Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει και καλεί τους συναδέλφους στρατευμένους σε μαζική συμμετοχή στο  Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια 14 και 15 Μάη.
Ο νόμος για τη θητεία του Υπουργείου Άμυνας και οι εξαγγελίες του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα για το νέο μοντέλο στρατιώτη-δωρεάν εργαζόμενου περιγράφουν μια από τις πιο σοβαρές πτυχές του Επιχειρηματικού Κράτους Πολέμου-Καταστολής που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. Η ψηφοθηρία και οι πελατειακές σχέσεις είναι η κορυφή του παγόβουνου αυτής της τεράστιας αντεργατικής επίθεσης και του σχηματισμού ενός κράτους που δημιουργείτε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Πλέον, με πρόσχημα τον "κοινωνικό ρόλο του στρατού" η κυβέρνηση όχι μόνο στρατιωτικοποιεί την κοινωνία ώστε ο πατερναλιστικός του ρόλος να είναι η προϋπόθεση-δικαιολόγηση των Επιχειρήσεων χρήσης του στρατού ως δύναμης καταστολής των εργαζόμενων-εσωτερικού εχθρού. Αλλά ταυτόχρονα επιδιώκεται η μετατροπή του λαού μας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και η μόνιμη επιχειρησιακή πρόσδεση του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ενοποιώντας τις έννοιες του Πολέμου-Καταστολής, αφού ιδιωτικοποιήσουν-εμπορευματοποιήσουν οτιδήποτε είναι κοινωνική ιδιοκτησία και μπορεί να φέρει κέρδος στους επιχειρηματίες, καταργώντας κάθε πτυχή του κράτους πρόνοιας, θα καλύψουν είτε τις ανάγκες σε εργατικό προσωπικό του Στρατού ή των ΟΤΑ και συνολικά του κράτους από την άμισθη εργασία των φαντάρων. 
Η υποχρεωτική θητεία δεν είναι μόνο μια δεξαμενή δωρεάν εργασίας ντυμένη στα χακί, αλλά ένας οδοστρωτήρας κατάργησης θέσεων εργασίας ή ένας πολιορκητικός κριός για την εξαφάνιση δικαιωμάτων του συνόλου της εργατικής τάξης.
Έχει υπολογίσει άραγε κανείς πόσες θέσεις εργασίας χάνονται από τη ΜΟΜΑ; 
Το ίδιο γίνεται στα ακριτικά νησιά που πλέον οι περισσότεροι γιατροί είναι στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους και παράλληλα το αγροτικό τους -σε ορισμένες περιπτώσεις! 
Με τους αρχιτέκτονες, τους πολιτικούς μηχανικούς, τα οικοδομικά επαγγέλματα, τους δικηγόρους. Τους φαντάρους Υπηρέτες στα ΚΑΑΥ και τις Λέσχες Αξιωματικών. 
Με την συμμετοχή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία που καταργεί θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ή με την ανάληψη καθηκόντων πυρασφάλειας-πυρόσβεσης από τις Ε.Δ.
                                 Ότι βγάζει κέρδος χαρίζεται στους επιχειρηματίες...                
Τα υπόλοιπα, στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας... Είτε ως φόρος, είτε ως δωρεάν ιδρώτας που χορηγείται εθελοντικά... στο πανεπιστήμιο κάνοντας έρευνα για την πολεμική βιομηχανία, στο στρατόπεδο για τον κοινωνικό ρόλο του στρατού, στον χώρο εργασίας για να γίνει πιο ανταγωνιστική η επιχείρηση... 
Αυτό θέλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αυτό επιδιώκουν  ΕΕ-ΣΕΒ-εφοπλιστές-εργολάβοι-τραπεζίτες-καναλάρχες...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ - ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ
Το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται με τους εκπαιδευτικούς που θα παίρνουν μόρια για το επόμενο διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο, αναγκάζοντας όλους -άνδρες και γυναίκες-υποχρεωτικά να ψάξουν να βρουν μόρια με προσφορά δωρεάν εργασίας. 
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών, κυβερνητική απαίτηση που θα ξανάρθει στο προσκήνιο με νέα σφοδρότητα τώρα που απέτυχαν να προσλάβουν Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα "εθνικών κινδύνων"!  Για αυτό ψήφισαν ήδη έναν νόμο για την θητεία -τον οποίο είχε καταθέσει το στέλεχος της ΛΑΕ σήμερα Κ.Ήσυχος και τότε υπεύθυνος Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ! Για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την νέα κερδοφορία των επιχειρηματιών, οξύνοντας την εργασιακή εκμετάλλευση όλων.
Τα μέτρα που λαμβάνονται στον στρατό εις βάρος των φαντάρων έχουν στρατηγική στόχευση τη διαμόρφωση του συνόλου της εργατικής τάξης, στοχεύουν στη δουλοποίηση αυτής, στην όξυνση της ατομικής διαπραγμάτευσης και του ανταγωνισμού μεταξύ μας, με επίδικο ένα πιστοποιητικό-κάποια μόρια-αλλά συνεχώς περιοριζόμενα δικαιώματα. Λαμβάνονται από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των εργοδοτικών συμφερόντων, ενός κράτους που οικοδομείται-αναπροσαρμόζεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση της "επιχειρηματικότητας" και του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. 

Πρέπει να Αγωνιστούμε. Όμως η Ανατροπή των στρατηγικών αυτών στοχεύσεων, μεταξύ άλλων αντεργατικών μέτρων και ρυθμίσεων της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, που διαμορφώνουν τους σύγχρονους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης Δεν είναι υπόθεση μόνο των φαντάρων! 
Απαιτείται να οικοδομήσουμε ένα Μέτωπο Αγώνα μεταξύ φοιτητών-φαντάρων-εργαζόμενων-ανέργων για την Ανατροπή του συνόλου της αντεργατικής αστικής πολιτικής, του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που εξυπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Από αυτή επομένως την οπτική το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει και καλεί στο  Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια 14 και15 Μάη.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου