Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Πούτιν: "Ναι" σε ενδεχόμενη συνεργασία Ρωσίας - ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας

Η τρομοκρατία αποκαλύπτεται ως η σημαντικότερη μέθοδος να μειωθούν οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και να βρεθεί μια φόρμουλα μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του πλανήτη με άνωθεν συμφωνία, αλλά και να επιβληθούν τα σχέδια κερδοφορίας του κεφαλαίου στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων συνθλίβοντας κάθε αντίσταση. Το είδαμε να γίνεται στο πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν αφού της βάρβαρης εισβολής των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ προηγήθηκε η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το μοίρασμα της Κεντρικής Ασίας.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία και το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, διότι εάν δεν το κάνουν ενδεχομένως θα διαπραχθούν νέες επιθέσεις.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, σε παρέμβασή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επισήμανε εντούτοις ότι θεωρεί πως το ΝΑΤΟ είναι όργανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κι ότι η Ρωσία ανησυχεί βλέποντας τις στρατιωτικές υποδομές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τα σύνορά της. (Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δεν υπάρχει επομένως καλή και κακή ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά ανάγκη για εργατική διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη εναντίον της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου