Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Το Πάσχα και ο Στρατός: Τσάμπα φαγητό, τσάμπα δημόσιες σχέσεις των πολιτικών και θύμα οι φαντάροι δούλοι!

Αλήθεια, θυμάται κανείς το Πάσχα του 2015 που οργάνωσε ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος και το σημερινό στέλεχος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχος;
Γράφαμε τότε, Τρίτη, 7 Απριλίου 2015:
ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Για μια ακόμη φορά το defencenet.gr σε ρόλο άτυπου Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να μας ενημερώσει για τις «φιλανθρωπικές εκδηλώσεις» του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που αφού άφησε στο απυρόβλητο τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που παρανόμησαν, έρχεται να δώσει συνέχεια στις εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που ολοένα συχνότερα οργανώνει το τελευταίο διάστημα, οικοδομώντας το προφίλ «του πατερούλη των κοινωνικά κατεστραμμένων», υπογράφοντας ταυτόχρονα νέα Μνημόνια, εντείνοντας τον Κοινωνικό Μεσαίωνα.
Αυτό το μείγμα πολιτικής Παπαδόπουλου-Πατακού, επικαιροποιημένο για την εποχή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει τα ΜΑΤ να συνεργαστούν με τους τραμπούκους της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για να καταστείλουν κοινωνικούς αγώνες και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα, περιλαμβάνει γλέντι στα γνωστά πρότυπα της Περόν με «1.500 κατσίκια στη σούβλα, δημοτικά από τις μπάντες του Στρατού».
Όπως αναφέρει το ηλεκτρονικό μέσο, που επίσης συνηθίζει να προβάλλει τα έργα και τις απόψεις της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, «με κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί το μεγάλο πασχαλινό γλέντι που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Γουδή. Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, θα λάβει χώρα μεγάλο γεύμα αγάπης και αλληλεγγύης για τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, θα σουβλιστούν συνολικά 1.500 κατσίκια, την ίδια στιγμή που το κρασί θα ρέει άφθονο και οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων θα παίζουν δημοτικά και λαϊκά τραγούδια για να χορεύει ο κόσμος που θα δώσει το «παρών». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος έχει εξασφαλίσει την παρουσία του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιώργου Μάγκα στο γλέντι, που θα δώσει άλλον τόνο στην όλη εκδήλωση».


Αναρωτιόμαστε από πότε και με απόφαση ποιανού ο Στρατός ανέλαβε να αντικαταστήσει το Κράτος-Πρόνοιας; Γιατί αυτές τις πρωτοβουλίες δεν τις αναλαμβάνουν οι Δήμοι όπως ίσχυες μέχρι τώρα; Είναι αριστερή πολιτική αντί να οργανώνεις με σταθερότητα και σχέδιο την απάντηση στις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες να κάνεις μιλιταριστικό θέαμα τη φιλανθρωπία της μιας μέρας; Αντί να οικοδομείς κοινωνικές δομές, να επιχειρείς με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων να σταθείς στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, αντίθετα να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη τους και να αναμασάς τα βρώμικα κόλπα της Χούντας των Συνταγματαρχών, αλλά και κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που πρόσφερε και θα προσφέρει ευκαιριακά «άρτον και θέαμα», δηλαδή για μια μέρα «σούβλα, μπάντα και Γιώργο Μάγκα»; 
Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή η φιέστα των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαφημίζεται με οργανωμένο τρόπο, θα πραγματοποιηθεί ελάχιστες μέρες μετά την αποκάλυψη για την κατασπατάληση 500 εκατ. δολαρίων για άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ¨ανθρωπιστικής κρίσης¨ είναι 200 εκ. ευρώ.

Θα έχει και πάλι ως πρωταγωνιστές τους φαντάρους, τους διαχρονικούς άμισθους δούλους κάθε αστικής κυβέρνησης, που με τον ιδρώτα τους και τον κόπο τους θα δώσουν τη δυνατότητα στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να αναδείξει το «Κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων», επί της ουσίας όμως να κερδίσει επικοινωνιακούς πόντους στην προβολή του πολιτικού προφίλ του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ. Είναι οι ίδιοι φαντάροι που πεθαίνουν από πνευμονία εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των στρατιωτικών και των ελλείψεων εξαιτίας της πολιτικής περικοπών του Υπουργείου Άμυνας, ενώ συχνότατες είναι πλέον οι καταγγελίες τους ότι στερούνται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης ακόμη και τα πιο βασικά αγαθά: φαγητό-νερό-υγιεινή-φάρμακα!
Να θυμίσουμε ότι από το 2010 έχει ληφθεί απόφαση για λόγους οικονομίας αλλά και μη καταπόνησης των στρατιωτών-μόνιμου προσωπικού ο εορτασμός την Κυριακή του Πάσχα στις μονάδες να μην γίνεται με οβελίες σε παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους!

Άρα, το Υπουργείο Άμυνας λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι «αντί του παραδοσιακού εορτασμού του Πάσχα σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες αποφασίστηκε φέτος να διατεθούν τα χρήματα για να οργανωθεί η Γιορτή στο Άλσος Στρατού».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχουν άλλες προτεραιότητες. Επιδιώκουν να κάνουν πράξη αυτό που οραματίζεται κάθε αντιδραστική και συντηρητική διακυβέρνηση, τη συναδέλφωση Στρατού-Κοινωνίας, επιδιώκοντας να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», συμφιλίωση του θύτη και του θύματος της αστικής πολιτικής, καθώς απαιτούν νέες θυσίες από τον κόσμο της εργασίας. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της αστικής πολιτικής και προχωρά σε μια πολύ πιο συστηματική και συγκροτημένη εκμετάλλευση της παραμέτρου «έθνους», με πρώτη καταγραφή τα συλλαλητήρια ενίσχυσης «της εθνικής διαπραγμάτευσης».
Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει την έξαρση του εθνικισμού και μιλιταρισμού με την ενορχήστρωση του Υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο. Είναι μια απόπειρα του αστικού κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που ήδη δείχνει τις κατασταλτικές του διαθέσεις, αλλά επίσης απειλεί να μας εμπλέξει σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια «του έθνους και του εθνικού συμφέροντος», θέλει να επιτεθεί εντός και εκτός συνόρων, προσδοκώντας την ικανοποίηση των αστικών συμφερόντων. Πρώτος στόχος, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος.
Για να υλοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί αυτοί απαιτούνται συμμαχίες. Ενίσχυση της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Απαιτούνται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και όπλα. Για αυτό την ίδια ώρα που υπογράφει νέα Μνημόνια, επιβάλλει νέους φόρους και περικοπές, διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 2,7 δις δολ!
Κυρίως όμως το αστικό κατεστημένο γνωρίζει ότι απαιτείται η υποταγή του κόσμου της εργασίας και η «εθνική συστράτευση στις νέες «Μεγάλες Αστικές Ιδέες».
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη και την συλλογική προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από τον Στρατό, η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας πρέπει να μπλοκάρει τους εξοπλισμούς, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το φασισμό. Παλεύοντας για την ανατροπή της σκληρής ταξικής και μνημονιακής πολιτικής, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου