Slider

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Με τον ιδρώτα των φαντάρων ο ηγέτες των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος κάνει δημόσιες σχέσεις και καταργεί θέσεις εργασίας

Καλούμε τους φαντάρους σε μαζική συμμετοχή στο Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια 14 και15 Μάη
Τα σαιτ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με το Πεντάγωνο εξαπέλυσαν την προπαγάνδα για το κοινωνικό ρόλο του Στρατού:

Ο Π. Καμμένος στη Δονούσα στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ΝαύαρχοΕυάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα νησιά Δονούσα και Αμοργό.
Στη Δονούσα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους τοπικούς φορείς κατά την τελευταία επίσκεψή του στο νησί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ που αναπαράγουν πιστά όλα τα φιλοκυβερνητικά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια περιγράφει μια από τις πιο σοβαρές πτυχές του Επιχειρηματικού Κράτους Πολέμου-Καταστολής που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού.
Η ψηφοθηρία και οι πελατειακές σχέσεις είναι η κορυφή του παγόβουνου αυτής της τεράστιας αντεργατικής επίθεσης και του σχηματισμού του νέου κράτους που συστηματικά δημιουργείτε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Πλέον, με πρόσχημα τον "κοινωνικό ρόλο του στρατού" η κυβέρνηση όχι μόνο στρατιωτικοποιεί την κοινωνία ώστε ο πατερναλιστικός του ρόλος να είναι η προυπόθεση-δικαιολόγηση των Επιχειρήσεων χρήσης του στρατού ως δύναμης καταστολής των εργαζόμενων-εσωτερικού εχθρού.
Αλλά ταυτόχρονα επιδιώκεται η μετατροπή του λαού μας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και η μόνιμη επιχειρησιακή πρόσδεση του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ενοποιώντας τις έννοιες του Πολέμου-Καταστολής, αφού ιδιωτικοποιήσουν-εμπορευματοποιήσουν οτιδήποτε είναι κοινωνική ιδιοκτησία και μπορεί να φέρει κέρδος τους επιχειρηματίες, θα καλύψουν είτε τις ανάγκες σε εργατικό προσωπικό του Στρατού ή των ΟΤΑ και συνολικά του κράτους από την άμισθη εργασία των φαντάρων.
Η υποχρεωτική θητεία δεν είναι μόνο μια δεξαμενή δωρεάν εργασίας ντυμένη στα χακί, αλλά ένας οδοστρωτήρας κατάργησης θέσεων εργασίας ή ένας πολιορκητικός κριός για την εξαφάνιση δικαιωμάτων του συνόλου της εργατικής τάξης.
Για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα μπορούσαν να δουλέψουν τόσοι εργαζόμενοι κατασκευαστικού τομέα. Πολλοί περισσότεροι στα οικήματα που κατασκευάζει ο Στρατός σε όλη την χώρα για να στεγάσει τους στρατιωτικούς.
Δεν δούλεψε κανείς!
Έχει υπολογίσει άραγε κανείς πόσες θέσεις εργασίας χάνονται από τη ΜΟΜΑ;

Όμως το ΥΠΕΘΑ βασίστηκε μόνο στον δωρεάν ιδρώτα των φαντάρων, τους οποίους παραμύθιασαν με ένα κουρελόχαρτο-πιστοποιητικό λέει που χορηγεί ο Στρατός:
Το ίδιο γίνεται στα ακριτικά νησιά που πλέον οι περισσότεροι γιατροί είναι στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους και παράλληλα το αγροτικό τους -σε ορισμένες περιπτώσεις!
Το ίδιο γίνεται με τους αρχιτέκτονες, τους πολιτικούς μηχανικούς, τα οικοδομικά επαγγέλματα, τους δικηγόρους.
Τους φαντάρους Υπηρέτες στα ΚΑΑΥ και τις Λέσχες Αξιωματικών.
Το ίδιο γίνεται με την συμμετοχή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία που καταργεί θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ή με την ανάληψη καθηκόντων πυρασφάλειας-πυρόσβεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ότι βγάζει κέρδος χαρίζεται στους επιχειρηματίες...
Τα υπόλοιπα, στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας...
Είτε ως φόρος, είτε ως δωρεάν ιδρώτας που χορηγείται εθελοντικά... στο πανεπιστήμιο κάνοντας έρευνα για την πολεμική βιομηχανία, στο στρατόπεδο για τον κοινωνικό ρόλο του στρατού, στον χώρο εργασίας για να γίνει πιο ανταγωνιστική η επιχείρηση...
Αυτό θέλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αυτό επιδιώκουν  ΕΕ-ΣΕΒ-εφοπλιστές-εργολάβοι-τραπεζίτες-καναλάρχες...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ - ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ

Το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται με τους εκπαιδευτικούς που θα παίρνουν μόρια για το επόμενο διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο, αναγκάζοντας όλους -άνδρες και γυναίκες-υποχρεωτικά να ψάξουν να βρουν μόρια με προσφορά δωρεάν εργασίας. 
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών, κυβερνητική απαίτηση που θα ξανάρθει στο προσκήνιο με νέα σφοδρότητα τώρα που απέτυχαν να προσλάβουν Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, εκμεταλλεύομενοι το κλίμα "εθνικών κινδύνων"! 

Για αυτό ψήφισαν ήδη έναν νόμο για την θητεία -τον οποίο είχε καταθέσει το στέλεχος της ΛΑΕ σήμερα Κ.Ήσυχος και τότε υπεύθυνος Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!
Για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και την νέα αστική οικονομική ανάπτυξη μας λέγανε... και μας λένε ξανά διαφημίζοντας τον νέο νόμο που θα φέρει ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας οξύνοντας την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας, και όχι ΜΟΝΟ.

Τα μέτρα επομένως που λαμβάνονται στον στρατό εις βάρος των φαντάρων έχουν στρατηγική στόχευση τη διαμόρφωση του συνόλου της εργατικής τάξης και της νεολαίας, στοχεύουν στη δουλοποίηση αυτής, στην όξυνση της ατομικής διαπραγμάτευσης και του ανταγωνισμού μεταξύ μας, με επίδικο ένα πιστοποιητικό-κάποια μόρια-αλλά συνεχώς περιοριζόμενα δικαιώματα.
Και λαμβάνονται από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των εργοδοτικών συμφερόντων, ενός κράτους που οικοδομείται και αναπροσαρμόζεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση της "επιχειρηματικότητας" και του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. 

Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Όμως η Ανατροπή των στρατηγικών αυτών στοχεύσεων που διαμορφώνουν, μεταξύ άλλων αντεργατικών μέτρων και ρυθμίσεων, της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, τους σύγχρονους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης Δεν είναι υπόθεση μόνο των φαντάρων!
Απαιτείται να οικοδομήσουμε ένα Μέτωπο Αγώνα μεταξύ φοιτητών-φαντάρων-εργαζόμενων-ανέργων για την Ανατροπή του συνόλου της αντεργατικής αστικής πολιτικής και του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που εξυπηρετεί τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Από αυτή επομένως την οπτική το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει και καλεί στο  Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια 14 και15 Μάη.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ
    
Κοινή δήλωση συλλογικοτήτων
Εδώ και 7 πλέον χρόνια, στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της βάρβαρης επίθεσης που συνεχίζεται στη χώρα μας με το 3ο και πιο αντιδραστικό μνημόνιο, η ανασφάλιστη, εκ περιτροπής και μαύρη εργασία, η κοινωφελής εργασία και τα προγράμματα voucher, πλάι στις στρατιές των ανέργων που όλο και αυξάνονται, αποτελούν καθεστώς. Στις πλάτες χιλιάδων εργαζόμενων, κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο και εργοδοσία, παγιώνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ορίζεται από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας μέσα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, την κακοπληρωμένη «μαθητεία» με το πρόσχημα της απόκτησης εμπειρίας.
Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της υποταγής και της ανάθεσης, του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και της μη κάλυψης από τα σωματεία χιλιάδων εργαζόμενων γιατί «δεν πληρούν τα κριτήρια», το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και το νέο ασφαλιστικό που επιχειρεί να δώσει ένα σοβαρότατο χτύπημα στο δικαίωμα στην περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση, γεννούν ένα περιβάλλον «ασφυξίας», χαράσσοντας στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας την αίσθηση του αναπόφευκτου.
Σε αυτό το πεδίο επιχειρούμε να παρέμβουμε ώστε συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι. Να εκφραστεί και να οργανωθεί συλλογικά όλο το σύγχρονο κομμάτι της εργασιακής περιπλάνησης. Να αντεπιτεθεί για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να σταματήσει εδώ και τώρα το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός σωματείων και επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας, τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου αυτού.
Μια προσπάθεια που θα επιχειρεί να υπερβεί τις μέχρι σήμερα ελλείψεις και τις ανεπάρκειες, όπου με ανοιχτό και οργανωμένο τρόπο οι συλλογικότητες θα ανταλλάσουν εμπειρίες και προβληματισμούς. Μια προσπάθεια που θα αντλεί δύναμη από τα πιο σημαντικά παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος (πχ κινητοποίηση των εργαζόμενων στα 5μηνα) και θα τα μετατρέπει σε υλική δύναμη για το οριστικό τσάκισμα του σύγχρονου μοντέλου «εργασίας». Μια προσπάθεια που θα στοχεύει και θα συμβάλλει στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Όλοι εμείς, εργατικές συλλογικότητες, σχήματα σε χώρους δουλειάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες/συνελεύσεις και στέκια που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά συνδιοργανώνουμε στις 14 και 15 Μαΐου, στην πλατεία Αυδή, διήμερο ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία με θεματικές συζητήσεις, workshop κ.α για:
  • να συζητήσουμε για τη φύση και το χαρακτήρα των προγραμμάτων ευέλικτης εργασίας, τις αλλαγές που αυτά φέρνουν συνολικά για τον κόσμο της δουλειάς. Να σχεδιάσουμε τα άμεσα βήματα παρέμβασης στο κύμα των νέων «ωφελούμενων» στα κοινωφελή προγράμματα που καλύπτουν όλο και μεγαλύτερο φάσμα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους χιλιάδες εργαζόμενους στα voucher αλλά και σε όλους αυτούς που δουλεύουν στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα (call center, εμπόριο, επισιτισμός).
  • να βάλουμε φρένο στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της επισφάλειας και της ανεργίας! Να συζητήσουμε πως το εργατικό κίνημα θα αναμετρηθεί νικηφόρα με το μοντέλο εργασίας – ανεργίας που αυξάνεται με τη μορφή χιονοστιβάδας, πως μπορούν να συμβάλλουν οι εργατικές συσπειρώσεις και τα σωματεία γειτονιάς στη μάχη για την ανατροπή της επίθεσης.
  • να επιδιώξουμε συστηματικά και αποτελεσματικά την προώθηση της αγωνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης στη γειτονιά σε αντιπαράθεση με την υποκριτική αλληλεγγύη – φιλανθρωπία που αναπτύσσουν δήμαρχοι και αφεντικά. Να συμβάλλουμε ώστε να επανέλθει στις γειτονιές η συλλογικότητα και να ηττηθούν ο φόβος, ο κατακερματισμός του «διαίρει και βασίλευε», ο σύγχρονος κοινωνικός κανιβαλισμός.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.
Όπως λένε και οι Γάλλοι συναγωνιστές μας, αξίζουμε περισσότερα!
Διεκδικούμε την ζωή που μας κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Πρόγραμμα διημέρου
Σάββατο 14.05.2016
  • 17.00 Προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ: Λύση στην ανεργία ή σύγχρονη δουλεία; Η εμπειρία μέχρι σήμερα και η απάντησή μας
  • 19.00 Ο κόσμος της εργασίας στις γειτονιές. Οργάνωση-αλληλεγγύη-αντίσταση. Ο ρόλος της γειτονιάς στο συνολικό κίνημα ανατροπής
  • Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι
Κυριακή 15.05.2016
  • 17.00 Ανεργία: Η πραγματικότητα του σήμερα και η προοπτική του εργατικού κινήματος
  • Θα ακολουθήσει συνέλευση του διημέρου

Συνδιοργανώνουν:
Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, Barikat.gr, Δίκτυο Ελευθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», Ενεργοί Άνεργοι, Εργατικές Λέσχες: Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Λάντζα-αγωνιστική εργατική συσπείρωση στο χώρο του επισιτισμού/τουρισμού, Σύλλογος Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καθώς και αγωνιστές/αγωνίστριες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου