Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ρωσία και ΗΠΑ “κράζουν” Ερντογάν για τα χτυπήματα κατά Κούρδων: “Είσαι απαράδεκτος”!

Συρία: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ζητούν οι Κούρδοι μετά την τουρκική επίθεση
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία είναι απαράδεκτες και παραβίασαν θεμελιώδεις αρχές των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων.
«Σε αυτή την κατάσταση, καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία. Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας έπληξαν θέσεις Κούρδων στο βόρειο Ιράκ σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αντάρτες, γνωστοποίησε το τουρκικό επιτελείο, καθώς οι τουρκικές επιδρομές συνεχίστηκαν για δεύτερη συναπτή ημέρα. Χθες Τρίτη τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους στην περιοχή Σίντζαρ του Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 κούρδοι μαχητές στις δύο γειτονικές χώρες, ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου.
Δυσαρέσκεια και από ΗΠΑ 
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στον διεθνή συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία που πολεμά εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) χρονικό περιθώριο μικρότερο της μιας ώρας πριν εξαπολύσουν επιδρομές εναντίον συμμαχικών κουρδικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός του. «Υπήρχε (περιθώριο) μικρότερο της μιας ώρας από την ώρα της ειδοποίησης και την διεξαγωγή των πληγμάτων», είπε ο σμήναρχος Τζον Ντόριαν κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης στο Πεντάγωνο. «Αυτός δεν ήταν αρκετός χρόνος και αυτό ήταν μια ειδοποίηση, ασφαλώς, και όχι συντονισμός όπως θα περιμέναμε από έναν εταίρο και σύμμαχο στον αγώνα εναντίον του ΙΚ». Σύμφωνα με τον σμήναρχο Ντόριαν, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «κατέστησε σαφές στους Τούρκους ότι ο χρόνος που δόθηκε (…) ήταν ανεπαρκής για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δυνάμεών μας στο έδαφος». Ο ίδιος σημείωσε πως στρατιώτες των ΗΠΑ βρίσκονταν σε ένα σημείο που απείχε 10 χιλιόμετρα από τη μια περιοχή η οποία επλήγη και ότι η ειδοποίηση της τουρκικής πλευράς ήταν πολύ αόριστη και δεν επέτρεπε να υπάρξει αποτελεσματική ανταπόκριση.


Συρία: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ζητούν οι Κούρδοι μετά την τουρκική επίθεση
Θέμα δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Βόρεια Συρία θέτουν οι Κούρδοι, μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή.
Η Κουρδική πολιτοφυλακή YPG ζήτησε την δημιουργία της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, προκειμένου να προστατευθούν χιλιάδες ζωές και να παραμείνει σταθερή η κατάσταση στην περιοχή, σύμφωνα με την είδηση που μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου