Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Με δεκάδες πυραύλους Κρουζ βομβάρδισαν οι ΗΠΑ την Συρία-Στο πλευρό τους ο Καμμένος!


Η αυτοψία στα θύματα της επίθεσης στη Συρία δείχνει sarin
http://diktiospartakos.blogspot.gr
Η Ελλάδα στο πλευρό των ΗΠΑ με θανάσιμο εχθρό πλέον τη Ρωσία, την Συρία και το Ιράν– Πλοίο του ΠΝ θα ενταχθεί σε Ομάδα Κρούσης αεροπλανοφόρου!
http://diktiospartakos.blogspot.grΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΤΙΜΩΡΟΙ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση, είπε αμερικανός αξιωματούχος. Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ.” “Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ.”



Στην ίδια τη Συρία η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε ότι η «αμερικανική επιθετικότητα» είχε στοχοποιήσει μια συριακή στρατιωτική βάση με «έναν αριθμό πυραύλων». Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση είχε πει ότι η επίθεση είχε πλήξει «συριακούς στρατιωτικούς στόχους», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.



Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος σε δήλωσή του σημείωσε οτι διέταξε μια στοχοποιημένη στρατιωτική επίθεση σε αεροδιάδρομο στη Συρία από τον οποίο απογειώθηκαν τα αεροσκάφη για μια επίθεση με χημικά όπλα, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων. «Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να προλαμβάνει και να αποτρέπει την διάδοση και χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων», είπε ο Τραμπ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα, και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.



Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 50 πυραύλους Κρουζ από δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα και ο στόχος ήταν η αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων.



Στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ ανέφεραν πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές ή καταστράφηκαν συριακά αεροσκάφη, εξοπλισμός και υποδομές υποστήριξης στο αεροδρόμιο Σαϊράτ, προσθέτοντας ότι μειώθηκε πλέον η ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει επιθέσεις με χημικά.


«Δεν ζητήσαμε την άδεια Μόσχας για την επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον και πρόσθεσε πως οι βομβαρδισμοί δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων

Ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ενώ νωρίτερα η Ρωσία είχε προειδοποιήσει για «αρνητικές επιπτώσεις» εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία ως αντίδραση στην επίθεση με τοξικό αέριο.

«Η επίθεση των ΗΠΑ κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία. «Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά .

Ο Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η Άγκυρα θα στηρίξει μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον στη Συρία».http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου