Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ 12η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 31η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Πολεμική προετοιμασία, εκμετάλλευση και προνομιακή μεταχείριση
πάνε μαζί στην παραμεθόριο
Καταγγελίες από φαντάρους και ΕΠΟΠ φτάνουν διαρκώς στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες της παραμεθορίου και στον Έβρο. Καταγγελίες που έχουν να κάνουν τόσο με τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης, διαβίωσης και πολεμικής ετοιμότητας, όσο και με τις προνομιακές συνθήκες κάποιων στελεχών που βολεύονται, φορτώνοντας -τελικά- τους φαντάρους και τους ΕΠΟΠ με τις υπηρεσίες τους και τα καθήκοντά τους.
Το συμπέρασμά μας δεν αλλάζει: ο «πόλεμος» που παίζουν τα επιτελεία και η κυβέρνηση, με πραγματικό κόστος για το λαό και αιματηρό κόστος για τους φαντάρους και τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς (ατυχήματα, θάνατοι κλπ), προορισμένος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου και να θωρακίσει το κράτος άμυνας-ασφάλειας, έχει για δίδυμο αδερφάκι τη βυσματοκρατία και την διανομή προνομίων σε έναν «παράλληλο στρατό» «ημέτερων» και καλοθελητών.

Δυο ακόμα καταγγελίες από τη 12η Μεραρχία και την 31η Ταξιαρχία, που συνδέονται μεταξύ τους, υπό τη γενική κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας και στρατιωτικής εντατικοποίησης, έρχονται να επιβεβαιώσουν το παραπάνω συμπέρασμα.

Η πρώτη έχει να κάνει με την απόσπαση ΕΠΟΠ από τη 12η Μ/Κ Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη, και ειδικά την 174η ΜΕΑ/ΑΠ, στην λέσχη αξιωματικών της 31ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, στις Φέρρες. Από έναν σχηματισμό, δηλαδή, σε ένα άλλο… Τις υπηρεσίες τους τις επωμίζονται (με την αγαπημένη διαδικασία των διοικήσεων και των επιτελείων) κατά σειρά και «ιεραρχικά», ΕΠΟΠ και φαντάροι. Μπορεί αυτή η κατάσταση να κρατάει από τις προηγούμενες διοικήσεις, μπορεί το προσωπικό να είχε την αυταπάτη ότι κάτι θα αλλάξει με τις τελευταίες κρίσεις και την αλλαγή της ιεραρχίας, όμως η διατήρηση της ίδιας απαράλλαχτης κατάστασης τους έχει ήδη διδάξει ότι το σύστημα διαχείρισης του ελληνικού στρατού είναι απρόσβλητο και απαράλλαχτο από τις ελπίδες τους για δίκαιη μεταχείριση.
Στα παράπονά τους για την άνιση μεταχείριση, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, και για την «αλαζονεία» των αποσπασμένων στελεχών, η σταθερή απάντηση είναι: «έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορεί να γίνει κάτι».
Έτσι είναι τα πράγματα, θα πούμε κι εμείς. Οι «αναλώσιμοι» δεν έχουν λόγο στις συνθήκες που βιώνουν, ούτε στα προνόμια που αποφασίζονται κατά το δοκούν για κάποιους από αυτούς, εκτός αν αμφισβητήσουν το βάρβαρο ρόλο για τον οποίο καλούνται να πεθάνουν.

Μπορεί στην 31η Μ/Κ Ταξιαρχία κάποιοι και κάποιες να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, οι φαντάροι, όμως, βιώνουν την αγριότητα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και της ηθικής και φυσικής υποτίμησής τους και ουσιαστικής εξόντωσης. Δεν μπορούμε αλλιώς, να περιγράψουμε την καταγγελία φαντάρων της 12ης ΕΜΑ, για την άθλια μεταχείριση συναδέλφου τους, του 31 ΛΜΧ, από τον στρατιωτικό ορθοπεδικό στο 216 ΚΙΧΝΕ, ο οποίος αρνούνταν να του δώσει ακόμα και χαρτί «ελεύθερου υπηρεσίας» λόγω σοβαρού προβλήματος στα γόνατα. Φαντάσου, συνάδελφε, να υποφέρεις από ρήξη μηνίσκου και ο γιατρός που έχει την ευθύνη σου να σε στέλνει πίσω να κάνεις τις ασκήσεις και τις υπηρεσίες που σε  καταπονούν πέρα από τα όριά σου ακόμα κι αν ήσουν καλά. Φαντάσου να αναγκάζεσαι να πας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τελικά να σου γράφει γνωμάτευση ο παθολόγος του 216. Και, τελικά, για να καταφέρεις να χειρουργηθείς (και να μην μείνεις κουτσός), να σε παραπέμπει ο ορθοπεδικός, λέγοντάς σου: «δε θα σου το έδινα, αλλά έχουν μπλεχτεί πολλοί».

Τελικά, δεν έχει πολλές διαφορές ανά μονάδα και σώμα ο ελληνικός στρατός. Η λογική είναι μία, είναι κοινή και είναι ίδια: θα σε λιώσουν, θα σε σκίσουν, θα σε ξεζουμίσουν – κι αν είσαι τυχερός και «σου κάτσει» ή «βρεις ένα βύσμα», ίσως γλιτώσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Μόνο ο συλλογικός αγώνας βελτιώνει τις συνθήκες,
ενάντια σε καραβανάδες, βύσματα και επιτελεία

Να σταματήσει τώρα η προνομιακή μεταχείριση βυσμάτων, στελεχών και φαντάρων

Υπηρεσίες 1-1 για όλους.
Να περιοριστούν οι ασκήσεις και ο «κοινωνικός ρόλος του στρατού»,
που σημαίνει διάλυση των κοινωνικών παροχών και ξεζούμισμα φαντάρων και ΕΠΟΠ

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους,
Να μπλοκάρουν την βάρβαρη πολεμική προετοιμασία που οδηγεί
τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς

Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από το στρατό

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου