Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μέτωπο ανοίγει με το Ιράν ο Τραμπ, κλείνει μάτι στη Ρωσία;

Την εντολή επανεξέτασης της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στο Ιράν, με επίκεντρο τη συμφωνία που υπεγράφη από την ομάδα των χωρών 5+1 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία, διέταξε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Μετά το ανακάτεμα της τράπουλας στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας με την απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να κάνει κάτι παρόμοιο και με το Ιράν, δίνοντας την εντύπωση ότι οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αποτελούν σκόπιμη επιδείνωση, με στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις που μπορούν να συνδράμουν στην αλλαγή των δεδομένων, όπως για παράδειγμα της Κίνας στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας.

Το μέγα ερώτημα που αναμένει την απάντησή του, είναι εάν στόχος του Τραμπ είναι στην περίπτωση του Ιράν να κάνει ακριβώς το ίδιο αυτή τη φορά κινητοποιώντας τη Ρωσίας. Θα φανεί σύντομα. Όμως, οι Αμερικανοί θα πρέπει να μην ξεχνούν, ότι τα δεδομένα, στρατιωτικά και πολιτικά στην περιοχή είναι διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου