Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Όλη η Ελλάδα αμερικανική βάση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αν και το καθεστώς Ερντογάν πιστώνεται το μίσος των λαών της Τουρκίας αλλά και της περιοχής με την επιθετικότητα του σε κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό επίπεδο με αποκορύφωμα τον εμφύλιο πόλεμο στην Νοτιοανατολική Τουρκία, το Δημοψήφισμα βίας-τρομοκρατίας-νοθείας για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών και τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό στον οποίο καταλήγει ο Μεγαλοιδεατισμός που οριοθετείται ως Νεοοθωμανισμός.

Από την άλλη μεριά δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί το πιο κυνικό και φιλοπόλεμο καθεστώς, όπου η έξαρση του κοινωνικού πολέμου συνδυάζει απόλυτα την στρατιωτικοποίηση του λαού μας, τα Μεγαλεπήβολα σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου που επεκτείνονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, έχοντας ως αιματηρή-πολεμική-κατασταλτική προυπόθεση την ταύτιση με τους Αμερικανικούς και Νατοϊκούς σχεδιασμούς. 



Προσέξτε.
Δεν είναι μόνο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που έχει αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πείσει τους Αμερικανούς να φτιάξουν μια επιπλέον βάση στην Κάρπαθο.
Δεν είναι μόνο η 5χρονη επέκταση της συμφωνίας για τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ρόλο των βάσεων στη Σούδα, όπου ήδη έχουν διατυπωθεί αιτήματα για την αναβάθμιση τους.
Κυρίως όμως είναι η υλοποίηση και ικανοποίηση των αμερικανικών απαιτήσεων που ουσιαστικά μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο. 
Η ταύτιση με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να συγκριθεί μόνο με την περίοδο 50'-60' και με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
Μόνο που τώρα η ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γίνεται από την σκοπιά της νέας Μεγάλης Ιδέας του αστικού κόσμου, για μια Ελλάδα που διεκδικεί να καταλάβει σημαντική θέση στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, ως ενεργειακός κόμβος αλλά και ως προμηθευτής ενέργειας, σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα των αμερικανικών κινήσεων να περιορίσουν την ευρωπαϊκή εξάρτηση από την Ρωσία. 
Σε συνδυασμό με την ένταξη της χώρας στο ιμπεριαλιστικό τρομοκρατικό μέτωπο που ονομάζουν "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" και εξυπηρετεί τους βασικούς στόχους των εκστρατειών τους που δεν είναι άλλοι από την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση λαών διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα ασφαλές περιβάλλον για τις επενδύσεις τους.
Όπως μας πληροφορεί η αρθρογραφία έγγραφο που έχει φθάσει σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία, περιγράφει μια σειρά από “αμερικανικά αιτήματα”, που αφορούν στην χρήση στρατιωτικών υποδομών σε διάφορα σημεία της χώρας. Δεν έχει να κάνει όπως πολλοί μπορεί να υποθέσουν μόνο με αεροδρόμια, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές, αλλά και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είναι στον έλεγχο του Στρατού και το Πολεμικό Ναυτικό.
Μάλιστα, έχει χαραχτεί ο δρόμος της υλοποίησης των αμερικανικών αιτημάτων καθώς αναμένεται ειδική ομάδα να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου για να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ελληνικές στρατιωτικές υποδομές.

Η συμφωνία της κυβέρνησης είναι δεδομένη. 

Οι Αμερικανοί από το 2013 είχαν θέσει αιτήματα για “αναβάθμιση της παρουσίας τους” στην ελληνική επικράτεια. Τότε βέβαια ενδιαφέρονταν κυρίως για εγκαταστάσεις της Κρήτης. Τα αιτήματα παρουσιάστηκαν στις επαφές του τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ και αφορούσαν τη δυνατότητα απογείωσης των Μη Επανδρωμένων αεροσκαφών από τις βάσεις της Σούδας ή το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας για να χρησιμοποιηθούν από κοινού με τα βρετανικά μαχητικά που θα εξορμούν από τη βάση των Βρετανών στη Κύπρο σε αναβάθμιση των βομβαρδισμών των Ισλαμιστών τρομοκρατών σε βόρειο Ιράκ και στη γύρω φλεγόμενη περιοχή!
Όλα αυτά βεβαίως είχαν τεθεί από την σκοπιά της συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στη βάση -όπως το χαρακτηρίζουν- του "αναγνωρισθέντος σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή". Αδιάψευστος μάρτυρας το διαλυμένο κράτος μετά την επέμβαση και Κατοχή του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, η Συρία που όλοι βομβαρδίζουν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους -συχνά έχοντας τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο! 
Δεν τους είχε απαντήσει ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 
Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει πολύ πιο πρόθυμη να συνεργαστεί.
Μόνο όμως ένα νέο εργατικό κίνημα, διεθνιστικό και αντικαπιταλιστικό μπορεί να δώσει τις Αντιπολεμικές και Αντιτρομοκρατικές-Αντιαυταρχικές απαντήσεις που απαιτούνται από τη μεριά του κόσμου της εργασίας απέναντι στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου