Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

8 Ιούλη 2014: 3 χρόνια από την επίθεση του Ισραηλινού στρατού στην Γάζα: έτσι έφτιαξαν τον Άξονα με την Ελλάδα, μοίρασαν τα κοιτάσματα!


Στις 8 Ιουλίου 2014 το Ισραήλ εξαπέλυσε την Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή εναντίον της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας.
Το Ισραήλ υποστήριξε ότι ο λόγος για την επιχείρηση ήταν οι επιθέσεις ρουκετών στο έδαφος του Ισραήλ από ενόπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Από τις 26 Αυγούστου 2014 η επίθεση σταμάτησε και κηρύχθηκε νέα εκεχειρία επ’ αόριστον.
Μετά την απαγωγή και δολοφονία τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ ρίχνοντας εσκεμμένα το φταίξιμο σε Παλαιστινίους, ξεκίνησε μια επιχείρηση συλλήψεων εκατοντάδων Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των πολιτικών ηγετών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.
Την ίδια στιγμή πολλοί Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν είτε ως εκδίκηση για τη δολοφονία των Ισραηλινών παιδιών, είτε ως μέρος της διαδικασίας των συλλήψεων. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η απαγωγή και η δολοφονία των τριών εφήβων δεν είχε καμία σχέση με τη Χαμάς

Την νύχτα της 6ης Ιουλίου ένα ισραηλινό πλήγμα σκότωσε επτά ενόπλους της Χαμάς

Ως απάντηση η Χαμάς αύξησε τον αριθμό των επιθέσεων με ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας



Στις 7 Ιουλίου εξαιτίας των μαζικών ρουκετών που εξαπέλυε η Χαμάς στο Ισραήλ, η Ισραηλινή Αεροπορία ξεκίνησε πολλούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, ενώ την επόμενη μέρα ξεκίνησε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση. Η Χαμάς διαμήνυε την ίδια ώρα την απαίτησή της να αποφυλακιστούν όλοι οι συλληφθέντες από τη Δυτική Όχθη, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ και να συμφωνήσουν μετά σε μία εκεχειρία.Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση και συνέχισε τους βομβαρδισμούς.
Στις 13 Ιουλίου το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει πάνω από 1.300 αεροπορικές επιθέσεις, ενώ, σύμφωνα με το Ισραήλ, πάνω από 800 ρουκέτες από τη Γάζα είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ.
Μέχρι τις 2 Αυγούστου, 1.653 Παλαιστίνιοι πολίτες είχαν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και 8.900 τραυματίστηκαν ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 70%-80% των νεκρών είναι άμαχοι. Την ίδια ώρα οι ισραηλινές απώλειες κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων ήταν 63 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον OCHA (United Nations’ Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) από τις 26 Ιουλίου 2014 στη Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 200.000 Παλαιστίνιοι είχαν  εκτοπιστεί και 165.548 είχαν  βρει καταφύγιο σε 92 σχολεία της UNRWA. 1,2 εκατομμύρια δεν είχαν ή έχουν μικρή πρόσβαση σε νερό ή υγιεινή, 120 σχολεία 18 νοσοκομεία έχουν καταστραφεί, 3.333 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, 3.380 κατοικίες έχουν χτυπηθεί αλλά παραμένουν κατοικήσιμες. 80% των κατοίκων έχουν στη διάθεσή τους 4 ώρες ηλεκτρικού ρεύματος ανά ημέρα.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, το Κράτος της Παλαιστίνης κατέθεσε πρόταση με την οποία ζητά από τον ΟΗΕ να διερευνηθούν πιθανά εγκλήματα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών. Σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές, το Ισραήλ, έχει προβεί μέχρι και σε βομβαρδισμό νοσοκομείου.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στις 9 Ιουλίου 2014 ότι:
  • «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία. Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων».
  • «Κράτος – τρομοκράτη» κατονόμασε το Ισραήλ δια στόματος του προέδρου της Έβο Μοράλες η Βολιβία, η οποία σταμάτησε να θεωρεί βίζα με το Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας.


«Από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου είχαν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

“#GAZAUNDERATTACK”
https://lefterianews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου