Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Βόρεια Κορέα ''έτοιμη'' για δεύτερο πόλεμο στη χερσόνησο της Κορέας


Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν έναν δεύτερο πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο, οποιαδήποτε στιγμή κορυφώντας την ένταση στην Χερσόνησο της Κορέας. 
Η προειδοποίηση αυτή, γίνεται την παραμονή της 67ης επετείου από το ξέσπασμα του τριετούς Πολέμου της Κορέας.

Οι ΗΠΑ “οδηγούν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο στο χείλος του πολέμου, μέσω της μαζικής συγκέντρωσης στρατηγικών μέσων, προκειμένου να θέσουν υπό τον ελέγχό τους την χερσόνησο, που είναι στρατηγικής σημασίας για την περιφερειακή και διεθνή ηγεμονία τους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σχόλιο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο Αμερικάνικα - supersonic - βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B Lancer πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο στις 20 Ιουνίου, ενώ μια πυραυλάκατος έδεσε σε νότιο νησί της χερσονήσου σε μα επίδειξη ισχύος εναντίον μιας ολοένα και πιο προκλητικής Βόρειας Κορέας. 

Η τελευταία επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά το θάνατο του Αμερικανού φοιτητη Otto Warmbier, ο οποίος πέθανε λίγο μετά την απελευθέρωσή του από την Βόρεια Κορέα, στις 19 Ιουνίου 2017. Η επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην κορεάτικη χερσόνησο θεωρήθηκε απάντηση στην προκλητική στάση της Πιονγιάγκ. 

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που επαναπατρίστηκε στις 13 Ιουνίου ευρισκόμενος σε κώμα είχε κρατήθηκε επί 18 μήνες στη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μια μέρα μετά το θάνατο του νεαρού κατήγγειλε το «βάναυσο» καθεστώς της χώρας τονίζοντας ότι :«Πολλά φρικτά πράγματα συνέβησαν. Όμως τουλάχιστον τον φέραμε σπίτι του για να είναι με τους γονείς του». Περισσότερα ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου