Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

O Πιλότος είχε Αρνηθεί να πετάξει-Βαριές οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας για την εκτέλεση της Αποστολής


Πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν σειρά δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν ότι αφενός ο Πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου είχε θέσει ζήτημα για τη διεξαγωγή της μοιραίας πτήσης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφετέρου τίθεται ζήτημα για την αναγκαιότητα εκτέλεσης της συγκεκριμένης αποστολής.
Πλέον πέφτει στο κενός η αμαύρωση της μνήμης του άτυχου πιλότου στον οποίο καταλογίστηκαν ευθύνες για την μη ακύρωση της πτήσης   από δημοσιογράφους που επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις βαρύτατες κυβερνητικές.
Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι για την απώλεια των 4 στελεχών είναι η ίδια η αποστολή, μιας επιχείριση αστυνόμευσης από τις στρατιωτικές δυνάμεις, η οποία εντάσσεται στην απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εφαρμογής των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας.
Διαβάστε στην αναλυτική ανακοίνωση μας "

Η Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Βίτσα Ευθύνεται για το θάνατο των 4 στελεχών και την πτώση του ελικοπτέρου"

Τα αποσπάσματα των ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10.00 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού. 

Η άδεια αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε, με τα μοιραία αποτελέσματα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας του άτυχου κυβερνήτη, Δημοσθένη Γούλα. Υποστηρίζει ότι ο αδικοχαμένος γιος του, είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πτήση και δεν ήθελε να πετάξει στις 08.00 το πρωί.


«Με τον γιο μου τελευταία φορά μιλήσαμε προχθές και μάλιστα την ώρα εκείνη μίλαγε με τη μάνα του και χτυπάει το άλλο τηλέφωνο. Ήταν κάποιος από την υπηρεσία και του λέει… “μα 8 η ώρα το πρωί να πάμε; Να περιμένουμε να πάει 10.00 η ώρα, μπας και ξανοίξει κι ο καιρός…" Καταλάβατε; Προαίσθηση. Όταν πετούσε και ξέραμε ότι θα πετούσε, γιατί μας είπε θα πήγαινε στο Άργος, στο Ορεστικό η καρδιά μας πήγαινε στην κούλουρη. Καταλάβατε;»Με βουρκωμένα μάτια, σπασμένη φωνή και λόγια απόλυτης αγάπης, ο τραγικός πατέρας που αποχαιρέτησε χθες τον αδικοχαμένο λεβέντη του καταλήγει: «Ακούμε μόνο τα καλύτερα για το Δημοσθένη. Ήμουνα υπερήφανος. Και είμαι υπερήφανος. Έπεσε όχι εν καιρώ πολέμου, εν καιρώ ειρήνης. Ήταν ένα παλικάρι, πραγματικά! Όχι επειδή ήταν γιος μου. Το γέλιο του θα θυμάμαι και την κοινωνικότητά του. Έχαιρε από όλους εμπιστοσύνης, χαράς. O Θεός να τον αναπαύσει. Άφησε πίσω του και δύο παιδάκια μικρά. Την Τατιάνα και την Λουκία, εφτά χρονών η Τατιάνα και η Λουκία δύο χρονών. Της Τατιάνας της το είπε ψυχολόγος».


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», στους αεροπορικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου σημειώνονται τα ύψη στα οποία με ασφάλεια μπορεί να πετάξει ένα πτητικό μέσο, ορίζονται ως όριο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή, τα 7.200 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι' αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.Από τα παραπάνω αποκαλύπτονται πλήρως οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ.

Οι 4 Αξιωματικοί είναι οι πρώτοι που χάνουν την ζωή τους σε επιχείρηση του Στρατού έχοντας αναλάβει καθήκοντα Κατασταλτικής Δύναμης.Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας. 
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου