Slider

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Πρόταση για την ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματοςΠριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Ν. Αργυρίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών. Η ποινή αυτή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση κάθε έννοιας δικαιώματος και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρων που κατήγγειλαν καψόνια στο στρατόπεδο.
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέβαλλαν, χρόνια τώρα, στην αντίσταση στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο με δεκάδες πρωτοβουλίες φαντάρων και γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σταθερά υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των στρατευμένων-πολιτών με στολή, την κατάργηση των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών, όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Με τη δίωξη στον απόστρατο αγωνιστή αξιωματικό Καραναστάση, με διαρκείς προσπάθειες ποινικοποίησης της δράσης των στρατευμένων, με εθνικιστικές κορώνες και αναζήτηση «πρακτόρων» και εσωτερικών εχθρών, επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, για να περάσουν την στράτευση στα 18, προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς και τη βάρβαρη πολεμική προετοιμασία σε βάρος των λαών και της νεολαίας.

Έτσι και στη δίκη της ΕΑΣ, η άμυνα και η ασφάλεια του ανεπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου -όπως τις αποκαλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα πολεμικά δόγματά όλων των ανεπτυγμένων χωρών-, η ελληνική κυβέρνηση, το βαθύ κράτος και το στρατιωτικό κατεστημένο απαιτούν να τελεσιδικήσει οριστικά και νομικά, η επίθεση στο αντιπολεμικό κίνημα.

Για εμάς η πολιτική ουσία της δίκης δεν είναι μόνο θέμα παρουσίας και συμπαράστασης στον Νίκο Αργυρίου, αλλά και ηχηρής απάντησης από το αντιπολεμικό και το εργατικό κίνημα ενάντια στις βάσεις, στην επιθετική συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στις επεμβάσεις σε 15 χώρες, στην προετοιμασία στρατού και αστυνομίας για την καταστολή εργατικών αγώνων και τον εγκλεισμό προσφύγων, στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, που επιχειρεί να θυσιάσει τους λαούς των δύο χωρών για τα κέρδη δύο αδίστακτων αστικών τάξεων, στον πολεμοχαρή άξονα με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο.

Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ.

Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο στους σύγχρονους, μικρούς και μεγάλους, πολέμους. 

Γι’ αυτήν ακριβώς την ανάγκη, παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό

1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας-ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.

3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. 

5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.

6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Ζητούμε από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να τοποθετηθούν δημόσια με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις τους και -πάνω απ’ όλα- με θέληση να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή διάλογο για τους νέους μεγάλους αγώνες ενάντια στους σύγχρονους πολέμους. Θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός νέου μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος, που θα απελευθερώσει τους λαούς από τα δεινά των πολεμικών επιχειρήσεων και των ανθρώπινων καταστροφών.

Θέλουμε να επιβάλουμε τη διακοπή κάθε δίωξης ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες του αντιπολεμικού κινήματος. Δίνουμε μαζικό ραντεβού για την αθώωση του Ν. αργυρίου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, στην Ευελπίδων, Κτίριο 13 στο Αμφιθέατρο, Τρίτη 23/5, 9 πμ.

Προτείνουμε ως ενδεικτική ημερομηνία για σύσκεψη πάνω στα συγκεκριμένα επίδικα την Τετάρτη 7 Ιουνίου.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου