Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πλήρη επιβεβαίωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ για την ελληνική πολεμική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ!

Το τελευταίο διάστημα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας αποκαλύπτουμε τους πολεμοκάπηλους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις άθλιες διαπραγματεύσεις τους με τις ΗΠΑ για το πως θα ενταχθούν και με τι ανταλλάγματα στις βάρβαρες επιχειρήσεις για την επιβολή της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.  
Το δημοσίευμα μας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ μας επιβεβαιώνει.

Κυρίως όμως φέρνει στο προσκήνιο και δίνει άλλη βαρύτητα στην ανάγκη να Αγωνιστούμε.
 Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, υπάρχουν σενάρια για μεγαλύτερη αξιοποίηση της Σούδας από τις αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις στη μάχη κατά του Ισλαμικούς Κράτους στη Συρία, μετά τη συνεχή κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες συμμαχικές χώρες για τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ.

Πρακτικά η βάση της Σούδας ήδη χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν και μάλιστα επεκτείνεται διαρκώς.

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα ενέπλεκε ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και θα εξέθετε τη χώρα σε πιθανές πράξεις αντεκδίκησης.

Ένα σκέλος της πολύ έντονης αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα αυτή την εποχή είναι οι πολύ πυκνές συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν μονάδες των ΗΠΑ με ελληνικές ειδικές δυνάμεις και όχι μόνο.

Σε πολιτικό -αλλά και ουσιαστικό- επίπεδο οι ΗΠΑ επιμένουν για ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας για πέντε -ή και περισσότερα- χρόνια, αντί της ετήσιας ισχύος που έχει αυτή τη στιγμή.

Στις ελληνοαμερικανικές επαφές που πραγματοποιούνται διαρκώς, σε πολλαπλά επίπεδα, τους τελευταίους μήνες η διάθεση για ανανέωση της συμφωνίας και μάλιστα για περισσότερα του ενός χρόνια, επαναλαμβάνεται διαρκώς.





Τα ανταλλάγματα

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται σύμφωνα με τη δημοσίευμα απρόθυμοι να προσφέρουν ανταλλάγματα και απαντούν σε πιθανά αιτήματα της Αθήνας, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ζητάει πολλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ανταλλάγματα που ζητάει η Αθήνα είναι η αιτία που καθυστερούν την υπογραφή της συμφωνίας!

Δείτε τι αναφέρουν οι αμερικανικές πηγές στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” για τα ανταλλάγματα που ζητά η Αθήνα, και πώς αιτιολογούν την άρνησή τους να τα προσφέρουν:

Για την Ουάσιγκτον είναι εξαιρετικά δύσκολη η παραχώρηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke, τα οποία φέρουν πυραυλικά συστήματα Aegis.

Αυτού του είδους τα πλοία δεν έχουν ενταχθεί στην κατηγορία του πλεονάζοντος πολεμικού υλικού (EDA) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και δεν θα μπορούσαν να παραχωρηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα.






Υπενθυμίζουν ότι παραχώρησαν πρόσφατα ελικόπτερα τύπου Καϊόβας μέσω EDA, που είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά έχει γίνει δίαυλος για παραχώρηση υλικού και σε ισχυρές οικονομίες όπως το Ισραήλ.

Επιπλέον στέλνουν απαντούν ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να αποκτήσει F-35 με ειδικούς όρους, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λίγο πριν το ταξίδι τους στις ΗΠΑ. Το μήνυμα της αμερικανικής πλευράς μέσω της εφημερίδας Καθημερινή είναι σαφές: η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ειδικούς όρους για τα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη F-35.

Από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αρκεστεί στην αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης με Αμερικανική βοήθεια, ως αντισταθμιστικό όφελος.

Παράλληλα υποδεικνύουν ότι η Αθήνα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης από τις ΗΠΑ σε μικρότερα αλλά τακτικής σημασίας οπλικά συστήματα, η τεχνολογική εξέλιξη των οποίων είναι η ταχύτητα, όπως τα drones ή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου