Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΚΕΤΘ: ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΨΗ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ...

To ΚΕΤΘ Αυλώνας έχει απασχολήσει πολλές φορές στις προηγούμενες σειρές καθώς περρίσευαν επιστολές και καταγγελίες φαντάρων για διάφορα ζητήματα. 
Πιο πρόσφατο θυμίζουμε το ζήτημα που ανέδειξε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ με το παραμάγαζο που είχε στήσει ο φωτογράφος στις πλάτες των νεοσύλλεκτων φαντάρων, ο οποίος ζητούσε 25€ από τους γονείς για τις φωτογραφίες των νεοσυλλέκτων. 
Όλα αυτά ήταν γνωστά στη διοίκηση που έκανε τα στραβά μάτια.
Μετά όμως τη μαχητική παρέμβαση του  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ η οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων και των οικογενειών έλαβε τέλος.
Η σύμβαση του ΚΕΤΘ με τους ιδιώτες φωτογράφους τερματίστηκε...  
Η διοίκηση αποφάσισε τελικά να αναθέσει την δουλειά σε στελέχη ή φαντάρους δίνοντας λύση στο θέμα. 
Πρόκειται για ένα σαφές παράδειγμα της σημασίας της πάλης των φαντάρων. Γιατί πρέπει να καταρρεύσουν τα Στεγανά του Στρατού. Η άσχημη κατάσταση διαιωνιζόταν και οι φαντάροι πλήρωναν παράνομα 25 ευρώ όσο δεν τους αμφισβητούσαμε, όσο δεν δημοσιοποιούνταν και δεν καταγγέλλονταν η αυθαιρεσία.
Για ότι επομένως συμβαίνει εναντίον μας, μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς οι φαντάροι, όταν τα Ανεχόμαστε και δεν αντιδρούμε.  


Οι αποφάσεις όμως για αυτό και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική αφαίμαξη των φαντάρων και των οικογενειών τους που ήρθε μετά από πάλη των συναδέλφων (χρήματα για τα σήματα στην στολή, ποντικοί στα μαγειρεία, καθαριστικά) δεν αποτέλεσε και λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. 
Νέα καταγγελία έφτασε από τους (ορκισμένους πλέον) φαντάρους οι οποίες δείχνουν πως στο ΚΕΤΘ Αυλώνα έχουν "πυγμή στην αυθαιρεσία και την ανυπακοή" των εντολών του ΓΕΣ:

«Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του ανθλχου Κογ. που στην βραδινή αναφορά με πρόφαση το ότι μιλούσαμε μεταξύ μας και κάναμε φασαρία έδωσε διαταγή για σημειωτόν βήμα τραγουδώντας ταυτόχρονα το Μακεδονία Ξακουστή. 
Βέβαια αυτό είναι το ένα από τα δύο περιστατικά, καθώς σε άλλη ίλη, οι φαντάροι υποχρεώθηκαν κατά την διάρκεια της πρόβας για την παρέλαση να φωνάξουν σύνθημα-ύμνο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας ένα από τα επισήμως απαγορευμένα από το ίδιο το ΓΕΣ.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες καταστάσεις έχουν συμβεί στο ΚΕΤΘ. Υπενθυμίζουμε καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν που όμως ηττήθηκαν πανηγυρικά από τους ίδιους τους συναδέλφους.

Υπενθυμίζουμε την καταγγελία:

Ο εθνικισμός και ο τσαμπουκάς του ΥΠΕΘΑ μεταφέρεται σαν την πανούκλα στον στρατό όμως δεν βρίσκουν απήχηση και συμμάχους. Αντίθετα μπλοκάρονται και υπενθυμίζουν ότι θα συμφέροντα της νεολαίας είναι κόντρα σε αυτά τον πολεμοχαρών ηγεσιών. 
 Όταν το ΓΕΣ καλεί τους νέους να πάνε ΟΒΑ με 600€, οι νεολαία ρίχνει χυλόπιτα. 
Όταν αφήνουν ατιμώρητους του ΟΥΚάδες και τους εθνικιστές στρατιωτικούς, οι φαντάροι αντιστέκονται και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους φαντάρους με αλβανική καταγωγή ή με άλλη θρησκεία.

Η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων στα Κέντρα δεν είναι άλλοθι για τα καψόνια και τον μιλιταρισμό. Καλούμε την διοίκηση του ΚΕΤΘ να βάλει επιτέλους φρένο στις συμπεριφορές, καλούμε τους συναδέλφους να μην ανεχθούν καμία αυταρχική συμπεριφορά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου