Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Νομοσχέδιο για την πάταξη της :φυγοστρατίας" απαλλαγής Ι5! Όλο και πολύ, όλο και πιο πολλοί έτοιμοι για πόλεμο...

Στην στολή του Κύπριου στρατιώτη δεν υπάρχει μόνο το εθνόσημο αλλά και τα σήματα των ενεργειακών κολοσσών. Total, ExxonMobil, EΝΙ, Shell, BP
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΝΤΥΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΑ ΧΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΑΟΖ-ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ!

Πιστεύουμε ότι η πρόθεση της ελληκυπριακής κυβέρνησης αφορά εξίσου την νεολαία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την αρθρογραφία " στην ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου που σκοπό έχει τον περαιτέρω περιορισμό του φαινομένου της φυγοστρατίας προσανατολίζεται η Κυπριακή Βουλή. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας συζητήθηκε και την Πέμπτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. 

Ανάμεσα σε άλλα το νομοσχέδιο προνοεί τη σύσταση ειδικής πενταμελούς Επιτροπής με τη συμμετοχή γιατρών και άλλων επιστημόνων, οι οποίοι θα μπορούν να αξιολογούν την κάθε περίπτωση στρατιώτη που αδυνατεί για ψυχολογικούς λόγους να υπηρετήσει τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά".¨

Θυμίζουμε ότι το ελληνοκυπριακό κράτος ήταν αυτό που πρώτα ψήφισε το εκδικητικό πρόστιμο σε περίπτωση που δεν παρουσιαστείς στρατιώτης και μετέτρεψε ένα πολιτικό ζήτημα σε φορολογικό αδίκημα.
Για να τους ακολουθήσει ο τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος με το εξοντωτικό πρόστιμο των 6000 ευρώ που επεδίωξε την καταστολή του μιλιταριστικού κινήματος και των ολικών Αρνητών Στράτευσης, αλλά ταυτόχρονα έθεσε τρομερά διλήμματα στην νέα γενιά που μεταναστεύει και έχει να επιλέξει: ή χάνεις τη δουλειά στο εξωτερικό με την οποία συντηρείς συχνά ολόκληρη οικογένεια και επιστρέφεις για να κάνεις την στρατιωτική θητεία ή παραμένεις στο εξωτερικό και τιμωρείσαι με 6000 πρόστιμο.
Είναι μια πολιτική επιλογή που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει, αλλά με την πρωταγωνιστική δράση του τότε ΑΝΥΕΘΑ και σημερινού στελέχους της ΛΑΕ, Κ.Ήσυχου επέκτεινε...

Γιατί όμως τώρα η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση επιτίθεται στην νεολαία;
Τα αυταρχικά αυτά μέτρα συνδέονται άμεσα με τον ανταγωνισμό με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, την ανάδειξη της ως σοβαρή συνιστώσα στον ενεργειακό χάρτη και εξαιτίας της συμμετοχής-συνενοχής της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Γιατί από τα κυπριακά εδάφη η ιμπεριαλιστική Δύση εκστρατεύει, βομβαρδίζει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, άρα αντικειμενικά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο Αντεκδίκησης.
Για να προστατεύει επομένως τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου-φυσικού αερίου, για να υπηρετήσει τους επιθετικούς Άξονες υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης με το Ελληνικό-Ισραηλικό-Αιγυπτιακό κράτος προσλαμβάνει Μισθοφόρους Στρατιώτες και με πρόστιμα/επιτροπές γιατρών μετατρέπει όλη την νεολαία σε κρέας στα κανόνια.

Στην στολή του Κύπριου στρατιώτη δεν υπάρχει μόνο το εθνόσημο αλλά και τα σήματα των ενεργειακών κολοσσών. Total, ExxonMobil, EΝΙ, Shell, BP!



Είναι χαρακτηριστικό ότι 400 Ισραηλινοί κομάντος (Israeli Defence Forces) θα βρεθούν στο όρος Τρόοδος το επταήμερο 7 με 14 Ιουνίου, καθώς θα διεξάγεται η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ κι ενώ η Άγκυρα δηλώνει την πρόθεσή της να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης ένεκα των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αεριωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη.
Εξάλλου, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό Κίνημα έχουν τον λόγο
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βγαίνει πιο δυνατό από την ουσιαστική απαλλαγή-ΑΘΩΩΣΗ του μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Νίκου Αργυρίου.
Η τεράστια Αλληλεγγύη του κινήματος σε όλη Ελλάδα αλλά και η στήριξη από το εξωτερικό, μάλιστα συχνά από αγωνιστές βετεράνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Η μέχρι τέλους αποφασιστική αμφισβήτηση των ολοκληρωτικών-τρομοκρατικών επιλογών της κυβέρνησης, του βαθέος κράτους, του δικαστικού και στρατιωτικού κατεστημένου.
Αλλά πάνω απ΄ όλα η αμείωτη συνδικαλιστική-πολιτική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Στρατευμένων και η πραγματική εναντιωση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Δημιουργεί άλλα δεδομένα για το κράτος, την κυβέρνηση αλλά και το κίνημα της νεολαίας.
Εμείς απευθύνουμε μήνυμα αγώνα και κάλεσμα για κοινή πάλη σε όλους.
Για την ακόμη μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία.
Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Δεν θα γίνουμε Εμείς οι Μπράβοι των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών.
Δηλώνουμε παρόν στο κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την Ανασυγκρότηση-Αντεπίθεση του κινήματος.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου