Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Στον ταξικό πόλεμο πήραμε θέση με τον Θεοφίλου και την Ηριάννα


Ο Τάσος Θεοφίλου συλλαμβάνεται στις 19/8/2012 από την αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Κεραμικού μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα-καταγγελία και καταδικάζεται τελικά σε 25 χρόνια κάθειρξης από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου τον Αύγουστο του 2012 και απλή συνεργεία σε ανθρωποκτονία ενώ αθωώνεται για την κατηγορία της συμμετοχής στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Καταδικάζεται παρόλο που κανένας εκ των 20 μαρτύρων δεν τον αναγνώρισε ως έναν εκ των δραστών της ληστείας και το καπέλο στο οποίο ¨βρέθηκε¨ το dna του Θεοφίλου δεν συμπεριλαμβάνεται στα αρχικά ευρήματα από το σημείο της ληστείας. Έτσι κ αλλιώς είναι γνωστό ότι το DNA σε κινητά αντικείμενα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ικανό στοιχείο για να καταδικαστεί οποιοσδήποτε, αφού αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηθούν κατηγορίες.

Στις 14 Μαρτίου 2011 άντρες των ΕΚΑΜ εισβάλουν στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κ. Παπαδόπουλου, και τον συλλαμβάνουν ως ύποπτο για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Ηριάννα προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση, οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη. Ο σύντροφός της αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 3 μέρες μετά. Στις 18 Νοέμβρη 2011 σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου. Στις 11 Ιανουαρίου 2013 συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας. Τελικά την 1η Ιουνίου η Ηριάννα καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες εναντίον με μοναδικό στοιχείο το δείγμα DNA για την ίδια κατηγορία που ο σύντροφός της είχε αθωωθεί πανηγυρικά.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι ο τρόπος με τον οποίο το κράτος και το κεφάλαιο εδραιώνουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους αναβαθμίζεται συνεχώς και έχει υπερβεί τα κλασικά πλαίσια της καταστολής της μορφής “δράση-αντίδραση”. Στο σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν οι κλασικές πρακτικές βίαιης καταστολής οποιασδήποτε διεκδίκησης του κινήματος, ωστόσο όλο και πιο σημαντική για την κυρίαρχη τάξη είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας/ελέγχου για την υπεράσπιση-διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Από το 2001 και μετά, με τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” ουσιαστικά αλλάζει το τι θεωρείται κυρίαρχα απειλή από την πλευρά του κράτους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουμε σήμερα κάθε κίνηση/πράξη ακόμα και διακήρυξη/λόγος που στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία και στα συμφέροντα του κεφαλαίου και να χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατία».

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να πετύχει τα εξής. Πρώτον, οτιδήποτε παρεμποδίζει τα συμφέροντά του να θεωρείται τρομοκρατία και να εξοντώνεται. Δεύτερον, δημιουργεί ένα κοινωνικό περιβάλλον το οποίο ανακόπτει οποιαδήποτε χειραφετητική τάση των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας που τείνει να βγει εκτός των επιτρεπτών πλαισίων που ορίζει το κράτος.

Δηλαδή, το πρότυπο του σύγχρονου πολίτη δεν αρκεί απλά να μην αμφισβητεί με κανέναν τρόπο την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων αλλά πρέπει να συμβάλλει ενεργά στην υπεράσπισή της. Πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να μετατραπούν σε ένα ιδιότυπο “σώμα ασφαλείας” που θα απομονώνει , θα περιθωριοποιεί τις δυνητικές απειλές και θα δημιουργεί ένα τοξικό περιβάλλον στο οποίο καμία πράξη εναντίωσης στο κράτος και το κεφάλαιο δεν θα είναι βιώσιμη.

Η πρώτη περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα στην εξοντωτική καταδίκη του Τ. Θεοφίλου απλά επειδή είναι αναρχικός και κομμάτι του κινήματος το δεύτερο φαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση της Ηριάννας Λ. η οποία απλά είχε σχέση με έναν αναρχικό ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος για τρομοκρατία.

Όλες οι εξαγγελίες των ηγετών των καπιταλιστικών κρατών περί δημοκρατίας και δικαιωμάτων απευθύνονται στους φίλους του πολιτικού εκμεταλλευτικού συστήματος και όχι στους εχθρούς ή/και στους δυνητικά εχθρούς του. Για αυτό το λόγo η παραβίαση των αρχών του αστικού δικαίου είναι απαραίτητη σε καιρούς κρίσης για το σύστημα ώστε να διατηρήσει ανέπαφο τον βαθιά ταξικό – αστικό του χαρακτήρα και για αυτό όλες αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν αντιδημοκρατική “εκτροπή”, αλλά βαθύτερη αποκάλυψη του κοινωνικού πολέμου.

Διαφέρει άραγε ουσιαστικά η κατάσταση εξαίρεσης την οποία βιώνουν άραγε ο Θεοφίλου και Ηριάννα από την θεσμοποιημένη και ‘’οριστική’’ κατάσταση εξαίρεσης που βιώνουν σε στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φυλακίζονται εδώ και χρόνια χωρίς κατηγορία, χωρίς δίκη και χωρίς να έχουν επιτελέσει κάποιο άλλο έγκλημα πέραν της επιθυμίας τους να ζήσουν? Όπως οι πρόσφυγες-μετανάστες ή οι "καταχρηστικές απεργίες" λογίζονται ως εχθροί για το σύστημα και την κυριαρχία του, έτσι λογίζονται ως πιθανοί εχθροί και όσοι αρνούνται να προσυπογράψουν προκαταολικά δήλωση αποδοχής των υφιστάμενης κατάστασης. Για όλους αυτούς και όλες αυτές η αστική δικαιοσύνη ήταν, είναι και θα παραμείνει γράμμα κενό.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αναδεικνύουν την όξυνση της επίθεσης που μπορούμε να την παρατηρήσουμε σε φαινομενικά διαφορετικές περιπτώσεις αλλά διαπερνιούνται όλες από μία κοινή συνισταμένη. Όλα τα θύματα της κρατικής και δικαστικής επίθεσης αποτελούν απειλή προς τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Από τον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα Λ. μέχρι τις διώξεις του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων για δήθεν εκβιασμό εργοδότη που χρώσταγε δεδουλευμένα σε υπαλλήλους του και τις διώξεις του Δικτύου Σπάρτακος επειδή βάζει μπλόκο στην πολύπλευρη εκμετάλλευση των φαντάρων και στα σχέδια του ελληνικού στρατού για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και άλλες μυριάδες υποθέσεων. Από την στιγμή που το κράτος οριοθετεί ως απειλή όλα αυτά τα κομμάτια του κινήματος θεωρούμε αναγκαίο να γεφυρωθούν επιμέρους διαφωνίες και ταυτότητες ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και να ψηλαφίσουμε μεθόδους αποτελεσματικού αγώνα ενάντια σε αυτήν την επίθεση.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ Τ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΗΡΙΑΝΝΑ. Λ.

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στις 24/6 στις 12.00 στο Μοναστηράκι

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου