Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Στο “Οικόπεδο 11” μπήκε το γεωτρύπανο! Πώς αντέδρασε η Τουρκία

Η ώρα της Αλήθειας! 
Στο “Οικόπεδο 11” της Κυπριακής ΑΟΖ εισήλθε πλέον το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας TOTAL-ENI. 
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Στις 18:00 σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net το γεωτρύπανο έφθασε μπήκε στο “Οικόπεδο 11” της Κυπριακής ΑΟΖ και πλέει προς το σημείο όπου θα γίνει η γεώτρηση.
Η εξέδρα με το τρυπάνι, που θα διενεργήσει τη γεώτρηση για λογαριασμό της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας TOTAL-ENI εκτιμάται ότι θα έχει φθάσει στο συγκεκριμένο σημείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να φθάσει στο σημείο της γεώτρησης στις 01:30 τη νύχτα.
Λίγο πριν της είσοδο της πλατφόρμας με το γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, τουρκικό Πολεμικό Πλοίο εκτέλεσε αναγνώριση της πλατφόρμας, μια πρακτική την οποία εφαρμόζουν τα τουρκικά πλοία στην Μεσόγειο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Κάλεσαν στον ασύρματο το WEST CAPELA και ζήτησαν να μάθουν από ποιο λιμάνι έρχεται και πού πάει. 
Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν ανέκοψε την προγραμματισμένη πορεία της πλατφόρμας WEST CAPELA η οποία εκτελείται σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η Κανονιοφόρος Νικηφόρος στην Κύπρο
Εν τω μεταξύ η περιοχή “μυρίζει μπαρούτι”. Όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτο το ArmyNow.Net, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους πλέει από χθες στην περιοχή βόρεια του “Οικοπέδου 11” , σε μια κίνηση μηνύματος προς την Άγκυρα.
Επιπλέον μια γαλλική φρεγάτα έπλεε στην περιοχή, ενώ σε αυτά τα πλοία αναμένεται να προστεθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης και η κανονιοφόρος “Νικηφόρος” του ΠΝ η οποία έχει ήδη αποπλεύσει από την Σαλαμίνα.
Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται το σκοπούν πλοίο στην περιοχή της Ρόδου καθώς και ένα περιπολικό και μια φρεγάτα στην Κρήτη.
στοιχεία από http://www.armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου