Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μέτωπο Τουρκίας και Ιράν, τώρα κατά των Κούρδων της Συρίας!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η "τρομοκρατία" αποτελεί εργαλείο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών στόχων της κάθε δύναμης που τρέφει ιμπεριαλιστικούς στόχους.
Και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των χωρών προκειμένου να επιβάλλει το αστικό κράτος όρους ελέγχου-πειθάρχησης-υποταγής των εργαζομένων στο όνομα της Ασφάλειας!  
Ο Ιρανός πρεσβευτής στην Άγκυρα, Εμπραχίμ Ταχεριάν Φαρντ, δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δείπνου διακοπής της νηστείας του Ραμαζανιού (ιφτάρ), ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί το κόμμα των Λούρδων της Συρίας PYD (δήλωσε πως συνδέεται με το PKK) και την πολιτοφυλακή YPG, ως «τρομοκρατικές ομάδες».
Ο πρεσβευτής ανέφερε ότι η Άγκυρα και η Τεχεράνη πρέπει να αντιμετωπίσουν χέρι χέρι τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, αποκαλώντας μάλιστα την προοπτική αυτή, ως «αναγκαιότητα, όχι επιλογή» (a necessity rather than a choice). Πρόκειται για μια σαφή στροφή της πολιτικής του Ιράν, η οποία εκπλήσσει, αλλά και δείχνει πολλά…

Το Ιράν στο παρελθόν απέφευγε να χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατικές ομάδες» το κόμμα και την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας και πλέον το κάνει, δείχνοντας ότι η νέα στάση του έχει σαφή αντιαμερικανικό προσανατολισμό, ενώ σε συνεργασία με τη Ρωσία δείχνουν να επιχειρούν να διχάσουν το ΝΑΤΟ και να μονιμοποιήσουν το σχίσμα με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου