Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΪN (δείτε την ταινία)


Διαβάζοντας τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που προσδιορίζουν ως εχθρούς του δυτικού αστικού κόσμου τα κοινωνικά κινήματα, τους πρόσφυγες και τη Ρωσία
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Κοτζιά και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θεωρούν τις ΗΠΑ Φίλο τους, επιδιώκουν να τους παραχωρήσουν βάσεις και διευκολύνσεις
Διαβάζοντας για την "προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων" και τα "Χριστιανικά Τόξα" τους.
Το μυαλό μας πήγε σε αυτή την ταινία.
Θα ρωτήσει τώρα κάποιος: τι σχέση έχει ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003 και ο σημερινός ελληνικός στρατός;
Καταρχήν, πρέπει να θυμόμαστε ότι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του 21ου αιώνα το ελληνικό κράτος έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο.
Η ταινία όχι μόνο αποκαλύπτει πλευρές της επεμβατικής πολιτικής αλλά κυρίως μιλά για την Κατοχή.
Μιλά λοιπόν για την καθημερινότητα του πολέμου που φέρνει αντιμέτωπους τους λαούς μας τους νεαρούς Μισθοφόρους, αλλά έχει ενορχηστρωτές τις κυβερνήσεις και το στρατιωτικό κατεστημένο.
Μπορεί λοιπόν τα 18χρονα του βρετανικού στρατού να φέρουν μεγάλη ευθύνη, αλλά η κύρια ευθύνη βαραίνει άλλους.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αποκαλυφθεί η εγκληματικότητα και η βαναυσότητα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, στρατός και κυβέρνηση θα μείνουν στο απυρόβλητο.
Θα κοπούν τα νεαρά "σάπια μήλα", οι στρατιώτες για να διαφυλακτεί το γόητρο των Αξιωματικών, του Συντάγματος, της Κυβέρνησης...
Να εξασφαλιστεί η Ατιμωρησία τους και να μείνει Απαράλλακτη η πολιτική "του πολέμου κατά της τρομοκρατίας", της εξαγωγής της δυτικού τύπου δημοκρατίας "που Απελευθερώνει" ή όπως αλλιώς ονομάσουν την δια του πολέμου εξάπλωση του καπιταλισμού, των συμφερόντων τους, της καταλήστευσης, εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών.        

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΪN

MARK OF CAIN

του Μάρκ Μούντεν

Υπόθεση: Δύο νεαροί άντρες βιώνουν τον πόλεμο για πρώτη φορά, υπηρετώντας στον Βρετανικό στρατό κατά την κατοχή του Ιράκ. Όταν ο αρχηγός τους σκοτώνεται σε περίπολο, το ηθικό της ομάδας καταρρακώνεται. Υπακούοντας σε διαταγές συγκεντρώνουν ύποπτους, και με την αλυσίδα της διοίκησης να έχει σπάσει, τα γεγονότα που ακολουθούν είναι εκτός ελέγχου. Επιστρέφουν από τη θητεία τους με φανταχτερές φωτογραφίες και μυστικά του τι έγινε πραγματικά, μέχρι που οι συνέπειες των πράξεων τους θα βγουν στην επιφάνεια. Ο ένας θα νιώσει το βάρος των πράξεων τους ενώ ο άλλος θα θελήσει να μείνει πιστός στο τάγμα του, όμως όλοι τους έχουν μερίδιο ευθύνης, όλοι τους φέρουν το σημάδι του Κάιν.

Ένα δυνατό πολεμικό δράμα που χρησιμοποιεί λεπτομέρειες αληθινών καταστάσεων για να διηγηθεί μια ιστορία εμπνευσμένη από τα πρόσφατα γεγονότα στον πόλεμο του Ιράκ. 

Με παρελθόν κυρίως τηλεοπτικών δημιουργιών, ο σκηνοθέτης της ταινίας, γνωστός για τη σειρά «VANITY FAIR», μας δίνει με τη πρώτη του κινηματογραφική ταινία, μια σοβαρή και στιβαρή δημιουργία, που πολλοί κριτικοί τη σύγκριναν με το «Γκουαντανάμο». Η ταινία ξεσήκωσε ήδη πολλές αντιδράσεις στην Αγγλία, ενώ η Διεθνής Αμνηστία, συμπεριέλαβε προβολή της σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνει για φέτος.


The Mark of Cain FULL MOVIE 2007


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου