Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μαζικά δολοφονούν Αμάχους οι ΗΠΑ και οι Σύμμαχοι τους στην Συρία


Το αίμα κυλά ακόμη στο Λονδίνο και στις υπόλοιπες καπιταλιστικής μητροπόλεις.
Με δάκρυα Υποκρισία και σκληρά λόγια δολοφόνου οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Αμερικανοί δεσμεύονται για εκδίκηση, μιλούν ξανά για "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας¨, στοχοποιούν τις ασύμμετρες απειλές εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.
Όμως, καθημερινά αποκαλύπτεται ότι Αυτοί είναι οι Τρομοκράτες:
ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-καθεστώτα Περσικού Κόλπου-Ισραήλ-Τουρκία, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραχωρεί βάσεις και κάθε είδους διευκόλυνση.  
Οι ερευνητές της Επιτροπής του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των υπό τις ΗΠΑ συμμαχικών δυνάμεων με στόχο το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, την πόλη Ράκα, οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί προκαλούν “συγκλονιστικές απώλειες αμάχων”. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) –μία ομάδα από κουρδικές και αραβικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία– ξεκίνησαν την επιχείρηση στη Ράκα πριν από μια εβδομάδα με στόχο να πάρουν τον έλεγχό της από τους τζιχαντιστές. Οι SDF, υποστηριζόμενες από συμμαχικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συμμαχίας, έχουν καταλάβει εδάφη στα δυτικά, τα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα της πόλης. Ο Πάουλο Πινέιρο, ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δέκα συμφωνίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και ενόπλων οργανώσεων για την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από τις πολιορκημένες περιοχές –περιλαμβανομένου του ανατολικού Χαλεπίου– “συνιστούν σε κάποιες περιπτώσεις εγκλήματα πολέμου” καθώς οι άμαχοι “δεν είχαν καμία επιλογή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου