Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μπάτσοι , δήμαρχοι , υπουργοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Το πρωί της Παρασκευής 2/6 στις 6.00 πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ αποκλεισμός και επιχείρηση εκκένωσης του χώρου όπου στεγάζονται πρόσφυγες, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Η επιχείρηση εκκένωσης περιλάμβανε πλήθος αστυνομικών δυνάμεων (10 κλούβες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ) οι οποίες έκλεισαν τις 3 εισόδους του χώρου και εμπόδιζαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να προσεγγίσουν στο χώρο, ενώ παράλληλα ωθούσαν δια της βίας τους εναπομείναντες 200 πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον χώρο. Η πλειοψηφία των προσφύγων θα μεταφερθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Θήβα και την Καβάλα τα οποία είναι αποκομμένα από τον κοινωνικό ιστό και λειτουργούν ως τόποι εξορίας και εξόντωσης για τους πρόσφυγες, ενώ ορισμένοι συνελήφθησαν χωρίς αιτιολογία από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στις φυλακές αλλοδαπών, προκειμένου να τους απελάσουν ξανά στη χώρα τους που έφυγαν για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Προτού προηγηθούν τα γεγονότα της 2/6, από τα τα τέλη Μαίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό την εποπτεία του ‘’ανθρωπιστή’’ Μουζάλα είχε κόψει ακόμα και τις πενιχρές υποδομές του χώρου. Δηλαδή το .ρεύμα, το νερό και την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκβιάσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το χώρο. Ενώ γτο τελευταίο διήμερο δεν υπήρχε και σίτιση.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εφαρμόζει μια ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική που οδηγεί χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου στην εξαθλίωση και την απόγνωση, δείχνοντας το πιο σκληρό και το πιο πραγματικό πρόσωπο της «πολιτισμένης» Ευρώπης. Παρόλα αυτά ο Μουζάλας και η υπόλοιπη κυβέρνηση εξακολουθεί να φοράει ένα προσωπείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που όμως δε πείθει κανέναν.

Η κυβέρνηση στο σημερινό της έργο είχε σύμμαχο εκτός από την ΕΛ.ΑΣ τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και με μπροστάρη το δήμαρχο Κωσταντάντο,ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκκένωσης παρακολουθούσε με ευχαρίστηση τη διαδικασία και δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο ελάχιστο για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες. Αυτό είναι κάτι που δε μας εκπλήσσει αφού όλη τη διάρκεια παραμονής των προσφύγων στο Ελληνικό η παράταξή τους, ‘’Ενωμένη Πόλη’’, προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα ρατσισμού στον κόσμο της περιοχής και παρουσίαζε με κυνικό τρόπο, τους κατατρεγμένους ανθρώπους από το πόλεμο, ως εμπόδιο στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτό ήταν άλλωστε και το μόνο τους ενδιαφέρον. Μόνο γι αυτό πίεζαν να φύγουν οι πρόσφυγες από το χώρο του πρώην αεροδρομίου. Καθόλου δεν νοιάστηκαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους εκεί. Το μόνο που τους ενδιέφερε και συνεχίζει να τους ενδιαφέρει, είναι τα κέρδη του Λάτση –σαν γνήσιοι υπαλληλίσκοι- και προφανώς το όποιο μερτικό από την πίττα.

Οι ίδιοι θεσμοί, οι ίδιες πολιτικές, οι ίδιες κυβερνήσεις τσακίζουν και τα δικά μας όνειρα. Ό, τι δημιουργεί τον ξεριζωμό σε αυτούς, φέρνει φτώχεια, καταπίεση και εξαθλίωση σε εμάς

Μαζί όμως πρέπει να σταθούμε και να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο, να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Να αντισταθούμε στο κοινωνικό κανιβαλισμό, να παλέψουμε για δουλειές, δικαιώματα, παροχές. Ο επόμενος λαϊκός ξεσηκωμός ή θα βρει τους καταπιεσμένους ενωμένους ή τον ένα ενάντια στον άλλον.



Διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες, με ίσα δικαιώματα στη παιδεία, την υγεία ,τη στέγαση και την εργασία. Είμαστε ενάντια και θα είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξαναγκασμού, εγκλεισμού και στέρησης των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος ,θρησκείας και έθνους.
https://ektosplanou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου