Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αγωνιστικό κάλεσμα στους Νεοσύλλεκτους Φαντάρους- ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι
Άλλο ένα μνημόνιο έρχεται, μάλλον το 4ο., μπορεί να έχουμε χάσει το μέτρημα, δεν έχουμε συμβιβαστεί όμως με αυτή τη βαρβαρότητα, με αυτή τη μόνιμη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη γενιά μας. Για μία ακόμη φορά θα κόψουν και έξω και μέσα. Η μείωση του αφορολόγητου και το κόψιμο δύο συντάξεων βυθίζουν το λαϊκό εισόδημα, μας οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία, στο περιθώριο. Τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι μύθος. Με το ένα χέρι παίρνουν από τους φτωχούς και τα δίνουν στους πολύ φτωχούς, με το άλλο χέρι όμως τα παίρνουν για να δώσουν στους τοκογλύφους και τους πλούσιους (βλέπε ιδιωτικοποιήσεις).
Οι οικογένειές μας είναι σε απόγνωση με το κόστος της θητείας να γίνεται πολυτέλεια. Ντρεπόμαστε για τα έξοδά μας. Όσα όμως κι αν στερούμαστε ο λογαριασμός συνεχώς μεγαλώνει γιατί οι περικοπές στραγγαλίζουν τα λειτουργικά έξοδα των φαντάρων (ρούχα, φαγητό, φάρμακα, εισιτήρια). Γνωρίζουμε ότι το νέο μνημόνιο θα φέρει νέες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα, θα κάνει πιο επικίνδυνες τις συνθήκες. Δε μπορούν όμως να μας υποχρεώσουν να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη. Δίνουμε κάθε στιγμή τη μάχη της καθημερινότητας, διεκδικούμε από το νερό μέχρι τη δωρεάν μετακίνηση. Εξάλλου μας έφεραν εδώ με το ζόρι. Δεν πληρώνουμε το κόστος της θητείας.

Σε κέντρα και μονάδες βιώνουμε κλίμα πολεμικής προετοιμασίας. Εκπαίδευση στο κόκκινο, πραγματικά πυρά, συνεχόμενες ασκήσεις, εθνικιστική προπαγάνδα πάνε χέρι χέρι με την εξάντληση, τα ατυχήματα, την αύξηση στις αυτοκτονίες. Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται επικίνδυνα. Η καπιταλιστική κρίση δημιουργεί αρπακτικά και στις δύο χώρες. Οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία αναζητούν απεγνωσμένα νέα πεδία κερδοφορίας σε νέες αγορές, στις ΑΟΖ και τις ενεργειακές ροές. Όλη η κοινωνία καλείται να πληρώσει τα ιλιγγιώδη ποσά που ακούγονται στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Διαχωρίζουμε τη θέση μας, διαλέγουμε τη μεριά των εργατικών συμφερόντων, την κοινή πάλη και την φιλία των λαών της περιοχής. Μπλοκάρουμε έμπρακτα τη μηχανή του πολέμου, την εμπλοκή με το ΝΑΤΟ, την άμεση ή έμμεση βοήθεια σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες (στη Συρία ή οπουδήποτε αλλού). Γνωρίζουμε ότι για να απομακρυνθούν τα θερμά επεισόδια και τα σύννεφα του πολέμου πρέπει σήμερα να συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Ελληνική Ολιγαρχία!


Η σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας δυστυχώς δεν ένα μόνο ένα κόλπο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης στο εσωτερικό. Προϋποθέτει όμως οι στρατηγικοί στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης να καθιερωθούν ως σύγχρονα εθνικά οράματα, να αποκλειστεί ότι δε χωράει σε αυτούς. Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε και στη χώρα μας ο όρος ασύμμετρες απειλές που στοχοποιεί μετανάστες, μειονότητες, κινήματα, τον εσωτερικό εχθρό-τον κόσμο της εργασίας. Η αντιμετώπισή τους αποτελεί διακρατικό ενοποιητικό στοιχείο, μάλιστα τόσο ισχυρό που κάνει άσπονδους εχθρούς, Ελληνικό-Τουρκικό κράτος να συνεργάζονται αρμονικά στα πλαίσια ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού κτλ. Αρνούμαστε να παίξουμε ρόλο στα σύγχρονα δόγματα άμυνας ασφάλειας. Εγγυόμαστε ότι η στρατευμένη νεολαία συνδέεται περισσότερο με το εργατικό και νεολαιίστικό κίνημα παρά με την αστυνομία. Δεν κυνηγάμε απελπισμένους δε στελεχώνουμε της κατασταλτικές μονάδες του στρατού, δε είμαστε κομμάτι του στρατού-φόβητρο προς τον εσωτερικό εχθρό. Το λέμε ξανά και ξανά Δεν Καταστέλλουμε μετανάστες-πρόσφυγες, εργατικούς αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις.

Δείχνουμε Αλληλεγγύη και Συναδελφικότητα, μοιραζόμαστε σκέψεις και προβληματισμούς. Είναι αλήθεια ότι λίγοι είχαμε κάποια εργασία όταν καταταγήκαμε, όπως είναι αλήθεια ότι λίγοι θα βρούμε αμέσως μετά την απόλυση. Αυτοί όμως που μας έχουν βυθίσει στην απελπισία της ανεργίας έχουν απίστευτο θράσος. Μας προτείνουν διάφορες παραλλαγές εθελοντισμού (δωρεάν εργασίας) που ίσως δίνουν προσόντα, ίσως κατάρτιση, ίσως μόρια και πιστοποίηση και αυτά ίσως οδηγήσουν σε κάποια χαμηλόμισθη θέση ελαστικής εργασίας. Ο στρατός πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη λογική. Θέλουν να χτίζουμε κατοικίες για αξιωματικούς, να φτιάχνουμε δρόμους, να στηρίζουμε εμείς το κοινωνικό κράτος που καταρρέει (γιατροί, δάσκαλοι, σκουπίδια, αντιπλημμυρικά έργα, πυροσβέστες). Να δίνουμε μυαλό και χέρια μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υπονομεύσουμε διπλά το μέλλον μας. Από τη μία να εθιστεί η γενιά μας στη δουλειά χωρίς μισθό και δικαιώματα από την άλλη να δίνουμε άλλοθι σε πολιτικές που καταργούν τις προσλήψεις. Δεν δουλεύουμε τσάμπα. Δεν καταργούμε θέσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα.


Συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι, στηρίξτε την αγωνιστική παράδοση που χτίζεται από σειρά σε σειρά. Δείξτε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ψαρώνετε. Απαιτήστε όλο το ρουχισμό που δικαιούστε. Όλες οι ιατρικές εξετάσεις και τα εμβόλια από την πρώτη μέρα. Μην δέχεστε την ανοργανωσιά του στρατού ως δικαιολογία για ταλαιπωρία, έλλειψη υγιεινής και χάλια συνθήκες. Παλέψτε για ισονομία και προστασία της ,κάθε είδους, διαφορετικότητας. Να θυμάστε ότι κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει για θητεία στην ΕΛΔΥΚ, τη στρατονομία, τις ειδικές δυνάμεις. Βγείτε παραπονούμενοι, εμπιστευτείτε τη δύναμη που έχουν οι δημοσιευμένες καταγγελίες. Αφήστε το φόβο στα επιτελεία που καταγράφουν τη μια υποχώρηση μετά την άλλη. 
Στηρίζουμε- είμαστε οι ελεύθεροι φαντάροι του δικτύου Σπάρτακος.
Αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό.
ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου