Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δίκη Τ. Θεοφίλου: Αστική δικαστική εξουσία και δικαιοσύνη είναι έννοιες που δύσκολα ταυτίζονται



Εχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενός τρομοδικείου καταπέσει μια τρομακτικά κακοκατασκευασμένη σκευωρία της αντιτρομοκρατικής;

Όπως ακούμε να μας λέει –στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» - ένας αστός δικηγόρος, ο οποίος είναι συνήγορος της Ηριάννας, η αποδόμηση όλων των υποτιθέμενων «ενοχοποιητικών στοιχείων» του κατηγορητηρίου δεν επηρεάζει καθόλου την δικαστική έδρα από το να εκδώσει καταδικαστική απόφαση.

«Στα 30 χρόνια ενασχόλησης μου με το ποινικό δίκαιο και την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης οφείλω να χαρακτηρίσω ως πρωτόγνωρη» την δικαστική απόφαση για την Ηριάννα, μας λέει ο Θόδωρος Μαντάς νομικός συμπαραστάτης της κοπελιάς που με «ελλιπέστατα στοιχεία» σύμφωνα με τον δικηγόρο της δικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή.

Κάνουμε αυτή την εισαγωγή γιατί σήμερα στην δίκη του Τάσου Θεοφίλου οι δικηγόροι υπεράσπισής του Κ. Παπαδάκης, Α. Παπαρρούσου και Σπ. Φυτράκης σμπαράλιασαν στην κυριολεξία το κατασκευασμένο από την λεγόμενη "αντιτρομοκρατική" κατηγορητήριο που αποδίδεται στον εντολέα τους.

Θα έχει αυτό καμιά αποτελεσματικότητα στην δικαστική απόφαση που αναμένετε να γίνει γνωστή στις 7/7; Εμείς πάντως δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι. Αστική δικαστική εξουσία και δικαιοσύνη είναι έννοιες που δύσκολα ταυτίζονται. 
Βρισκόμαστε στην εποχή που διαπιστώνουμε ότι «Όταν ο τρόμος γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται μονόδρομος» που λέει και το γνωστό σύνθημα.

Υ.Γ. Μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στην δίκη του Τ.Θ οι συμπαραστάτες του που είχαν κατακλύσει την δικαστική αίθουσα αποχώρησαν με το σύνθημα «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» δίνοντας ραντεβού στις 7/7 οπότε αναμένετε να εκδοθεί η απόφαση του τρομοδικείου.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου