Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Κοστίζει ακριβά η "φιλία" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Αμερικανούς

Κοστίζει ακριβά.
Πολύ ακριβά, η "φιλία" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους Αμερικανούς!
Αντίθετα, με ότι υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, τα ανταλλάγματα των Αμερικανών για την παραχώρηση βάσεων και διευκολύνσεων είναι ¨δώρα¨ που κοστίζουν πολύ ακριβά τον λαό μας.
Είναι οπλικά συστήματα που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν τρομερά κέρδη σε αμερικανικές και ελληνικές ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες.
  1. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το κόστος του προγράμματος για την αναβάθμιση των F-16 υπολογίζεται μεταξύ 1,7 και 2 δις ευρώ.

2. Για τον εκσυγχρονισμό των επίσης αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION δίνονται 600 εκατομμύρια δολάρια, ενώ προεκλογικά το εν λόγω πρόγραμμα είχαν καταγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ!
Ένα εξωφρενικό πρόγραμμα, που εξυπηρετεί σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΝ της ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο;
Ένα πρόγραμμα που προώθησε -παρά τις προεκλογικές καταγγελίες- τόσο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όσο και οι τότε ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ΥΦΕΘΑ Τόσκας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

3. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν τα ΔΩΡΕΑΝ μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα! http://diktiospartakos.blogspot.gr και άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια κοστίζουν τα επίσης  μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα Boeing CH-47 Chinook που διαφημίζεται ότι δίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

4. Κανείς από το ΥΠΕΘΑ δεν αποκαλύπτει το κόστος των ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων με τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και όχι μόνο. Πρόκειται για ασκήσεις που διεξάγονται διαρκώς, εντός και εκτός συνόρων, με ένα τεράστιο κόστος.
Όμως, πρέπει να θυμίσουμε και μια ακόμη παράμετρο:

OΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: Η κυβέρνηση κάνει τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παραγωγική ανασυγκρότηση για την ανάπτυξη των κερδών του Κόκκαλη

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ) ΤΟ 30% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΟΠΛΩΝ-ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι οδυνηρές ταξικές αντεργατικές πολιτικές που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε μπορούν συγκριθούν με τις αντίστοιχες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Οι δήθεν φίλοι της Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν μια χυδαία φιλοΝΑΤΟΪΚΗ και φιλοαμερικανική πολιτική όχι γιατί υποτάσσονται, αλλά γιατί έτσι θεωρούν ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου.
Προπαγανδίζουν επομένως ότι ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πλέγμα κρατικής τρομοκρατίας-καταστολής αποτελούν πυλώνες της αστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.

Σε πρόσφατο άρθρο του ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, γράφει μεταξύ άλλων:
Σε μια Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα και σε μια ασταθή από πολέμους περιοχή, η Ελλάδα μπορεί να δώσει τον τόνο της σταθερότητας, της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας και της δημοκρατίας. Και με αυτή την έννοια, η παραγωγική ανασυγκρότηση και το κοινωνικό κράτος, έχουν άμεση σχέση με την εθνική ασφάλεια.
Δημόσιος, ιδιωτικός και κοινωνικός τομέας της οικονομίας, πρέπει να λειτουργήσουν συνεργατικά και με αίσθημα ότι επιτελούν ένα έργο μεγάλων διαστάσεων με σύγχρονο περιεχόμενο.
Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι με τους νέους μισθούς και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, φοιτητές όλοι μαζί για του Αφέντη=Πολεμικού Βιομηχάνου το ψωμί....
Για να δούμε τι σημαίνουν στη ζωή όλα αυτά.
Από τη μια μεριά έχουμε τους πετσοκομμένους μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές παροχές και την άγρια φορολόγηση, ενώ ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το 2015, με την υπογραφή του Κ.Ήσυχου υπεύθυνου τότε του τομέα Άμυνας στον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΥΕΘΑ (και βασικού εμπνευστή του σχεδίου του πολέμου-ασφάλειας ως πυλώνα της αστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης), δίνει 600 εκατ. δολ για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION.

Τα αεροσκάφη αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές στο Αιγαίο αλλά θα καλύψουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, κυνηγώντας τα ρωσικά υποβρύχια και προστατεύοντας τις πλατφόρμες πετρελαίου των γιγαντιαίων πετρελαϊκών εταιριών.

Που βρίσκεται όμως το μυστικό της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης που μεριμνά το ίδιο για τις δημόσιες και ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες;

Πλέον οι προμήθειες οπλικών συστημάτων είναι διακρατικές συμφωνίες, με όρο στην ξένη πολεμική βιομηχανία το 15-30% να δίνεται ως εργολαβία σε ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η Ελληνική κυβέρνηση και το Πολεμικό Ναυτικό επέλεξαν το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού του P-3 Orion για να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους στον τομέα της ναυτικής συνεργασίας», δήλωσε ο Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Aeronautics.

Η εγχώρια πολεμική βιομηχανία της Ελλάδας θα απορροφήσει περίπου 30% της αξίας του προγράμματος, αντλώντας σημαντικά βιομηχανικά, οικονομικά και τεχνολογικά οφέλη για την αυτόνομη λειτουργία και υποστήριξη του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος (150 εκ.δολάρια)». Στο ίδιο πρόγραμμα, μετέχει και η ISI Hellas.

Άρα και όπλα για το ΝΑΤΟ και κέρδη για την αμερικανική και τις ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες!

«Κατά τη διάρκεια των δύσκολων και κρίσιμων στιγμών για τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο, η επανάκτηση των επιχειρησιακών ικανοτήτων από αυτό το πρόγραμμα αποτελεί αμυντική προτεραιότητα για το Υπουργείο και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «σύντομα έρχεται η σειρά για παρόμοια ή μεγαλύτερα προγράμματα»στην Πολεμική Αεροπορία. Όπως είναι γνωστό, οι απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας αφορούν σε προγράμματα εκσυγχρονισμού των Mirage-2000 και F-16, στην υποστήριξη των πτητικών μέσων της και στην προμήθεια του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους στο πλαίσιο της εξαγγελίας για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Πόσο είναι το 30% της εργολαβίας που θα καταλήξει στους Έλληνες βιομήχανους του πολέμου για τον εκσυγχρονισμό των F16 που το κόστος θα φτάσει τα 2,5 δις δολ. και των 2 δις δολ. για τα αεροσκάφη Mirage;

Όμως οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου διεκδικούν και μερίδιο στη διεθνή αγορά του αίματος. Για αυτό απαραίτητη προυπόθεση είναι η στήριξη του ελληνικού κράτους είτε με τη διοργάνωση εκθέσεων-αποστολών στο εξωτερικό που συμμετέχουν επιχειρηματίες, την στήριξη των πρεσβευτών και των στρατιωτικών ακολούθων είτε με την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, τις πολεμικές προετοιμασίες και την συμμετοχή-συνενοχή στις επεμβάσεις.

H Ρωσία εν προκειμένω είναι ο ιδανικός εχθρός όχι μόνο για το ΝΑΤΟ αλλά και για τις πολεμικές βιομηχανίες. Και φυσικά η τρομοκρατία είναι φυσικά η ιδανική απειλή για τις βιομηχανίες και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα ασφάλειας. Τα drone είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως αλληλοδιαπλέκεται πόλεμος-καταστολή, κράτη και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι ΗΠΑ-Βρετανία-Γερμανία-ΝΑΤΟ λοιπόν επιστρέφουν πιο δυναμικά στην Ανατολική Ευρώπη, τα κράτη στη Βαλτική ξανακάνουν την θητεία υποχρεωτική και αγοράζουν όπλα, αλλά τόσο το αίμα, όσο και το χρήμα τρέχουν...

Μπορεί ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να στέλνονται στον Ευρωπαϊκό Βορρά για ασκήσεις, δύο πιλότοι να χάνουν την ζωή τους στην Ισπανία σε άσκηση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, αλλά ο Κόκκαλης κλείνει δουλειές!

Σε πανηγυρικό προπαγανδιστικό κείμενο που εμφανίστηκε σήμερα -ημέρα αργίας για τους δημοσιογράφους- διαβάζουμε:

H INTRACOM Defense Electronics έκλεισε μια ακόμα συνεργασία!
Την επέκταση της συνεργασίας με την ελληνική INTRACOM Defense Electronics ανακοίνωσε ο Λιθουανός πρέσβης στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας
«Η Λιθουανία ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ελλάδα, που είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο Πρέσβης της Λιθουανίας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.
Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.
Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.
Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.
Αυτή είναι η αστική παραγωγική ανασυγκρότηση της πρώτης φοράς κυβέρνησης Αριστερά, του Τσίπρα, του Καμμένου, του Ήσυχου και του Βίτσα: πόλεμοι, επεμβάσεις, κρατική τρομοκρατία, αγορές όπλων για να κλείνουν συμβόλαια ο Κόκκαλης και η ISI Hellas μαζί με όλους τους Έλληνες βιομήχανους που είναι συνένοχοι-συμμέτοχοι της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Τα οδυνηρά αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τους βρώμικους πολέμους τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν άλλη βαρύτητα στην πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος:

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.

1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.

3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.

5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου