Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΚΟΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για φανταροιΟ συρφετός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκίζει τα ιμάτιά του για τους ευέλπιδες, αλλά επιτίθεται σε όποιον διεκδικεί δωρεάν συγκοινωνίες και στους φαντάρους αρνούνται τη δωρεάν μετακίνηση. Πλέον τους βάζουν να πληρώσουν ακόμα και την πολεμική προετοιμασία. Μιλιταρισμός, αλαζονεία και συστηματική καταστροφή των δικαιωμάτων μας πάνε μαζί.

«Έρχεται καταιγίδα, κύριε Γουέην. Εσύ και οι φίλοι σου καλά θα κάνετε να κρυφτείτε,
γατί, όταν θα χτυπήσει, όλοι θα αναρωτηθείτε πώς μπορούσατε ποτέ να νομίζετε
ότι μπορείτε να ζείτε τόσο πλούσια και να αφήνετε τόσο λίγα για τους υπόλοιπους»

Παρέμβαση στη βουλή, κάνει ο Δ. Καμμένος, ο ομοφοβικός ρατσιστής βουλευτής των ΑΝΕΛ, προβαλλόμενος από το site militaire.gr, το άτυπο το γραφείο τύπου πλέον του αρχηγού των ΑΝΕΛ και υπουργού εθνικής άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε ερώτηση του, ο βουλευτής «καταδικάζει απερίφραστα» το γεγονός της «προσβολής ευέλπιδων» στο σταθμό Πανόρμου του μετρό και ζητά την «παραδειγματική τιμωρία των ελεγκτών». Η προσβολή συνίστατο στο ότι «ελεγκτές σταμάτησαν μια ομάδα 7 ευέλπιδων, ζητώντας με έπαρση, περιπαικτικό ύφος και χαμόγελο ικανοποίησης (sic) τις ταυτότητές τους»…

Δεν ξέρουμε αν όντως, οι ελεγκτές είχαν τέτοιου τύπου ύφος προς τους ένστολους φοιτητές της σχολής ευελπίδων. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι έχουν πολύ χειρότερο ύφος απέναντι σε μαθητές και μαθήτριες, σε φοιτητές, εργαζόμενους, ιδίως άνεργους και άνεργες, απέναντι στο πιο φτωχό τμήμα του κόσμου της δουλειάς. Τους το δίδαξαν, εξάλλου, αυτό το ύφος -και κάτι παραπάνω- οι διοικήσεις των αστικών μεταφορών, η δημιουργία σώματος ρουφιάνων, που κυνηγάει κόσμο για ένα εισητήριο, οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τους το δίδαξε η ατιμωρησία για τους τραμπουκισμούς τους σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ. Αλήθεια, ποιος ξεχνάει το θάνατο του 19χρονου που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια «ελέγχου εισιτηρίων» το 2013;

Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου επιχειρούν να κόψουν οριστικά ακόμα και τη μετακίνηση στο πιο πληττόμενο κομμάτι της νεολαίας και των εργαζόμενων. Αρνούνται, όπου πιστεύουν ότι μπορούν (και υποχωρούν μόνο όταν το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο), ακόμα και τη δωρεάν μετακίνηση στους φαντάρους (των 8,67€ το μήνα), στηρίζοντας τους κηφήνες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα στελέχη όλων των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων μεταφορών. Έχοντας ξεπουλήσει και ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, διαλύοντας σχολεία, νοσοκομεία και οποιαδήποτε στοιχειώδη κοινωνική παροχή, την ώρα που υπογράφουν συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων για εξοπλισμούς, ασκήσεις και στρατιωτικές παρελάσεις, βάζουν τους φαντάρους να πληρώνουν ακόμα και την πολεμική προετοιμασία πλέον, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος και φαντάροι από την παραμεθόριο.


Ο πάτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Τσίπρα Καμμένου, δεν έχει μετρήσιμο βάθος. Έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τεράστιο μέρος της κοινωνίας, πανηγυρίζουν για το 4ο μνημόνιο (με τη μορφή της «αξιολόγησης»), βαρύνονται με τα εγκλήματα κατά φαντάρων και στελεχών, με έναν τουλάχιστον θάνατο και δύο τραυματισμούς ανά μήνα, ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ του Μεϊμαράκη, χρησιμοποιούν ακόμα και τις δολοφονίες στρατιωτικών από τα σαπάκια που εξαντλούν σε ασκήσεις και στρατιωτικούς τσαμπουκάδες καθημερινά για να προβάλουν επικοινωνιακά την ανάγκη αγοράς νέων μεταχειρισμένων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά, επικροτούν και συγκαλύπτουν τον ακροδεξιό τσαμπουκά των «ιδιωτικών φρουρών» και των ρουφιάνων σε δημόσια μέσα μεταφοράς, όταν η μαφίοζικη βία τους στρέφεται κατά των φτωχών και των αποκλεισμένων. Αλλά, ουρλιάζουν όταν αυτός ο τσαμπουκάς ξεφεύγει και αγγίζει λίγο και τους «ευέλπιδες», τα στελέχη που προαλείφονται για μελλοντικές θέσεις ταξιάρχων και στρατηγών, για τις θέσεις των αυριανών πραιτοριανών. Έτσι υπερασπίζονται την «Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων», έτσι επιβάλλουν τη στρατιωτικοποίηση και τον μιλιταρισμό.

Το μάθημα, που θέλουν να περάσουν είναι: «θα πληρώνετε για τα πάντα, θα σας τραμπουκίζουμε όποτε θέλουμε γιατί “είμαστε ο νόμος”, θα ξαμολάμε τα σκυλιά μας για να μην τολμάτε ούτε να σκεφτείτε τα δικαιώματά σας», αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν θα αγγίζει τον αστυνομικό, τον στρατιωτικό και τον εύελπι». Κάθε φορά υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την τροφική αλυσίδα, στην οποία, μέσα κι έξω από το στρατό, οι φτωχοί θα είναι το γεύμα των υπόλοιπων.

Να μην εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Να σταματήσει ο τραμπουκισμός των ελέγχων με συνοδεία αστυνομίας.
Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων για όλο το λαό
Δωρεάν μετακίνηση χωρίς προϋποθέσεις για τα πιο πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας.
Απεριόριστη, δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων.
Διακοπή κάθε αγοράς όπλων και ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και δημόσια αγαθά για όλους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437


H είδηση από το militaire.gr:
«Η πρώτη επίσημη αντίδραση για τα όσα έγιναν εις βάρος Ευέλπιδων σε σταθμό του μετρό από ελεγκτές της εταιρείας, ήρθε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος και κατέθεσε σχετικό ερώτημα.
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και όπως προκύπτει από τις “διαδικτυακές συνομιλίες” το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό.»

Η ερώτηση Δημήτρη Καμμένου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου