Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Η κυβέρνηση ξεπουλά δημόσια εργοστάσια με το Μνημόνιο και με τον στρατό κάνει ασκήσεις Ανακατάληψης εργοστασίων στην Κοζάνη

Πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Με το 4ο Μνημόνιο η κυβέρνηση ξεπουλά τα πάντα, μεταξύ των οποίων και βιομηχανικές μονάδες στρατηγικής σημασίας, ενώ παράλληλα ο στρατός κάνει στην Κοζάνη ασκήσεις Ανακατάληψης εργοστασίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας «άναψε πράσινο φώς» για να γίνει στις 30 και 31 Μαΐου στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ άσκηση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, ύστερα από σχετικό αίτημα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

«Ο Στρατός και η Εθνοφυλακή γιατί κάνουν ασκήσεις Ανακατάληψης εργοστασίου από Διαδηλωτές στην Κοζάνη δείχνοντας τη ΔΕΗ;»

Μήπως για τον Ελληνικό Στρατό και την Εθνοφυλακή ήρθε η ώρα να κάνουν πράξη τα όσα εκπαιδεύονται;
Μήπως, ενώ προχωρά η διαπραγμάτευση του νέου Μνημονίου, το παζάρι για το εύρος και τον χρόνο εφαρμογής των νέων βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, ενώ η ΔΕΗ ομολογείται από τα κυβερνητική χείλη ότι θα ιδιωτικοποιηθεί…
Ο ελληνικός στρατός και η Εθνοφυλακή δεν είναι η αιχμή του δόρατος της «εθνικής ενότητας» όπως προπαγανδίζουν Τσίπρας-Καμμένος, αλλά οι μηχανισμοί αστικής ταξικής κυριαρχίας που θα επιβάλλουν τα αντεργατικά-αντικοινωνική σχέδια τους!

Γιατί ακόμη και η συνέχιση των ασκήσεων Ανακατάληψης εργοστασίων από διαδηλωτές που αντιδρούν στην Ιδιωτικοποίηση αποτελεί μορφή βίας, πράξη εκβιασμού της κυβέρνησης καθώς προειδοποιεί πως σκοπεύει να δράσει.

Εμείς είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων.

Στην Κοζάνη ο στρατός συνεχίζει τις ασκήσεις ανακατάληψης εργοστασίου-τώρα και με τάγμα εθνοφυλακή.

Καθημερινά τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην υλοποίηση των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας και σε σχεδιασμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, μειονότητα, μετανάστες.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης, «στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας».

Θυμίζουμε τις μεγάλες αντιδράσεις τόσο από φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και από το εργατικό κίνημα της περιοχής, όταν αποκαλύφθηκε η κατασταλτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας, αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής και πιο συγκεκριμένα την ανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει διαδηλωτές που αμφισβητούσαν την Ιδιωτικοποίηση τους, από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Φέτος, αυτό το «καθήκον» ανατέθηκε επίσης στους εθνικιστές του Τάγματος Εθνοφυλακής!

Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντίστοιχη άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών διεξήχθη από τη Λέσχη Εφέδρων Χίου, αποδεικνύοντας την οργανική ένταση των ΛΕΦΕΔ στον πολεμικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα δόγματα, αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολέμου! Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου.Τόσο το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε όσο και οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται σε φάση προσαρμογής.

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τη δράση των εθνικιστικών και πολεμοκάπηλων Λεσχών Εφέδρων, επίσης, ευρύτερα της ενεργοποίησης των ακροδεξιών στον Στρατό και της συμμετοχής τους στις πολεμικές προετοιμασίες, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα των φαντάρων και θέτοντας την ακεραιότητα-την ίδια τους την ζωή σε θανάσιμο κίνδυνο, είχαν αναγκάσει το φασιστικό έντυπο «ΣΤΟΧΟΣ» και τον υπόδικο βουλευτή των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής να απαιτεί την Απαγόρευση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!

Όμως όλες αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινών δογμάτων και με στόχο την αντιμετώπιση κοινών εχθρών.

Έχει τρομερή σημασία να επισημάνουμε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ποτέ δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων, όπως επίσης ποτέ δεν τις σταμάτησε.

Αρχικά διαβάζουμε στην ανάρτηση της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ το κείμενο της Μαίρης Κεσκιλίδου, σύμφωνα με το οποίο «εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το θέμα σχετικά με το αίτημα της 9ης Π/ Π Ταξιαρχίας Πεζικού για την διάθεση χώρου στην πρώην ΑΕΒΑΛ για την χρησιμοποίηση του ως πεδίο Ασκήσεων που θα διεξαχθούν την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου».

Για να ακολουθήσει νεώτερη ανάρτηση με τίτλο «Νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ στις 3-4 Οκτωβρίου» στο σαιτ http://e-ptolemeos.gr «Νέα άσκηση θα πραγματοποιήσει η 9η Μ/Π ταξιαρχία «Ανδριανούπολη» στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στις 3 και 4 Οκτωβρίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης ενέκρινε σχετικό αίτημα που κατέθεσε το 3ο Επιτελικό Γραφείο της 9ης Μ/Π ταξιαρχίας. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Θεοδοσιάδης, ανέφερε ότι η 9η Μ/Π ταξιαρχία ζητά τη διάθεση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ από 3 έως 4 Οκτωβρίου για την χρησιμοποίησή του ως πεδίο ασκήσεων, προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου, στα πλαίσια εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.

Σημειωτέον ότι η απόφαση παραχώρησης του χώρου της ΑΕΒΑΛ για τη διενέργεια της στρατιωτικής άσκησης ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς αρνητική ψήφο έδωσαν οι επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα και η επικεφαλής της “Εορδαϊκής Ανατροπής” Ιωάννα Ανδρονικίδου».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διαμορφώνουν ένα πολεμικό και αυταρχικό συνεχές στην εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ενσωματώνει τους εθνικιστές και φασίστες που ντύνονται «Λέσχες Εφέδρων»! Επιδιώκοντας την συνολική στρατιωκοποίηση της κοινωνίας για την εξυπηρέτηση μιας πολεμοκάπηλης πολιτικής που έχει ως οργανικό της στοιχείο όχι μόνο την Αναλωσιμότητα των πολιτών εργαζόμενων και της νεολαίας, αλλά και την στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση ντυμένη στα χακί!

Οι δικές τους αποφάσεις, όχι μόνο εντάσσουν τους πολεμοκάπηλους και μισαλλόδοξους ακροδεξιούς στις Παρελάσεις, αλλά κυρίως τους ενσωματώνουν στους σχεδιασμούς αναβάθμισης της στρατιωτικής παρουσίας στα Βόρεια σύνορα, με τη δημιουργία Κέντρων Εκπαίδευσης σε Ήπειρο-Μακεδονία, την επαναλειτουργία φυλακίων της παραμεθορίου και της Εθνοφυλακής που τα προηγούμενα χρόνια της είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό, αλλά και την ένταξη σε αυτή γυναικών που θα εκπαιδεύουν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που αντανακλούν την όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, αποκαλύπτουν το νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και ακροδεξιό πελατειακό κράτος που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολυδιαφημισμένη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είναι η κυβέρνηση και η αστικής-ταξική πολιτική, είναι το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί ο σύγχρονος καπιταλισμός.

Ο πόλεμος τους διεξάγεται και είναι ταξικός.

Αυτόν τον Πόλεμο πρέπει να τον δώσει και να τον κερδίσει η εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου