλύπτει και τροφοδοτεί την βαρβαρότητα.  


Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι:



Περίπτωση 1η:


Η τελευταία χαρακτηριστική απόδειξη αυτού του δεδομένου είναι στη μονάδα η έλευση του λοχαγού, ο οποίος για κάποιο καιρό ήταν ο «καλός αξιωματικός» του διοικητή. Με εκπαιδευτικές και διοικητικές πρακτικές απευθείας από τα μισθοφορικά τάγματα των ΗΠΑ και των μισθοφόρων τους σε τόσους πολέμους ανά τον πλανήτη, εφάρμοσε καψόνια φασιστικής εμπνεύσεως και αυταρχικές πρακτικές τόσο στους ΕΠΟΠ όσο και στους φαντάρους. Η προσβολή και η υποτίμηση της προσωπικότητας του προσωπικού είναι βασικό κομμάτι της πολεμικής ετοιμότητας. Με τον ερχομό του, το στρατόπεδο «μαύρισε», με τις ποινές να πέφτουν βροχή, γιατί «δεν είχαν τα κατάλληλα τζάκετ», και τα οποία έπρεπε να αγοράσουν με δικά τους έξοδα, και γιατί δεν είχαν επωμίδες με τα διακριτικά του βαθμού τους, με αποτέλεσμα να «μοιάζουν με τους φαντάρους» (!!!). Τα «άχρηστα χιλιάρικα» φαίνεται πώς συναντούν τους «άμισθους σκλάβους» φαντάρους…



Περίπτωση 2η

Έτσι ο Στρατός ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ωθώντας σε ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!


Το κείμενο που ακολουθεί το έστειλε στρατιωτικός. Περιγράφει μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια η οποία όπως και ο ίδιος παραδέχεται μπορεί να ακούγεται απίστευτη αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Τι γράφει με αφορμή και τις αυτοκτονίες στελεχών που το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν σοκ στο στράτευμα:


Περίπτωση 3η
Στο ίδιο κέντρο πραγματοποιήθηκε καψώνι σε θαλαμούς της τρίτης μοίρας για να υποδεχτούν τους νεοσύλλεκτους, να τους εντάξουν στην πραγματικότητα του ελληνικού στρατού. Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου τους υποχρέωσαν να αδειάσουν τα περιεχόμενα των τσαντών και των φωριαμών τους στο θάλαμο για να επιθεωρήσουν “αν είχαν φαγητά μαζί τους”. Μάλιστα το συγκεκριμένο καψώνι είχανε σχεδιάσει καιρό να το κάνουνε, αρχικά με αφορμή ένα αναφερόμενο κλεμμένο κινητό. Δεν το κάνανε για αυτό αλλά βρήκαν άλλη αφορμή τελικά.

Περίπτωση 4η
Η Απανθρωπιά του Πολεμικού Ναυτικού και του ΓΕΝ
Έκρυψαν την Αυτοκτονία Αρχικελευστή, δεν έδωσαν άδεια σε ΟΥΚά πατέρα μονογονικής οικογένειας να πάει στο νοσοκομείο το άρρωστο παιδάκι του και τώρα θέλουν να τον Δικάσουν! 
Πλέον αποκαλύπτεται ότι η Κτηνωδία και η Απανθρωπιά δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των φαντάρων στον Στρατό Ξηράς, αλλά αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Επαναλαμβανόμενα είναι τα κρούσματα στο Πολεμικό Ναυτικό μιας συμπεριφοράς που μειώνει τον Άνθρωπο, τον Περιφρονεί και τον Καταρρακώνει, εντείνοντας τα αδιέξοδα και ωθώντας στο απονενοημένο διάβημα.http://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 5η
Συνεχίζονται οι τραμπουκισμοί εις βάρος φαντάρων στην 110 Α/Κ ΜΜΠ
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες φαντάρων για την εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά ΕΜΘ που μένουν προσκολλημένοι στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την άμεση ενημέρωση της 31ης Μ/Κ Ταξιαρχίας και του ΓΕΣ, οι τραμπουκισμοί συνεχίζονται.
Φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι ΕΜΘ θεωρούν ότι έχουν κάλυψη, ότι τους παίρνει να εκδηλώνουν τη φασιστική και κτηνώδη συμπεριφορά τους…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Κεντρική Πύλη στρατοπέδου ''Βογιατζή'' στην 31 Μ/Κ ΤΑΞ στις Φέρρες Ν. Έβρου
«Υπάρχει ένα θέμα τραμπουκισμού, απειλών και χωσίματος από μερικά στελέχη.http://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 6η
Τι γίνεται στο παροπλισμένο οχηματαγωγό «ΣΑΜΟΣ»; Τι κάνει ο Αντιναύαρχος Γιακουμάκης;
ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΕΝΩ ΤΑ ΒΥΣΜΑ ΤΑ ΑΡΑΖΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝhttp://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 7η
Καψώνια και αυταρχισμός στο ΚΕΕΜ Σπάρτης
Φαίνεται πως κάποιοι αξιωματικοί είναι αποφασισμένοι να δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκφασισμένης αυθαιρεσίας τους σε νεοσύλλεκτους που δεν έχουν κλείσει ούτε εβδομάδα στο κέντρο. 
Φυσικά και οι συμπεριφορές στα περιστατικά που ακολουθούν είναι πάντα απαράδεκτες δείχνουν όμως τον ξεχωριστό ζήλο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους ως εκπαιδευτές. 
Στον 1ο λόχο του 2ου τάγματος ο ανθυπολοχαγός έβγαλε στην αναφορά 26 φαντάρους για ασήμαντες αιτίες! 
Τα χειρότερα όμως έγιναν στο 2ο λόχο. Η ανθυπολοχαγός έβαλε φαντάρο να φωνάζει από τα 100 για να μάθει να αναφέρεται σωστά. Ο συνάδελφος ούρλιαζε και βράχνιασε για να ικανοποιήσει τον εγωισμό της ανθυπολοχαγού. 
Η ίδια ανθυπολοχαγός ξέστρωνε για πλάκα κρεβάτια γιατί οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν μάθει ακόμα να φτιάχνουν τον ιδεατό φάκελο που έχει στο μυαλό της.http://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 8η
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
Ότι υπάρχει πρόβλημα με τους φασίστες στον στρατό είναι γνωστό σε όλους.
Ότι οι φασίστες αποκαλύπτουν σε κάθε ευκαιρία, με τις πράξεις και τα λόγια τους, τη βάναυση, αποκρουστική και απάνθρωπη ιδεολογία τους, που είναι πρώτα απ΄ όλα εχθρική στους φαντάρους, είναι επίσης γνωστό.
Και στο ΚΕΤΘ Αυλώνα οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες τα γνώρισαν από πρώτο χέρι όλα αυτά.http://diktiospartakos.blogspot.gr


Περίπτωση 9η
Επειδή η προπαγάνδα καλά κρατεί...
Επειδή πολλά λέγονται και επικίνδυνες, παράνομες συμπεριφορές ωραιοποιούνται.
Αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το τι σημαίνει η μετάθεση στη Προεδρική Φρουρά.
Δίνουμε το λόγο λοιπόν στους ίδιους τους φαντάρους που υπηρέτησαν εκεί στο πρόσφατο παρελθόν και μέσα από τις επιστολές καταγγελιών αποκάλυψαν όσα κρύβει το στρατιωτικό κατεστημένο και οι διοικήσεις, όσα δε δείχνουν οι στημένες φωτογραφίες, όσα δεν γράφονται στα στημένα ρεπορτάζ των πάντα πρόθυμων δημοσιογράφων. http://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 10η
φωτογραφία από εκπαίδευση της 35ης Μοίρας Καταδρομών με ξυλοδαρμούς και φασιστικά άσματα...
από Μια ακόμη επιστολή καταγγελίας από φαντάρους που υπηρετούν στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην 35η Μοίρα Καταδρομών έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Και πάλι θίγονται τα ζητήματα της Διοίκησης της μονάδας και της συμπεριφοράς των στελεχών, με τους στρατιώτες να τονίζουν ότι "στο στρατόπεδο της 35 μκ στην Κύπρο τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως"!http://diktiospartakos.blogspot.gr

Περίπτωση 11η
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: Καψόνια, τραμπουκισμοί και η βρωμιά του στρατοπέδου να ανταγωνίζεται τη βρωμιά της εθνικιστικής προπαγάνδας των στελεχών
ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
Με τρομοκρατία και απειλές απαντάνε στους φαντάρους. Συνεχίζονται τα προβλήματα!
Κύριοι δεν έχετε μόνο δικαιώματα έχετε και υποχρεώσεις. 
Αυτή ήταν η μόνιμη ατάκα που έλεγαν από την τελευταία καταγγελία για τα «απαγορευμένα» συνθήματα μίσους αξιωματικοί στους συνάδελφους που «τόλμησαν» να βγουν παραπονούμενοι για να έρθει η μαύρη (κυριολεκτικά) Κυριακή συσκότισης… 
Είναι η 5η καταγγελία από το στρατόπεδο στον Αυλώνα, που δείχνει ότι αυτό που κάνει εκεί ο διοικητής και όλη η ιεραρχία της διοίκησης είναι ένα προμελετημένο έγκλημα ενάντια στους φαντάρους. http://diktiospartakos.blogspot.gr


Περίπτωση 12η


Σας γράφω για ένα στρατόπεδο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, ο λόγος για το στρατόπεδο Πλέσσα (ΚΕΤΕΣ) όπου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τραγική.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα…. 

Ο υποδιοικητής της μονάδας του οποίου η συμπεριφορά προς όλους δηλαδή στρατιώτες, στελέχη και πολιτικό προσωπικό είναι σαν να μιλάει ο βασιλιάς στους αυλικούς του.




Περίπτωση 13η

Η αθλιότητα στην Αυλώνα συνεχίζεται (3o μέρος)


Πάντα, στην αρχή, υπάρχει η αυθόρμητη αντίδραση πολλών να πιστέψουν ότι οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που εξέφραζαν με ζήλο τις εθνικιστικές τους κορώνες και έβγαζαν ρατσιστικά λογίδρια ήταν απλά κάποιες εξαιρέσεις, ένα μικρό κομμάτι στην ιεραρχία που κάνουν το δικό τους. «Μεμονωμένες περίπτωσεις».

Μετά από την καταγγελία που δημοσιεύτηκεεχθές, Τρίτη, για το ΚΕΤΘ στον Αυλώνα, όμως, έρχεται να προστεθεί άλλη μία καταγγελία συνδέλφων της πρώτης επιλαρχίας. Κάτι, πραγματικά σάπιο φαίνεται πως υπάρχει στο κέντρο εκπαίδευσης του Αυλώνα. Κάτι σάπιο, το οποίο δεν είναι ένα ακόμα «μεμονωμένο περιστατικό». Είναι χαρακτηριστικό της σαπίλας και της βαρβαρότητας του στρατού που θέλουν να φτιάξουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την περίφημη αναδιάρθρωσή, ένα στρατό στον οποίο συμφωνεί το «δημοκρατικό τόξο της βουλής», από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή




Περίπτωση 14η


Τι γίνεται στο παροπλισμένο οχηματαγωγό «ΣΑΜΟΣ»; Τι κάνει ο Αντιναύαρχος Γιακουμάκης;

ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΕΝΩ ΤΑ ΒΥΣΜΑ ΤΑ ΑΡΑΖΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας υποσχέθηκαν να καταπολεμήσουν τα βύσματα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταπολεμήσει τα βύσματα.

Το θέμα όμως είναι ότι οι Πολιτικοί Αρχηγοί των αστικών κομμάτων Υπήρξαν όλοι Βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αφού βολεύτηκαν οι ίδιοι στην συνέχεια βόλεψαν τα κομματόσκυλα των πολιτικών νεολαιών.




Περίπτωση 15η



Αυτοί δεν ήταν οι τελευταίοι ΝΑΖΙ Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού...

Το καταλαβαίνει κανείς...

Το λέμε απλά Αρχηγέ Αντιστράτηγε Τελλίδη:

Η οργή των φαντάρων και των γονιών είναι τεράστια.

Ο λόγος;

Η διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνα έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει.

Αυτές οι βρισιές και η συμπεριφορά πεζοδρομίου δεν έχουν ξαναειπωθεί.

Και πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν καταγγελίες, ότι θα δημοσιοποιηθούν και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Από το ΓΕΣ.




Περίπτωση 16Η

Καψώνια και αυταρχισμός στο ΚΕΕΜ Σπάρτης

Φαίνεται πως κάποιοι αξιωματικοί είναι αποφασισμένοι να δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκφασισμένης αυθαιρεσίας τους σε νεοσύλλεκτους που δεν έχουν κλείσει ούτε εβδομάδα στο κέντρο.
Φυσικά και οι συμπεριφορές στα περιστατικά που ακολουθούν είναι πάντα απαράδεκτες δείχνουν όμως τον ξεχωριστό ζήλο με τον οποίο ασκούν τα καθήκ
οντά τους ως εκπαιδευτές. 


Περίπτωση 17Η
Τι θα γίνει τελικά με το ΚΕΤΘ Αυλώνα; Χώσιμο, διακρίσεις, βρισιές και καμπάνες, βρωμιά και δυσωδία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πρόσφατα σε υπηρεσία θαλαμοφύλακα τα στελέχη ή το στέλεχος που είναι υπεύθυνο για την κατάσταση οπλισμού δεν έδωσε σημασία με αποτέλεσμα οι στρατιώτες «να φάνε» καμπάνα για το λόγο ότι δεν υπήρχε αναρτημένη στον πίνακα. Τα ίδια τα στελέχη αδιαφόρησαν αρχικά, αλλά έπειτα άρχισαν να βρίζουν τους φαντάρους, για τα δικά τους τα λάθη.

Περίπτωση 18η



Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη επώνυμη καταγγελία την οποία παραθέτουμε αυτούσια:




Περίπτωση 19η


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ 

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ 

ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι γνωστό στο ελληνικό στρατό.

Όσο και αν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βολεύεται να λέει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι εισαγόμενο στις μονάδες, συχνά η πραγματικότητα τους διαψεύδει.





Περίπτωση 20η



Πραγματικά, τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο Τάγμα Εθνοφυλακής στην Κω εξοργίζουν, προβληματίζουν και σκορπούν ανησυχία σε κάθε φαντάρο, γονιό και πολίτη που παρακολουθεί με ευαισθησία την χακί καθημερινότητα όπως καταγράφεται μέσα από τις καταγγελίες των στρατιωτών.

Τα όσο όμως ήρθαν από καραμπόλα στο προσκήνιο για το εν λόγω Τάγμα πρέπει να αποτελέσουν ζήτημα βαθύτερης διερεύνησης από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας.






Περίπτωση 21η



Tο φαινόμενο Bullying δολοφονεί αλλά στον Στρατό τα θρασύδειλα στελέχη σπάνε πλάκα

Την εβδομάδα 8-15/6 στελέχη και φαντάροι από το 543 ΤΕ της Κω επάνδρωσαν φρουρά βραχονησίδας (στη μικρόνησο Καλόλιμνο). Όσες μέρες έμειναν εκεί, Ανθυπολοχαγός και τρεις Λοχίες, αποφάσισαν να «σπάσουν πλάκα» με συνεχόμενη κοροϊδία, απειλές, λεκτική βία και χώσιμο απέναντι σε φαντάρο που υπηρετεί στην ίδια μονάδα. 

Στο ημερήσιο «μενού» περιλαμβάνονταν απειλές του τύπου «σε περιμένουμε στη γωνία για να φας 50 μέρες φυλακή να στρώσεις», προληπτικές φωνές πριν να πιάσει υπηρεσία ώστε μην τυχόν και γίνει κανένα λάθος, προσβολές σχετικά με την πνευματική του διαύγεια και τη σωματική του διάπλαση, κριτική σε ό,τι κι αν έκανε εκτός υπηρεσίας, ενώ υπήρχαν κι απειλές του στυλ «θα σε στάξουμε όταν γυρίσουμε στη μονάδα» κλπ.



Περίπτωση 22η


Όλοι θυμόμαστε ότι πριν από 3 μήνες, το μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε με 2 χρόνια φυλάκιση γιατί καταγγείλαμε τα καψόνια που γινόντουσαν σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Το αιτιολογικό της προειλημμένης δικαστικής απόφασης ήταν ότι πλέον έχουμε ένα δημοκρατικό στρατό και τα καψόνια αποτελούν ανάμνηση ενός κακού παρελθόντος.




Περίπτωση 23η



Τρανή επιβεβαίωση της μακρόχρονης και συστηματικής προσπάθειας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να αποκαλύψει και να σταματήσει της βαρβαρότητα των καψονιών στο σύνολο του Ελληνικού Στρατού, όπως επίσης και στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αποτελούν οι πολύ πρόσφατες καταγγελίες.

Γιατί την ίδια ώρα που τα μιλιταριστικά σαιτ θριαμβολογούσαν και έβγαζαν εθνικιστικά λογύδρια για το τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι των σπουδαστών της ΣΣΕ, κάποιοι τριτοετείς Ευέλπιδες ανέλαβαν να γαλουχήσουν τους νεώτερους συναδέλφους τους στο πνεύμα της Σχολής και τους υπέβαλαν σε άγρια καψόνια με περισσή παλιανθρωπιά.




Περίπτωση 24η




Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τη 2χρονη καταδίκη σε φυλάκιση του Ν.Αργυρίου, μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκαλύψαμε τα καψόνια στον Στρατό- όλως τυχαίως μόλις το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ άρχισε καμπάνια με την οποία καλούσε τους φαντάρους να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. 

Αποδεικνύεται ότι τα καψόνια είναι καθημερινότητα στον Ελληνικό Στρατό. Είναι μάλιστα αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές, ιδίως στην Σχολή Ευελπίδων και στις Σχολές Υπαξιωματικών.




Περίπτωση 25η


Νέες καταγγελίες έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την εν λόγω μονάδα. Η προηγούμενη επιστολή από γονείς που αναφέρεται σε περιστατικό στο οποίο Αρχιλοχίας κλωτσά φαντάρο επιβεβαιώνεται μετά την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Η βάρβαρη επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης με όπλα, τη πρώτη βδομάδα της εκπαίδευσης για μπερέ. Όταν ο Αρχιλοχίας κλώτσησε τον συνάδελφο, έγινε αντιληπτός από τον Λοχαγό ο οποίος τον επέπληξε λέγοντας: «τι κάνεις εκεί»..




Περίπτωση 26η



Ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στην Κω. 

Όπως μας καταγγέλλουν, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, μόνιμος Λοχίας κλώτσησε στο κεφάλι στρατιώτη.

Το βάρβαρο αυτό περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον Λοχαγό που επέβλεπε την εκπαίδευση, ο οποίος περιορίστηκε να κάνει συστάσεις στον Αρχιλοχία.




Περίπτωση 27η





Να χαίρεται ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τον Στρατό που φτιάχνουν.

Ένα Στρατό που κυριαρχούν τα καψόνια, οι βιαιοπραγίες, ο παραλογισμός και οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Όπου πραγματικά κανείς δε μπορεί να βρει το δίκιο του, αφού η πηγή των προβλημάτων βρίσκεται ψηλά- πιο ψηλά δε μπορεί να βρεθεί σε μια μονάδα.






Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου