Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το ΝΑΤΟ διαφημίζει ανοιχτά τους συνεργάτες των Ναζί

Το ΝΑΤΟ παραχαράζει την ιστορία και υμνεί τους συνεργάτες των Ναζί στις Βαλτικές χώρες, που πολέμησαν εναντίον των Σοβιετικών για την… ελευθερία τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Νατοϊκοί βαφτίζουν τα φασισταριά “μαχητές της ελευθερίας”. Το είχαν κάνει και παλιότερα άλλωστε και με τους Μουτζαχεντίν.
Ούτε είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την καταλυτική συμβολή του Χόλιγουντ -ως… πηγής- για την υποβάθμιση του ρόλου των Σοβιετικών. 
Σπάνια βλέπουμε όμως τόσο ανοιχτή και ξεδιάντροπη διαφήμιση των συνεργατών των ναζί και του… “απελευθερωτικού τους έργου”, όπως σε αυτό το τιτίβισμα από τον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο twitter και το βίντεο που ακολουθεί. 
Σε αυτήν την παραγωγή-ντοκιμαντέρ, οι δυνάμεις που πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας, εμφανίζονται ως “τα αδέρφια του δάσους”, κάτι σα “σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών”, που πολεμάνε για την ελευθερία των χωρών της Βαλτικής ενάντια στις “ρώσικες δυνάμεις κατοχής” -sic. 

Μιλάμε φυσικά για εκείνη την κατηγορία βετεράνων στρατιωτών που βραβεύει η ΕΕ για τη… φιλοπρόοδο δράση τους, την ίδια στιγμή που αφήνει στο απυρόβλητο τις διώξεις των κομμουνιστών -των ιδεών και των συμβόλων τους- στις ίδιες χώρες, στο όνομα της… καταπολέμησης του ολοκληρωτισμού, μαύρου και κόκκινου. 

Μπορεί τα παραπάνω να εμπλέκονται σε γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες, σε μια σύγχρονη εκδοχή του “ψυχρού πολέμου”. Το βέβαιο όμως είναι πως η επιχείρηση παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους οργανικούς δεσμούς του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού με τους Ναζί και το φασισμό κάθε μορφής…
http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου