Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι μόνοι Σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ των λαών Αμερικανοί!


δίπλα -δίπλα κάθονται Βίτσας-Καμμένος-Αμερικανός πρέσβης...
ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ... 
“Ο μόνος σύμμαχος της Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ”! δήλωσε ΥΕΘΑ αι αρχηγός των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος
Όπως επίσης ΝΑΤΟ-Ε.Ε-ΚΑΤΑΡ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Παρόμοια δήλωση είχε κάνει πρόσφατα ο πρώην ΑΓΕΣ-ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος απευθυνόμενος στα πιο ακροδεξιά κοινωνικά ακροατήρια ως λαγός στην κούρσα της μεγαλύτερης πολεμικής εμπλοκής!
Το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά επιτελεία το έχουν επιλέξει: θα παρατείνουν την συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ και θα παρέχουν κάθε διευκόλυνση.
Όχι μόνο θα συμμετέχουν στους νέους βρώμικους πολέμους αλλά θα στείλουν στρατεύματα αν χρειαστεί σε Αφρική-Μέση Ανατολή, με άμεση κίνηση τη μεγαλύτερη εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στο "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας"!   
Δεν υπάρχει πιο κυνική ομολογία του ελληνικού αστικού κόσμου για την ιστορική πορεία σύναψης συμμαχιών του με τους πραγματικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ των λαών ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, που έβαψαν και ξανάβαψαν τα χέρια τους στο αίμα αρπάζοντας τον πλούτο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, προκάλεσαν ποτάμια ανθρώπινης προσφυγικής δυστυχίας, εκτίναξαν τα καπιταλιστικά κέρδη και με τους πολέμους αλλά και με την Ανοικοδόμηση που έλεγξαν μέση της ΚΑΤΟΧΗΣ!
Ο ΥΕΘΑ δεν έκρυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης:
Αυτά τα χρόνια, ήμασταν πάντα στην ίδια πλευρά, ήμασταν στην ίδια πλευρά στους δύο παγκοσμίους πολέμους, ήμασταν στην ίδια πλευρά στον Ψυχρό Πόλεμο, ήμασταν στην ίδια πλευρά στην Κορέα, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, ήμασταν στην ίδια πλευρά στα Βαλκάνια και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. 
Αλλά η επιλογή μας ήταν να συνεχίσουμε να είμαστε με το μέρος σας. Και τώρα είμαστε στην ίδια πλευρά για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία που είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη και τη Δύση. 
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του για τα 70 χρόνια του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ (ODC), σε εκδήλωση που έγινε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΟΙΑ ΑΜΥΝΑ-ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Ο ΕΛΛΗΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ/ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Την ίδια ώρα που όλοι συνειδητοποιούν ότι ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ και ΑΓΩΓΟΙ σημαίνουν κέρδη για τους Έλληνες εφοπλιστές, κατασκευαστές, τους επιχειρηματίες της πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας σε συνεργασία με τους διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς...
Αλλά επίσης, ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ όπως δείχνει Συρία, Υεμένη, Π.Κόλπος... 
Δεν υπάρχει πιο ωμή παραδοχή των σχεδιασμών όχι μόνο πολεμικής εμπλοκής στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά στη μετατροπή του πολέμου σε πυλώνα της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε συμμετοχή-συνενοχή στους νέους βρώμικους πολέμους τους διεκδικώντας την στρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου και μερίδιο από την λεία του αίματος. 
“Η Ελλάδα επεξεργάζεται θετικά την χρονική επέκταση της αμυντικής μας συμφωνίας. Ο Πρωθυπουργός εργάζεται για αυτό όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση. Επίσης εργαζόμαστε για αυτό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Στρατηγό James Mattis, με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε όχι μόνο την επέκταση των δυνατοτήτων της αμυντικής μας συνεργασίας αλλά και μία παράταση για περισσότερα χρόνια”. 
Μετά από τα τελευταία γεγονότα στο Κόλπο, αναμένουμε τον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτό πρέπει να είναι πολύ σημαντικό ώστε οι περισσότερες χώρες να επιλέξουν με ποιου το μέρος θέλουν να είναι. Η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα είναι με το μέρος των ΗΠΑ. Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της χώρας μας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας για το Ναυτικό, ώστε να μπορεί να επιχειρεί από την Κρήτη ως το Σουέζ. Αν δεν διακόψουμε τώρα τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, παράνομου πετρελαίου, είναι αδύνατο να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Για αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας για να επεκτείνουμε τη δυνατότητα στο Ναυτικό και την Αεροπορία επειδή η Ελλάδα θα είναι κάθε φορά με το μέρος των ΗΠΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Το είχαμε αποκαλύψει: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο προβάλλει το δόγμα «του Χριστιανικού Τόξου» και της «προστασίας των χριστιανικών κοινοτήτων» αλλά συνεκπαιδεύει τις στρατιωτικές δυνάμεις προβάλλοντας το πρόσχημα για την διαμέσου της πολεμικής εμπλοκής αναβάθμισης του οικονομικού-πολιτικού ρόλου σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Γράφαμε λοιπόν:  
Ετοιμάζεται να στείλει Στρατό η κυβέρνηση σε Μέση Ανατολή και Αφρική;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) - 2017» που περιελάμβανε Ασκήσεις και μάχες μέσα σε πόλεις. 
Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς το Αρματαγωγό ΧΙΟΣ χρησιμοποιήθηκε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, προκειμένου να μεταφέρει αστυνομικούς στη Ρόδο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ! 200 αστυνομικοί “φορτώθηκαν” στο Αρματαγωγό ΧΙΟΣ προκειμένου να φθάσουν στη Ρόδο ενόψει της δεύτερης διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στις 22 και 23 Μαϊου στο νησί.

Γιατί όμως ήταν τόσο σημαντικό αυτό το Συνέδριο; Τι το ιδιαίτερο είχε;
Η Διπλωματική ορολογία καλείται λοιπόν να ωραιοποιήσει τα πραγματικά επίδικα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που δεν είναι άλλα από την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εκμετάλλευση λαών διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα ασφαλές περιβάλλον για τις επενδύσεις τους. 
Η Ελλάδα διεκδικεί ολοένα ευρύτερο ρόλο στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό και αυτό αποτελεί την πραγματική ατζέντα του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά. 
Διαβάζουμε λοιπόν: 
Αφού περιγράφτηκαν οι βρώμικοι πόλεμοι τους, οι βάρβαρες επεμβάσεις τους που προκαλούν τα τεράστια ποτάμια της προσφυγικής δυστυχίας, ας μιλήσουμε τώρα για δουλειές:
"Μεταξύ των λοιπών ζητημάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τις εργασίες της Διασκέψεως είναι το περιβάλλον, με έμφαση στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου και στην προώθηση συνεργασιών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ακόμη, η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων και η προοπτική αξιοποίησής τους στο εγγύς μέλλον, αναδεικνύει τη σημασία συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής στον τομέα του σχεδιασμού και της εκμετάλλευσης νέων ενεργειακών οδεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα θα αποδοθεί στην ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, δεδομένου ότι το 40% περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας διέρχεται μέσω της Μεσογείου.
Πέραν τούτου, η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε πρώτες ύλες και πλουτοπαραγωγικές πηγές, των οποίων το δυναμικό τελεί ακόμη εν υπνώσει. Για το λόγο αυτό, φιλοδοξία του συνεδρίου αποτελεί η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη, ο οποίος θα αναφέρεται στη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ούτως ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Άλλα ζητήματα που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου αποτελούν οι συνεργασίες στην υλοποίηση κοινών μεταφορικών υποδομών, τόσο σε ότι αφορά τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα, όσο και τις θαλάσσιες συνδέσεις. Επιπρόσθετα, πολλά μπορούν να γίνουν στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα στον τουρισμό κρουαζιέρας, με τον σχεδιασμό τουριστικών πακέτων που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα των χωρών της περιοχής".
Ουσιαστικά, περιγράφεται η νέα αστική Ελλάδα, που βάζει οριστικά τέλος στη Μεταπολίτευση. 
Μια Ελλάδα που εν μέσω Μνημονίων οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που συμμαχώντας με μερίδες του κεφαλαίου ξεχύνονται να χαράξουν την νέα καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση για να καρπωθούν νέα κέρδη που τους προσφέρουν οι Κινεζοποιημένες εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί και οι καινούργιες ευκαιρίες πλουτισμού στον ενεργειακό τομέα, στις μεταφορές, στον τουρισμό. 
Βλέψεις πλουτισμού που εξαπλώνονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από την Αφρική μέχρις τη Μέση Ανατολή και δημιουργούν νέα ισχυρά μπλοκ σε αυτή την εκδοχή του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας και Ασφάλειας.
Είναι μια νέα αστική πραγματικότητα που κυνικά εντάσσει τον πόλεμο και τις επεμβάσεις στην ίδια τη λειτουργία του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε ότι η εν λόγω άσκηση αποτελεί συνέχεια των συνεκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ. και έχουν ως αποκορύφωμα τους την Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ΛΑΕ εκτιμούν ως μοναδικό επίτευγμα της "Αριστερής Διακυβέρνησης" και της πρότασης τους για ανασυγκρότηση της αστικής οικονομίας με πυλώνα ανάπτυξης την πολεμική βιομηχανία και εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.
Δεύτερον, το ίδιο το βίντεο της πολυεθνικής άσκησης στην Ιορδανία αποκαλύπτει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους. Ειδικές Δυνάμεις από 20 χώρες εκπαιδεύονται σε Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, για Μάχες μέσα σε πόλεις ενάντια σε όσους αμφισβητούν την νέα ιμπεριαλιστική καπιταλιστική μοιρασιά, ενάντια στον κόσμο της εργασίας που από όποια σκοπιά τάσσεται ενάντια στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας και ότι σημαίνει. 
Τρίτο, το "Χριστιανικό Τόξο" του Πάνου Καμμένου και η "προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων" που προπαγανδίζει ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς όλως τυχαίως ταυτίζονται γεωγραφικά με την στρατιωτική δράση που καλείται να υπερασπιστεί αυτά τα αστικά συμφέροντα. Για αυτό συνεκπαιδεύονται. 
Τέταρτη, σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται για δημοσιογραφική ή πολιτική αποκάλυψη. Το βίντεο δημοσίευσε το ΓΕΕΘΑ. Ουσιαστικά το κράτος προπαγανδίζει ΚΥΝΙΚΑ το νέο ρόλο του στρατού ως κατασταλτική δύναμη όπως είχε κάνει όταν αποκαλύφθηκε ότι το Τάγμα της περιοχής εκπαιδεύονταν για να αναλάβει την ανακατάληψη του εργοστασίου της ΔΕΗ από αγωνιστές που αμφισβητούσαν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πέμπτη διάσταση του ζητήματος είναι η ωμή ομολογία της κυβέρνησης ότι αυτή είναι και έτσι θα επιτευχθεί η καπιταλιστική ανασυγκρότηση: με αυτές τις συμμαχίες, με πυλώνα της αστικής ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, την ένταση του κοινωνικού πολέμου εντός και εκτός συνόρων. Είναι κοινό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στηρίζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και έχει ως γεννήτορες στελέχη της ΛΑΕ, τον Κώστα Ήσυχο.
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να σταθούμε ενάντια στο Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας-Ασφάλειας και να παλέψουμε για την Ανατροπή του.
Μόνο όμως ένα νέο εργατικό κίνημα, διεθνιστικό και αντικαπιταλιστικό μπορεί να δώσει τις Αντιπολεμικές και Αντιτρομοκρατικές-Αντιαυταρχικές απαντήσεις που απαιτούνται από τη μεριά του κόσμου της εργασίας απέναντι στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Eager Lion (EL) - 2017» που περιελάμβανε Ασκήσεις και μάχες μέσα σε πόλεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου