Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σε εξέλιξη τα σχέδια της Total στην Κύπρο


Τρέχουν όλες οι διαδικασίες προκειμένου τον ερχόμενο Ιούλιο να αρχίσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την εκμετάλλευση του διαπιστωμένου κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Σε μια προσπάθεια να είναι όλα έτοιμα μέχρι τη διάνοιξη της γεώτρησης από την TOTAL, την προσεχή Τρίτη εξετάζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για δύο συσχετιζόμενα έργα.

Του Άγγελου Νικολάου
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Οι υπεράκτιες γεωτρητικές εργασίες και δραστηριότητες θα υποστηρίζονται από χερσαία βάση ανεφοδιασμού, η οποία θα βρίσκεται εντός του χώρου του λιμένα Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έρευνας, εξερεύνησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για διαρροές καυσίμων και επομένως θα ληφθούν μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιο πιθανοί κίνδυνοι διαρροών και οι αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν.

Η πρώτη μελέτη αφορά την εκτίμηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση Onesiphoros West-1 (OW-1) της εταιρείας TEP Cyprus στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πρόκειται για υπεράκτιες ερευνητικές γεωτρήσεις που θα διενεργηθούν από την Total Exploration & Production Cyprus B.V. (TEP Cyprus).

Το έργο αφορά στη διάνοιξη μιας γεώτρησης από την εταιρεία TOTAL, με την προοπτική διάτρησης μελλοντικής επιβεβαιωτικής γεώτρησης, εάν η αρχική ερευνητική δραστηριότητα είναι επιτυχής. Η προτεινόμενη γεώτρηση θα υλοποιηθεί εντός του ερευνητικού τεμαχίου 11.

Το ερευνητικό τεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 Km από την ακτογραμμή. Οι γεωτρητικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella. Μια ακτίνα 500 μέτρων από τα εξωτερικά σημεία του πλωτού γεωτρύπανου προβλέπεται να κηρυχθεί Ζώνη Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου