Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα ΕΛΠΕ του Λάτση, την Exxon και την Mobil


Οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι άσχετες ούτε με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, ούτε με την τεράστια προσπάθεια στρατιωτικοποίησης του λαού μας.
Η πολεμική ένταση και προετοιμασία, η νέα κούρσα των εξοπλισμών, η αναγκαιότητα πρόσληψης χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η αναβάθμιση της Εθνοφυλακής και των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, τα συνεχή ατυχήματα που ολοένα καταλήγουν στην απώλεια ζωών είναι ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός μας για την Νέα Μεγάλη Ιδέα του ελληνικού αστικού κόσμου: 

την ένταξη της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη-ΑΟΖ, ΑΓΩΓΟΙ, ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, "ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με εκπροσώπους των εταιρειών ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total. Συζητήθηκαν οι προοπτικές εξερεύνησης και αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με σεβασμό στους εθνικούς και διεθνείς κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exxon εξετάζει την είσοδό της σε νέες έρευνες στο Ιόνιο, πιθανώς και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης που προηγήθηκε, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι η αμερικανική πετρελαϊκή εισήλθε ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες, μετά το πέρας του γ' αδειοδοτικού γύρου της χώρας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ

"Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Δραγασάκης επισήμανε, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση".
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
  • Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας σχεδιάζουν την πρόληψη 1000 Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ ετησίως, πάμφθηνους αναλώσιμους ανακυκλώσιμους των 600 ευρώ που θα πετούν στην ανεργία το αργότερο 2-3 χρόνια, κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις για να φυλάνε τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου-φυσικού αερίου και τους αγωγούς.
  • Η κυβέρνηση έδωσε 600 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών αεροσκαφών ORION που κρίνονται απαραίτητα στην Ανατολική Μεσόγειο και συνδέονται με αυτούς τους σχεδιασμούς. Τα συμβόλαια θα πάνε στον αμερικανικό όμιλο Lockheed Martin και 150 εκατ. δολ. σε ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες.
  • Η κυβέρνηση έδωσε 110 εκατομμύρια δολάρια για αμερικανικά μεταχειρισμένα ελικόπτερα που τα χρειάζονται για αυτό το λόγο. Ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση τους θα φέρει κέρδη σε αμερικανικές και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες.
  • Ο ακήρυκτος πόλεμος και η ένταση του ανταγωνισμού συνδέεται με τον έλεγχο σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο και έχει να κάνει με ΑΟΖ-κοιτάσματα-δρόμους εμπορίου και ενέργειας.
  • Τα συνεχή ατυχήματα, ο θάνατος των 4 στρατιωτικών είναι αποτέλεσμα αυτών των σχεδιασμών.
Κυρίως όμως η νέα Μεγάλη Ιδέα έχει προυπόθεση το Νέο Μνημόνιο, την τρομερή υποτίμηση μας ως εργαζόμενους και νεολαία ώστε να βρει ένα πάμφθηνο-ειδικευμένο εργατικό δυναμικό ο κάθε επιχειρηματίας -Λάτσης, Σαββίδης, Μαρινάκης μαζί με τους Αμερικανούς-Ευρωπαίους-Κινέζους επενδυτές!
Και φυσικά η τεράστια καταστροφή που φέρνει η άντληση των κοιτασμάτων αποκαλύπτουν τα ψέματα της κυβέρνησης.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., Ελληνικής Ολιγαρχίας! 
Η σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας στοχεύει στο να γίνουν οι στρατηγικοί στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης σύγχρονα εθνικά οράματα, αποκλείοντας ό,τι διαφορετικό! 
Οι ασύμμετρες απειλές σημαδεύουν μετανάστες, μειονότητες, κινήματα, τον εσωτερικό εχθρό-τον κόσμο της εργασίας. 
Είναι το πρώτο στο οποίο συμμαχούν, μάλιστα τόσο πολύ, που κάνει άσπονδους εχθρούς, Ελληνικό-Τουρκικό κράτος να συνεργάζονται αρμονικά στα πλαίσια ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού κτλ. 
Αρνούμαστε να παίξουμε ρόλο στα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας. Εγγυόμαστε ότι η στρατευμένη νεολαία συνδέεται με το εργατικό και νεολαιίστικό κίνημα κι όχι με την αστυνομία. 

Δεν κυνηγάμε απελπισμένους, δε γινόμαστε γρανάζι του στρατού-φόβητρου για τους φτωχούς. Δεν καταστέλλουμε πρόσφυγες και εργατικούς-κοινωνικούς αγώνες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου