Slider

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Επιθετικές κινήσεις του Ελληνικού-Τουρκικού-Αιγυπτιακού κράτους ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο


Μετά την Αποτυχία των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, αποτέλεσμα των εθνικιστικών και Μεγαλοϊδεατικών βλέψεων όλων των εμπλεκόμενων μερών, νέα ένταση πυροδοτούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου οι Επιθετικές κινήσεις του Ελληνικού-Τουρκικού-Αιγυπτιακού κράτους.
Σε αυτές πρωτοστατούν οι στρατιωτικές τους δυνάμεις που με τη δράση τους αποδεικνύουν ότι δεν εξυπηρετούν «την Άμυνα, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας», αλλά δίνουν τον πολεμικό τόνο –εντός και εκτός συνόρων- σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αδίστακτων αστικών τάξεων που οραματίζονται απογείωση των κερδών τους από τις ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο σε θαλάσσιους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους στρατηγικής σημασίας!

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinklees.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να δει κανείς την συγκυρία, τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία της άσκησης.

Όπως αναφέρει λοιπόν η καθεστωτική φιλοπόλεμη προπαγάνδα «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών με την βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, στην αντιμετώπιση κρίσεων που άπτονται της θαλάσσιας ασφαλείας και στις επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

>Τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

>Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

>Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.
>Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
>Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).
>Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του Ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT (σ.σ. τύπου MISTRAL), με την παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.
Διαπιστώνουμε επομένως ότι η άσκηση έχει ευρύτερες βλέψεις. Σε συνδυασμό με την πολυεθνική άσκηση «Blue Flag» και την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» αποκαλύπτεται η πραγματική ουσία του άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου: 
είναι οι πολεμικοί πόλοι για την οικοδόμηση - συνεργασία με το ΝΑΤΟ- ενός άξονα Άμυνας/Ασφάλειας ικανού να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο-Μέση Ανατολή και Αφρική και τα ενεργειακά τους σχέδια. 

Από την άλλη πλευρά έχει σημασία να σταθούμε στις κινήσεις του ολοκληρωτικού καθεστώτος Ερντογάν, καθώς ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμαπαϊράκ ανακοίνωσε ουσιαστικά την επικείμενη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αγορά πλωτού γεωτρύπανου, με το οποίο η Τουρκία θα επιχειρήσει από μόνη της να κάνει γεώτρηση σε «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ, την οποία δεν αναγνωρίζει! Η Μεσόγειος δεν είναι το μονοπώλιο κανενός διακήρυξε… 
Η τουρκική δραστηριότητα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους - εάν πραγματοποιηθούν τα σχέδια που εξαγγέλλονται!

Όλα αυτά σημαίνουν ότι κράτη που καταπιέζουν τους εργαζόμενους με Δικτατορία και ισλαμικές ή χριστιανικές εκδοχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 
Που επιβάλλουν βάρβαρες αντεργατικές Μνημονιακές αστικές πολιτικές και με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας –οδηγώντας μας στη δουλοποίηση, στο θάνατο καθώς απογειώνονται τα εργατικά δυστυχήματα και οι αυτοκτονίες των απελπισμένων, αλλά και κλέβοντας μας όχι μόνο την ελπίδα στο παρόν και το μέλλον, επίσης τους κόπους μιας ζωής.

Αυτά τα αστικά κράτη θέλουν να μας θυσιάσουν στους ανταγωνισμούς τους…
Αυτά τα αστικά κράτη μας θεωρούν Αναλώσιμους για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των πλουσίων και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών τους οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
Αυτά τα αστικά κράτη ετοιμάζονται για πόλεμο μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα δίνουν άλλη διάσταση στον κοινωνικό –ταξικό πόλεμο που διεξάγουν εναντίον των εργαζομένων. 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Η κοινωνία ποτίζεται με πολεμοκάπηλα κηρύγματα ενώ οι αγορές όπλων και οι προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών εντείνουν το κλίμα της πολεμικής προετοιμασίας. Το ελληνικό κεφάλαιο βγαίνει στην αντεπίθεση με τους «εθνικούς» στόχους για την εξόρυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, με την διαπραγμάτευση για τις ΑΟΖ και τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα περάσουν από την χώρα. Παράλληλα θωρακίζει τη θέση του στο εσωτερικό με την προετοιμασία των σχεδίων αντιμετώπισης του εξεγερμένου από τα μνημόνια λαού, του εσωτερικού εχθρού, ολοκληρώνοντας τους σχεδιασμούς καταστολής με τη συνεργασία στρατού, αστυνομίας και δικαστών.
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟ
Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα. 
Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε σε αυτήν τη συγκυρία ότι το άνοιγμα της συζήτησης για την υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και για τα «εθνικά δίκαια», κινδυνεύει να διολισθήσει στην ταύτιση με τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου και τα εθνικιστικά αστικά ρεύματα. 
Γι’ αυτό είναι άμεση ανάγκη η ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. 
Χρειαζόμαστε ένα κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των αντιλαϊκών πολιτικών τους. 
Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στο μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου και να μη μετατραπούμε σε αναλώσιμους για τα κανόνια τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου