Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Και νέα αναγκαστική προσγείωση από Apache ενώ το ΓΕΣ συνεχίζει στο δρόμο της πολεμοκαπηλείας και του "κοινωνικού ρόλου του στρατού"!

Με νωπές τις μνήμες από τον πρόσφατο χαμό των τεσσάρων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού προσεγγίζουμε την βλάβη λίγο μετά από την απογείωση οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση το Apache της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.
Οι χειριστές που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση,διαπίστωσαν έγκαιρα το πρόβλημα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προσγείωσαν το ελικόπτερο κοντά στη βάση. Οι χειριστές είναι καλά στην υγεία τους.
Οι τεχνικοί της βάσης ήδη διερευνούν τι προκάλεσε την βλάβη.
Αυτά συμβαίνουν θα πουν πολλοί.
Κανένας φαίνεται δεν ασχολείται με τα αίτια και τους λόγους.
Μέσα σε λίγες μέρες χάθηκαν 5 άνθρωποι και τόσο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας, όσο και το ΓΕΣ συνεχίζουν κανονικά.
Τα ανταλλακτικά και η συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων είναι καθημερινή αγωνία.
Τα ιπτάμενα μέσα μετρούν 50 χρόνια υπηρεσίας.
Και όμως η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο της πολεμοκαπηλείας, των διεθνών ασκήσεων και του "κοινωνικού ρόλου του στρατού" μετατρέποντας τα στρατιωτικά ελικόπτερα σε ιπτάμενα ασθενοφόρα που καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων της παραμεθορίου αφού τα Μνημόνια διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και σπρώχνουν με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και Ασφάλισης.

 Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2017, ο Στρατός Ξηράς, πραγματοποίησε με ιπτάμενα μέσα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, 21 αποστολές ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 26 ασθενών από νησιά του Κεντρικού και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Οι συνεχείς ασκήσεις και οι αυξανόμενες συνεκπαιδεύσεις με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ καταπονούν προσωπικό και μέσα.

Στο ΓΕΕΘΑ, υπεγράφη το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ.
Το ΠΑΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και ο Επικεφαλής της Μονάδας Διεθνών Σχέσεων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Brigadier General Erez David Maisel.
Το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή σε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις καθώς και συνεκπαιδεύσεις με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων.
Σημειώνεται πως η Αθήνα έχει αναπτύξει έντονη συνεργασία τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ, κυρίως μετά την ένταση που υπήρξε στις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας.
Μάλιστα και το 2012 είχε γίνει επίσκεψη των τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου και ΥΠΑΜ του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδiκών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο όπου και παρακολούθησαν σχετική επίδειξη απο τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.
Οι Ισραηλινοί έχουν συνεκπαιδευτεί και με την Πολεμική Αεροπορία.
Στο βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ μπορείτε να δείτε συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών στην Ελλάδα

Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι είναι γνωστός ο ένοχος είναι γνωστή η αιτία.
Απαιτείται τώρα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίεας εναντίον της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας.
Να ανατραπεί η στρατηγού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία ελληνικού και ισραηλινού κράτους.
Έξοδο και διάλυση ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Να επιστρέψει τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Μόνο ο κοινός αγώνας μέσα και έξω από τον στρατό μπορεί να μπει φραγμός στην στρατιωτική μηχανή του πολέμου και της καταστολής. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου