Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Διάγγελμα "εθνικής ενότητας" από το Βαρδινογιάννη για τα πετρέλαια του!


ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ MOTOR OIL;
Η αστική πολιτική καθημερινά γίνεται πιο βίαιη, πιο ωμή.

Πλέον στις υπηρεσίες του πολιτικού προσωπικού και στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έρχεται να προστεθεί η απροκάλυπτη προπαγανδιστική δράση εκπροσώπων του ίδιου του αστικού κατεστημένου, συχνά των ίδιων των εφοπλιστών.

Είναι γεγονός που πρέπει να τονιστεί.

Τα κυρίαρχα καθεστωτικά μέσα χειραγώγησης και ελέγχου της πληροφόρησης -κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες- μπορεί να βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών, αλλά φαίνεται ότι δεν τους αρκεί...

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Βαρδή Βαρδινογιάννη και το σύμφωνα με τους αυλόδουλους δημοσιογράφους "Μήνυμα ενότητας":



"Παρέμβαση του προέδρου της Motor Oil στη Γενική Συνέλευση, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο ισχυρός άντρας του ομίλου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, βρήκε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ενότητας: «Τα προβλήματα της χώρας πρέπει να τα κοιτάξουμε όλοι μαζί» και υπογράμμισε: «Ο καθένας έχει τη δική του κομματική τοποθέτηση. Η Motor Oil δεν έχει, δεν κομματίζεται! Η εταιρία έχει να σκέφτεται τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενούς της και τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.



Δηλαδή ο Β.Βαρδινογιάννης μας θέλει όλους μαζί, και αυτούς που προκάλεσαν τη Χρεωκοπία κερδίζοντας δις ευρώ αλλά και τους εργαζόμενους που φορτώθηκαν τα χρέη τους, θέλει μαζί κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής...
Δηλαδή, ο Β.Βαρδινογιάννης επαναφέρει το "εθνικό μέτωπο" που στήνει επικοινωνιακά η κυβέρνηση με πολλαπλασιαζόμενες εκδηλώσεις που δίπλα στους Καμμένου-Βίτσα δίνει το παρόν ο Κασιδιάρης, αλλά και την επίσημη οργανωτική ένταξη των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων των φασιστών -Λέσχες Εφέδρων κλπ- στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Γιατί όμως αυτό το "Μήνυμα εθνικής ενότητας" από τον Β.Βαρδινογιάννη τώρα;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Ας επιστρέψουμε όμως στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
"Ο πρόεδρος της Motor Oil πήρε κι άλλη ευκαιρία για να στείλει το μήνυμα αυτό όταν ρωτήθηκε από μετόχους για το αν η εταιρία θα μπει στην έρευνα υδρογονανθράκων όπως τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ +0,99% με τον όμιλο Λάτση!
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζανετάκης, ερωτηθείς για το αν η εταιρία θα μπει στις έρευνες υδρογονανθράκων, απάντησε πως θα αξιοποιεί ευκαιρίες ανά τον πλανήτη αγοράζοντας δικαιώματα εκμετάλλευσης όπως έκανε πρόσφατα στις ΗΠΑ.
Θύμισε δε την εμπειρία που έχει η εταιρία μέσω της παλαιότερης δραστηριοποίησης της θυγατρικής της Vegas στην Αίγυπτο".

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΤΣΗ-ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Στα άρθρα που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε αποδεικνύονται σημαντικές πτυχές της σοβαρής οικονομικής οικονομικής βάσης των στρατηγικών επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου.
Η ένταση της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και η μετατροπή της χώρας σε τεράστια αμερικανο-νατοϊκή βάση. 
Η πληθώρα των διευκολύνσεων και η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι νέες αγορές όπλων, οι προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, η κορύφωση της πολεμικής προετοιμασίας.
Οι Άξονες συμμαχιών μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Η όξυνση του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αποκαλύπτεται ότι αποτελούν επίσης συνέπεια των βλέψεων στρατηγικής οικονομικής αναβάθμισης σημαντικών μερίδων του ελληνικού κεφαλαίου -με τον ρυθμό να δίνουν εφοπλιστές και επιχειρηματίες της ενεργειακή βιομηχανίας- στη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, απαιτεί την άγρια κρατική καταστολή και βρίσκει την συνέχεια της στο πόλεμος.
Ο εχθρός είμαστε ΕΜΕΙΣ. Ενάντια σε εμάς στρέφουν τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής.
Όσοι δεν υπηρετούμε τα σχέδια αστικής κερδοφορίας Αποκλειόμαστε από το ¨έθνος¨τους, ήμαστε Ασύμμετρη Απειλή: εργαζόμενοι, πρόσφυγες, μειονότητες....
Τα σχέδια, η εκπαίδευση και η πρόσφατα δράση του Ελληνικού Στρατού αποκαλύπτει ότι όχι μόνο προετοιμάζεται αλλά και έδρασε κατά όσων αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Από την Κοζάνη μέχρι τον Έβρο, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρηγίλλης, από το Κιλκίς μέχρι την Ιορδανία. 

Ο πατερναλιστικός λόγος και ύφος του Β.Βαρδινογιάννη -που συντονίζεται κάλλιστα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  συνοδοιπορεί με τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.
Θυμίζουμε ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει εναντιωθεί στην ύπαρξη Συνδικαλισμού στον Στρατό https://tsak-giorgis.blogspot.gr
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης απαίτησε μαζί τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής΄και επέβαλε την επιστροφή των τεθωρακισμένων στις Στρατιωτικές Παρελάσεις http://diktiospartakos.blogspot.gr
Επίσης, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο Βαρδινογιάννης και το STAR ανέλαβαν τη μιλιταριστική και πολεμοκάπηλη προπαγάνδα επαναλαμβάνοντας την εκπομπή "Αρετή και Τόλμη"
Με παρόντα-απόντα την ΕΡΤ και με απόλυτο προσωπικό έλεγχο του αρχηγού των ακροδεξιών και φιλοχουντικών ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, σε συνεργασία πάντα με τον εφοπλιστή Βαρδινογιάννη και το STAR, σχεδιάζεται και υλοποιείται η κυβερνητική φιλοπόλεμη τηλεοπτική προπαγάνδα. 
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/star_11.html

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Επαναφέρουμε την Πρόταση Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος
Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ.
Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο στους σύγχρονους, μικρούς και μεγάλους, πολέμους. 
Γι’ αυτήν ακριβώς την ανάγκη, παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας-ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. 
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Ζητούμε από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να τοποθετηθούν δημόσια με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις τους και -πάνω απ’ όλα- με θέληση να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή διάλογο για τους νέους μεγάλους αγώνες ενάντια στους σύγχρονους πολέμους. Θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός νέου μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος, που θα απελευθερώσει τους λαούς από τα δεινά των πολεμικών επιχειρήσεων και των ανθρώπινων καταστροφών.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Η Motor Oil συστήνει εταιρεία στην Κύπρο για έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων 


Η Motor Oil του Βαρδινογιάννη μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ με δικαίωμα εξόρυξης πετρελαίου 


«Ζεσταίνουν» τα γεωτρύπανα για τα 300 δισ. του «μαύρου χρυσού» 

http://www.dealnews.gr/oikonomia/item/21699-%25C2%25AB%25CE%2596%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD%25C2%25BB-%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B3%25CE%25B5%25CF%2589%25CF%2584%25CF%2581%25CF%258D%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CF%2584%25CE%25B1-300-%25CE%25B4%25CE%25B9%25CF%2583-%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585-%25C2%25AB%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%258D%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585-%25CF%2587%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%258D%25C2%25BB#.WUD9_uvyjIU 

To υπερκοίτασμα στην Αίγυπτο και ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας 

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/998958/to-uperkoitasma-stin-aigupto-kai-o-energeiakos-rolos-tis-elladas 

Ομιλος Βαρδινογιάννη : Ξεκίνησε παραγωγή πετρελαίου στην Αίγυπτο 

http://www.protothema.gr/economy/article/25344/omilos-vardinogiannh-ksekinhse-paragogh-petrelaioy-sthn-aigypto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου