Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

O Περσικός Κόλπος πήρε φωτιά. Επιθέσεις του ISIS στο Ιράν, απομόνωση του Κατάρ λίγο μετά την επίσκεψη Τραμπ


ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;

Σήμερα το Ιράν βάφεται στο αίμα ενώ ο Τραμπ δήλωνε:
«Υπάρχει μεγάλη δυναμική, πολλή θετική ενέργεια" στη Σαουδική Αραβία... 
Θυμίζουμε: Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ έφτασε το πρωί του Σαββάτου ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό του παρθενικού διεθνούς ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου.
«Αγαπητοί μου Αμερικανοί. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσω το πρώτο μου διεθνές ταξίδι ως πρόεδρος. Ένα ταξίδι με ιστορική σημασία για τον αμερικανικό λαό. Θα επισκεφθώ τους ηγέτες πολλών διαφορετικών χωρών για να ενισχύσω τις παλιές μας φιλίες, να οικοδομήσω νέες συνεργασίες και να ενώσω τον πολιτισμένο κόσμο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ κατά το εβδομαδιαίο μήνυμά του.


«Υπάρχει μεγάλη δυναμική, πολλή θετική ενέργεια από τα σαουδαραβικά μέσα ως προς την επίσκεψη Τραμπ στο Βασίλειο. Κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, διότι πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη. Είναι κάτι πρωτοφανές, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν».

Σύμφωνα με το Bloomberg, αφότου ο Τραμπ και ο βασιλιάς Σαλμάν κατονόμασαν το Ιράν ως τον μεγαλύτερο υποστηριχτή της τρομοκρατίας. Τρεις ημέρες μετά από την συνάντησή τους, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγόρησαν το Κατάρ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες περιορισμού του Ισλαμικού Κράτους. Εφημερίδες, κληρικοί, ακόμα και διασημότητες, άσκησαν οξεία κριτική στον Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ηγέτη του Κατάρ. Η ιστοσελίδα μάλιστα Al-Jazirah της Σαουδικής Αραβίας δεν δίστασε να τον κατηγορήσει ότι «μαχαίρωσε» τους γείτονές του με ιρανικό στιλέτο.

Σήμερα, νέος κύκλος του αίματος:
ΙΡΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ: Καμικάζι ένοπλοι σκόρπισαν το θάνατο στην Τεχεράνη
Ενας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση. Ιρανικά μέσα μετέδωσαν ότι γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την επίθεση στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.

Και δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης


Το Tasmin αναφέρει ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι τρεις δράστες παραμένουν στο χώρο του κοινοβουλίου. Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους , ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars οι δράστες ήταν τέσσερις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους τρεις δράστες έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ο δεύτερος αυτοκτόνησε καταπίνοντας κυάνιο, ο τρίτος, μια γυναίκα έχει συλληφθεί και ο τέταρτος πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά. Ωστόσο το πρακτορείο Mehr υποστηρίζει ότι ήταν η γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη στη δυτική πτέρυγα του μαυσωλείου.



Πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες. Δυο από τους νεκρούς είναι στρατιώτες και οι άλλοι τρεις είναι πολίτες. Ωστόσο, οι πληροφορίες αλλάζουν συνεχώς. Σύμφωνα επίσης με ιρανικά ΜΜΕ συνελήφθη τρίτη ομάδα τρομοκρατών που θα έκανε και τρίτο χτύπημα!





Σύμφωνα με το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ. «Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

 πληροφορίες από militaire.gr, onalert.gr και διεθνή δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου