Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την επίθεση τους στη Βενεζουέλα


Ουάσιγκτον: Υπέρ μιας δυναμικής αντίδρασης στον αυταρχισμό Μαδούρο
Υπέρ μιας «δυναμικής και ευέλικτης αντίδρασης κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού» τάσσονται οι ΗΠΑ, οι οποίες αντέδρασαν σε αυτό που χαρακτήρισαν μια διαβλητή διαδικασία στη Βενεζουέλα, για την εκλογή νέας Συντακτικής Συνέλευσης, υπό τον αριστερό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και των συνταγματικών αντιπροσώπων του, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν μία πλήρη κι ευημερούσα δημοκρατία στη χώρα τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.
«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δυναμικά και ευέλικτα μέτρα κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού στη Βενεζουέλα και κατά όσων συμμετέχουν στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, ως αποτέλεσμα της σημερινής διαβλητής εκλογικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε τη βία των αρχών της Βενεζουέλας, κατά των διαδηλωτών και παρότρυνε τις κυβερνήσεις της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, «να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που υπονομεύουν την δημοκρατία, αρνούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχουν την ευθύνη για την βία και την καταπίεση ή συμμετέχουν σε διεφθαρμένες πρακτικές». 

Παράλληλα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση είναι βήμα προς τη δικτατορία και πρόσθεσε ότι η χώρα της δεν θα δεχθεί μια παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας. 

«Ο λαός της Βενεζουέλας και η δημοκρατία θα υπερισχύσουν», τόνισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

http://www.naftemporiki.gr/story/1263224/ouasigkton-yper-mias-dunamikis-antidrasis-kata-tou-autarxismou-madouro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου