Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί πυρομαχικά Απεμπλουτισμένου Ουρανίου που προκαλούν Καρκίνο και φέρνουν ΘΑΝΑΤΟ;

Στο πλαίσιο της πολεμοχαρούς προπαγάνδας το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ αποδέσμευσαν φωτογραφίες από ασκήσεις σε νησί του με πραγματικά πυρά. Όπως προπαγανδίζει το μιλιταριστικό σαιτ onalert.gr :BMP1 του Ελληνικού Στρατού σε άσκηση με πραγματικά πυρά - ΒΙΝΤΕΟ" 
Εντυπωσιακό είναι το βίντεο του BMP 1 του Ελληνικού Στρατού με δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU 23-2 σε άσκηση με πραγματικά πυρά!
Αυτό που δεν λέει το σαιτ είναι ότι το ρωσικό Αντιαρματικό-Αντιαεροπορικό ZU 23-2 είναι ότι το όπλο χρησιμοποιεί πυρομαχικά Απεμπλουτισμένου Ουρανίου!




Το δίδυμο αντιαεροπορικό (A/A) πυροβόλο 23 χιλιοστών ZU-23 είναι Ρωσικής κατασκευής και χρησιμοποιείται από πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και η κατασκευή του από τις αρχές του 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης ενώ σήμερα κατασκευάζεται σε εργοστάσια στη Ρωσία, Βουλγαρία, Πολωνία, Αίγυπτο και Κίνα.

Ο σχεδιασμός του ξεκίνησε στη Σοβιετική Ένωση για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας τη δεκεατία του 1950. Το ZU-23 σχεδιάστηκε για χαμηλή αντιαεροπορική άμυνα καθώς και άμυνα εδάφους/επιφανείας (αντιαρματική και κατά προσωπικού) με δραστικό βεληνεκές 2.5 χιλιομέτρων. Το 1955 η KBP παρουσίασε το Α/Α πυροβόλο ZU-1 και το δίδυμο αντιαεροπορικό (A/A) πυροβόλο ZU-14, το δεύτερο ήταν αυτό που πέρασε τις δοκιμές του Σοβιετικού Στρατού και έτσι ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του. Μερικά χρόνια αργότερα, τις αρχές της δεκαετίας του 1960 παρουσιάστηκε η βελτιωμένη έκδοση του, το ZU-23 που χρησιμοποιείται σε δεκάδες χώρες ακόμα και σήμερα (με μικρές αναβαθμίσεις). Ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα, μία από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στην Α/Α της άμυνα ένα τέτοιο οπλικό σύστημα. Οι άλλες χώρες της ΕΕ που διαθέτουν ZU-23 είναι οι: Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ουγγαρία και Πολωνία. Σήμερα εργοστάσια παραγωγής του οπλικού συστήματος ZU-23 υπάρχουν στη Ρωσία, Βουλγαρία, Πολωνία, Αίγυπτο και Κίνα.  Πηγή: Wikipedia/@AegeanHawk
Ακολουθεί καταγγελίας της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ που μετά από τόσα χρόνια δεν έχει απαντηθεί.
Όπως λέει και το τραγούδι "οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο θάνατος παραμένει και καιροφυλακτεί στον Ελληνικό Στρατό. 


Απεμπλουτισμένο ουράνιο σε πεδία βολής στη Σάμο
31/01/2003 

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου για τα πεδία βολής αποκαλύπτουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες της εγκληματικής χρήσης όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τον ελληνικό στρατό. Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων προχωρούν σε μια καμπάνια αποκάλυψης των συνεπειών της χρήσης τέτοιων όπλων σε Έλληνες φαντάρους και κατοίκους των περιοχών.

ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ



Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες της Σάμου που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου για να ενημερωθούν από τον υφυπουργό Άμυνας Λουκά Αποστολίδη για τα πεδία βολής που λειτουργούν στο νησί. Απαίτησαν να καταργηθούν και εξέφρασαν φόβους ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων χρησιμοποιούνται βλήματα απεμπλουτισμένου ουράνιου.



Ο κ. Αποστολίδης τους διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία ορισμένων πεδίων βολής θα σταματήσει και διέψευσε ότι γίνεται χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.



Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση με ανακοίνωση που εξέδωσε και απέστειλε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Σάμου και προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την χρήση των ημιπυρινικών όπλων, που ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας έχει απαγορεύσει!!!



Στα νησιά του Αιγαίου γίνεται ευρεία χρήση από τα Τάγματα Εθνοφυλακής του αντιαρματικού-αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU-23, που ρίχνει βλήματα b-3T, στην κεφαλή των όποιων υπάρχει η αναφλεκτική ουσία DU-5 (απεμπλουτισμένο ουράνιο). Με τέτοια βλήματα έχουν έρθει σε επαφή χιλιάδες έφεδροι φαντάροι πυροβολητές, αποθηκάριοι, εξουδετερωτές βομβών, χωρίς να λαμβάνονται οι στοιχειώδεις προφυλάξεις.



Το θέμα πήρε διαστάσεις (σειρά εκπομπών της εκπομπής ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ-ΑLPHA), ενώ ο δάσκαλος και μέχρι πριν από ένα χρόνο έφεδρος λοχίας στην Σάμο, Στέφανος Μακρυγιάννης, αποκάλυψε:



Στην μονάδα μου υπήρχαν βλήματα b-3T, με τα οποία κάναμε βολές όπως και οι υπόλοιπες μονάδες στα πεδία βολής Μαβρατζού και Λημνιώνα, ενώ με τα πυροβόλα Milan, που τα βλήματα τους περιέχουν το ραδιενεργό θόριο, κάναμε βολές στην βραχονησίδα Καραβόπετρα!!!



Πρόκειται για τοποθεσίες όπου η τοπική κοινωνία και οι τουρίστες χρησιμοποιούν μαζικά το καλοκαίρι για παραθερισμό.



Την ίδια στιγμή που αποκάλυπτε ότι οι αποθήκες πυρομαχικών είναι γεμάτες με κιβώτια βλημάτων b-3T που έχουν χρησιμοποιηθεί, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάμου με κραυγές προσπαθούσε να πείσει ότι ασκήσεις με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν έχουν γίνει, απειλώντας με μηνύσεις γιατί με τις αποκαλύψεις βλάπτεται η τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θορυβημένο και θέλοντας να καθησυχάσει απέστειλε στην Σάμο κλιμάκιο από το Δημόκριτο για να κάνει μετρήσεις.

Ο διευθυντής του Δημοκρίτου και μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης δήλωσε ότι πρόκειται για εμπαιγμό αφού τα γκαιγκερ δεν μπορούν να μετρήσουν τη ραδιενέργεια που εκπέμπει το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων Μυτιλήνης παρουσίασε στοιχεία για την ύπαρξη αυτών των όπλων και την χρήση τους στα πεδία βολής Λέσβου, που παράλληλα χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους ως χώρος βοσκής.

Το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει παραδεκτεί ότι ασκήσεις με όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν γίνει στην Νέα Αγχίαλο-Βόλου, Κρανία Ελασσόνας, Λιτόχωρο Πιερίας, Σφελινό Θεσσαλονίκης, Ζίχνη Σερρών….

Ιδιαίτερα στην Κρήτη η ύπαρξη των νατοϊκών και ελληνικών βάσεων, πεδίων βολής και πυρηνικών όπλων (Γούρνες Ηρακλείου, Σούδα, Ακρωτήρι Χανίων κλπ) ευθύνονται για τον διπλασιασμό της λευχαιμίας και του αιματολογικό καρκίνου την περίοδο 1992-1995, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένας οργανισμός δεν πραγματοποίησε μια επιδημιολογική μελέτη ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Η περιοχή της Σούδας και ο όρμος της έχουν μετατραπεί σε χώρο επικίνδυνων αποβλήτων που προέρχονται από τον καθαρισμό οπλικών συστημάτων και μέσων χρήσης απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ο ελληνικός στρατός παραδέχεται την ύπαρξη 15 στελεχών που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια με ύποπτα ευρήματα στον οργανισμό τους, ενώ οι εμπεριστατωμένες εξετάσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στα 10000 στελέχη που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα Βαλκάνια ποτέ δεν έγιναν.

Ας τους ρωτήσουμε λοιπόν:

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί μόνιμοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που υπηρέτησαν στα νησιά του Αιγαίου και στις ειρηνευτικές αποστολές σε Βοσνία-Κόσοβο που εμφάνισαν σαρκωείδωση, τους έγινε αφαίρεση όγκων, εστάλησαν ανησυχητικά δείγματα μετά από εξετάσεις ούρων στο Δημόκριτο και απειλούνται ότι αν απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς ή δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα υγείας τους, θα χάσουν την περίθαλψη από τον ελληνικό στρατό και θα απολυθούν;
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου