Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΕΞΟΝΤΩΣΗ: 35 μέρες χωρίς έξοδο για τους φαντάρους της 95 ΕΑΝΕΘ στη Ρόδο

ΕΞΟΝΤΩΣΗ...
Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψεις την εξαντλητική εργασιακή εκμετάλλευση που σημαίνει η στρατιωτική θητεία την εποχή των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα.

Δε πα να ωραιοποιούν την κατάσταση τα προπαγανδιστικά βιντεάκια του ΓΕΣ και οι άθλιες μιλιταριστικές εκπομπές του Πενταγώνου και του STAR του Βαρδινογιάννη...

Την πραγματική αθλιότητα της Υποχρεωτικής Στράτευσης μας αποκαλύπτουν οι επιστολές με καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων και οι συνεχείς αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Είναι συγκλονιστικά τα όσα μας καταγγέλλουν λοιπόν οι συνάδελφοι από το 95 ΕΑΝΕΘ στη Ρόδο.

Εκεί που πλέον η δύναμη των στρατιωτών είναι ελάχιστοι συνάδελφοι, για να καλύψουν όμως πολύ περισσότερες υπηρεσίες που αντιστοιχούν σε πολύ περισσότερους φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.

Το πρόβλημα επομένως είναι όχι απλώς οι ελλείψεις στην επάνδρωση της μονάδας, αλλά το πως δημιουργούνται αυτές οι ελλείψεις.

Γιατί το πρόβλημα δημιουργείται από τις ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

Αποσπάσεις στις Στρατιωτικές Κατασκηνέσεις που χρειάζονται Υπηρέτες Φαντάρους για να κάνουν οι μόνιμοι σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ διακοπές.

Αποσπάσεις στο Λόχο Στρατηγείου, σε φυλάκια και όπου χρειαστεί!
Στις αποσπάσεις όμως αυτές πρωταγωνιστούν και οι Μόνιμοι στρατιωτικοί (ΕΠ.ΟΠ. και όχι μόνο) για να λουφάρουν αυτοί και να φορτώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις στους παραμένοντες φαντάρους που φυσικά χώνονται άσχημα.
Σε 35 στελέχη υπολογίζονται αυτά που πάνε για άραγμα στα ΚΑΑΥ, στα πρατήρια κλπ. αφού οι υπηρεσίες εκεί είναι σαφώς πιο ευνοϊκές από την 95 ΕΑΝΕΘ.
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι φαντάροι να παραμένουν 30-35 μέρες χωρίς έξοδο.
Η Άδεια θεωρείται άγνωστη λέξη.
Την κατάσταση κάνει ακόμη χειρότερη το στέλεχος που βγάζει τις υπηρεσίες. Με την ανοχή του διοικητή αδικεί συστηματικά τους φαντάρους, οι υπηρεσίες δεν εναλλάσσονται κυκλικά 
Το θράσος του συγκεκριμένου ΕΠ.ΟΠ. απογειώνεται καθώς επιτίθεται λεκτικά στους συναδέλφους, τους εμπαίζει και τους προτρέπει "να πάρουν Αναβολή αν δεν αντέχουν....".

Όλα αυτά είναι γνωστά στο διοικητή που Αδιαφορεί και το μόνο που κάνει είναι να ζητά από τους εξαντλημένους φαντάρους να κάνουν υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο.
Φυσικά και όλα αυτά είναι γνωστά και στον Στρατηγό της ΑΣΔΕΝ αφού δικές του διαταγές έχουν προκαλέσει αυτό το κάτεργο.

Τους ρωτάμε: μέχρι πότε οι φαντάροι θα είναι Δούλοι τους; 
Γιατί η Στρατιωτική Θητεία πρέπει να σημαίνει ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων για να χτίσουμε τα σπίτια που θα μένουν δωρεάν οι αξιωματικοί, για να τους καθαρίζουμε, να τους κάνουμε τους υπηρέτες σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, ενώ παράλληλα ο δικός μας ιδρώτας γίνεται η προπαγάνδα του Καμμένου για τον δήθεν "κοινωνικό ρόλο του στρατού"; 
Γιατί τα καλοπληρωμένα στελέχη -ας μην συγκρίνουμε με το τι συμβαίνει στο Ιδιωτικό τομέα καλύτερα- γεύονται όλων των προνομίων και για τους στρατιώτες ισχύει καθεστώς ΚΑΤΕΡΓΟΥ χωρίς σεβασμό των δικαιωμάτων μας;
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν διαταγές και ρυθμίσεις; Γιατί τα παραβιάζουν συστηματικά;

Καθημερινά προπαγανδίζουν με τα εθνικιστικά λογύδρια ότι ο εχθρός είναι ο Τουρκικός λαός, αλλά αυτοί μας λιώνουν για να περνούν καλά...

Συνάδελφοι, αν δεν αγωνιστείτε θα σας σκίσουν. 
Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Η κατασταση είναι αισχρή και ντροπή τους.Δεν καταδέχτηκα να βάλω μέσο για το γιο μου και αυτή τη στιγμή τον βάζουν δωδεκάωρες σκοπιές στη Λημνο.Κάνουν οτι ενδιαφέρονται,δεν τους πιστεύω πια...Τα παιδιά μου αξιζουν μια καλύτερη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή