Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Γιατί απέτυχε ο διαγωνισμός των 1.000 ΟΒΑ στις ΕΔ παρά την υψηλή ανεργία


Σε αποτυχία οδηγήθηκε η πρώτη προκήρυξη 1.000 θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που εμφανίζονται στους νέους έως 29 ετών.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που υπολογίζονταν αρχικά, με αποτέλεσμα ο Στρατός Ξηράς και οι Ειδικές Δυνάμεις να βγουν με δεύτερη προκήρυξη μέσα στον ίδιο μήνα, ζητώντας 348 Οπλίτες, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 20 Ιουνίου.
Με μισθούς χαμηλότερους από τους ΕΠΟΠ, της τάξης των 600 έως 650 ευρώ καθαρά και χωρίς την προοπτική μονιμοποίησής τους, οι ΟΒΑ θα κληθούν να υπηρετήσουν μακρυά από το σπίτι τους, συνεπώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσουν οικονομικά.
Και όλα αυτά για να κυνηγάς πρόσφυγες και μετανάστες.
Να σε λιώνουν σε επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για να προστατεύεις αγωγούς και τα ενεργειακά κοιτάσματα της MOBIL-TOTAL-BP-του Λάτση και Βαρδινογιάννη.
Να σε στέλνουν σε αποστολές στο εξωτερικό εναντίον λαών που δεν έχεις να χωρίσεις τίποτε.
Να σπας απεργίες και να συμμετέχεις σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους, δηλαδή να στρέφεσαι ένοπλα εναντίον όσων αγωνίζονται για ειρήνη, αξιοπρεπή μισθό και το δικαίωμα στην εργασία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου