Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Με βαλιτσάκι παρακολουθήσεων ο Έλληνας που κατηγορείται ως κατάσκοπος στην Αλβανία

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Μια πολύ βρώμικη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική χώρα.
Τεράστια τα ερωτήματα:
Ποιος έστειλε τον πράκτορα και γιατί;
Τι επεδίωκε, αλλά κυρίως σε ποιο σχέδιο εμπλέκεται;
Έχει συμμετοχή το ελληνικό κράτος, ο ιδιωτικός τομέας;
Προς το προς το Αλβανικό κράτος κρατά χαμηλούς τόνους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.
Καταδικάζουμε λοιπόν κάθε ενέργεια από όπου και αν προέρχεται η οποία απειλεί την ειρήνη και απειλεί να εμπλέξει τους  λαούς των Βαλκανίων σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς.
  
Αλβανία: Τι κατέθεσε ο Έλληνας που κατηγορείται ως κατάσκοπος!

Τι κατέθεσε στις Αλβανικές αρχές ο Έλληνας που κατηγορείται ως κατάσκοπος στην γειτονική χώρα. Τι είναι η συσκευή που είχε στην κατοχή του

Μια συσκευή τύπου τύπου OSCOR OMNI SPECTRAL CORRELATOR – 500, είναι η επίμαχη συσκευή που διέθετε ο Έλληνας πολίτης ο οποίος κατηγορείται ως κατάσκοπος στην Αλβανία!

Ο Ηρακλής Δραγούνης, το διαβατήριο του οποίου κρατούν οι Αλβανικές αρχές, καθώς του έχουν απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα, εντοπίστηκε από την Αλβανική Αστυνομία στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Εχουν διατυπωθεί εναντίον του υπόνοιες ότι έκανε παρακολουθήσεις.

Η συσκευή, η οποία μοιάζει με “βαλιτσάκι” ελέγχεται από τις αρμόδιες Αλβανικές αρχές, εάν χρησιμοποιήθηκε ή όχι καταχρηστικά.

Να διευκρινιστεί πάντως ότι δεν έχει συλληφθεί καθώς από τον Αλβανικό Ποινικό Κώδικα προβλέπεται η παρακράτηση του διαβατηρίου του, ενώ ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων, δεν μπορεί να εγκαταλείψει την χώρα.

Ο Αλβανικός Τύπος αναφέρει κι άλλη μια περίπτωση που είχε σημειωθεί πριν λίγους μήνες με Ισραηλινό ο οποίος είχε μαζί του συσκευή ίδια ή παρόμοια με το “βαλιτσάκι” του Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου