Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΞΟΦΘΑΛΜΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για prosfygaw moria
Καταγγελία αλληλέγγυων από την Μόρια
‘’ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΑΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ’’
Την απόφαση του να μην επιτρέπει στους πρόσφυγες και τους συνηγόρους τους να θέτουν την υπογραφή τους με επιφύλαξη στο πρακτικό της συνέντευξης ,ανακοινώνουν τα στελέχη του EASO στην  Μόρια Λέσβου .Την στέρηση του στοιχειώδους αυτού δικαιώματος για την έννομη προστασία το οποίο απολαμβάνει οποιοσδήποτε πολίτης διεθνώς σε οποιαδήποτε θέση της υπογραφής του χωρία καμιά απολύτως εξαίρεση, την αποφάσισε το EASO με την σιωπηρή ανοχή του ΠΓΑ Λέσβου, έτσι ώστε οι χειριστές του που διενεργούν συνεντεύξεις να μην ευθύνονται ποτέ για καμιά τυχόν πλημμέλεια, αφού η ανεπιφύλακτη υπογραφή θα σημαίνει κατοπινή σιωπηρή αποδοχή της πλημμέλειας αυτής από τον αιτούντα.
Σημειωτέον ότι οι συνεντεύξεις που διενεργούνται από χειριστές  του EASO γίνονται απουσία αντίστοιχου χειριστή του ΠΓΑ, δηλαδή απουσία λειτουργού ελληνικού δημοσίου παρά το γεγονός ότι αποτελούν την κρίσιμη διαδικασία για την απονομή ασύλου από το ελληνικό δημόσιο. Τα πρακτικά κρατούνται χωρίς φωνοληψία , η καταγραφή των απαντήσεων είναι συνοπτική και η συντριπτική πλειοψηφία των χειριστών αυτών είναι αλλόγλωσσοι, έτσι η διερμηνεία είναι από και προς τα αγγλικά και όχι τα ελληνικά ,αδιάφορα προς το πόσο καλά μιλά τα αγγλικά ο Έλληνας συνήγορος. Αυτή τη διαδικασία το EASO απαιτεί , οι ίδιοι οι πρόσφυγες να την αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα!
Το ελληνικό κράτος έχει λάβει πλήρως το ρόλο του εγγυητή της «ασφάλειας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην διαδικασία αυτή συνεχίζει να εξαπολύει με βαρβαρότητα απελάσεις και επαναπροωθήσεις απέναντι στους πρόσφυγες. Διενεργεί ταυτόχρονα χωρίς κανένα σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τις διαδικασίες αυτές.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου