Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η Πολεμική Αεροπορία τον Νοέμβριο πάει Ισραήλ για να προετοιμαστεί για Πόλεμο!


Βαθαίνει η πολεμική και κατασταλτική συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και του Ισραηλινού κράτους.
Όπως τονίζει η αρθρογραφία " Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην εξαιρετικά σημαντική πολυεθνική άσκηση «Blue Flag»",

Ουσιαστικά η πολυεθνική άσκηση «Blue Flag» και άσκηση «ΗΝΙΟΧΟ» αποτελούν δυο ασκήσεις με πολυπλοκότητα επιχειρησιακών σεναρίων που αποκαλύπτουν την πραγματική ουσία του άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου:
ελληνικό και ισραηλινό κράτος είναι οι δύο πολεμικοί πόλοι για την οικοδόμηση - συνεργασία με το ΝΑΤΟ-

ενός άξονα Άμυνας/'Ασφάλειας ικανού να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο-Μέση Ανατολή και Αφρική και τα ενεργειακά τους σχέδια. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο σμήναρχοςδιοικητής της αεροπορικής βάσης «Uvda» στο Ισραήλ, η Ελλάδα είναι μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και την Ινδία, οι χώρες που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, η οποία διεθνοποιείται κάθε χρόνο και περισσότερο (τρεις χώρες περισσότερες φέτος).

Η άσκηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων, συνολικά 70 μαχητικά αεροσκάφη θα συνασκηθούν με μοίρα της ισραηλινής Αεροπορίας, γνωστή είτε ως «Red Squadron» (ερυθρή μοίρα) είτε ως «Flying Dragon» (ιπτάμενος δράκος) που αξιοποιεί επιχειρησιακά μαχητικά F-16C της Lockheed Martin και έχει τον ρόλο του επιτιθέμενου στις εκπαιδεύσεις όλων των Μοιρών της ισραηλινής Αεροπορίας.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας για την αντίστοιχη άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 2015:



Στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του Ισραήλ συμμετέχει και η Ελλάδα

Αυτή την εποχή της ανέχειας, του 3ου πιο οδυνηρού Μνημονίου, που η στρατιωτική ηγεσία φέρεται να δηλώνει ότι δε μπορεί να ντύσει τους φαντάρους..

Αυτή την εποχή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει την συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών, εκπαιδεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις για να ανακαταλαμβάνουν τα κατειλημμένα από ταραχοποιούς εργάτες και τα κοινωνικά κινήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, εντείνει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και κατά των ασύμμετρων απειλών, ταυτίζεται με τις πιο επιθετικές βλέψεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και παράλληλααναδεικνύεται σε δεύτερο σημαντικότερο “σύμμαχο” του ισραηλινού κράτους, που ταυτόχρονα πνίγει στο αίμα την 3ηΙντιφάντα.



Η μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16C/D Block 52+ της 337 Μοίρας που εδρεύει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Ελληνικό F-16 που συμμετέχει στην άσκηση.

Η ισραηλινή Αεροπορία αποδέσμευσε τις πρώτες φωτογραφίες από την άσκηση, στην οποία επίσης λαμβάνουν μέρος και πανομοιότυπα με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 της πολωνικής Αεροπορίας (η οποία, υπενθυμίζεται, έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα για κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες). Συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη και η αμερικανική Αεροπορία (USAF) με έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15C τα οποία ανήκουν στην 493FS (μοίρα σε προκεχωρημένη βάση), που εδρεύει στην αεροπορική βάση του Lakenheath, της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force), στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οικοδεσπότες Ισραηλινοί συμμετέχουν με ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη F-15 Baz, F-16C/D Barak, F-16I Sufa, ακόμα και τα F-16A Netz, των οποίων επίκειται η απόσυρση.

Έλληνες, Αμερικανοί και Ισραηλινοί πιλότοι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο πλαίσιο της άσκησης Blue Flag

Η άσκηση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου και με προγραμματισμένη ολοκλήρωση στις 3 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί σειρά αποστολών, για τις οποίες ελάχιστα έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν καταστήσει τη Blue Flag στο αμερικανικό αντίστοιχο της επίσης εξαιρετικής Red Flag. Στην Blue Flag, βάση των επιχειρήσεων είναι η αεροπορική βάση Ovda, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, ενώ αποστολές έχουν σχεδιαστεί για το ειδικό περιβάλλον της ερήμου Νεγκέβ, αλλά και σε θαλάσσιο χώρο, στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα. Οι συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις έχουν χωριστεί σε φίλιες και εχθρικές και «τρέχουν» τα σενάρια των επιμέρους ασκήσεων.
Πλέον κανείς και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να αποκρύψει το πραγματικό επιθετικό περιεχόμενο της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας της ελληνικής αστικής τάξης με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Πρόσφατα θυμίζουμε, πάντα για το καλό της «εθνικής άμυνας», για την ενίσχυση «της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», πτητικά μέσα της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν για Εκπαίδευση στο Ισραήλ (!) και μάλιστα στις συνθήκες της φοβερής αμμοθύελλας που έπληξε τη Μέση Ανατολή.

Κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2015, Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ αναπτύχθηκε με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90 και CH-47D Chinook, στην έρημο Negev στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε τη διεθνή άσκηση συνεργασίας με την επωνυμία «White and Blue Glory».

Η νέα αυτή συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ, από τις πολλές τέτοιες συνεκπαιδεύσεις που γίνονταν και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνεχίστηκαν να γίνονται επί της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αναβαθμιστούν από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, αποδεικνύουν την απόφαση της ελληνικής αστικής τάξης να διευρύνει τον επιθετικό της ρόλο στην περιοχή και να αναβαθμίσει την στρατιωτική της δράση σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για σειρά ασκήσεων που ολοένα εντείνονται και γίνονται πιο επιθετικές. Έτσι λοιπόν μετά την γιγαντιαία άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015″μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ, την «Blue Flag» στο Ισραήλ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την άσκηση «OLYMPUS SUMMIT 2015» στη Θεσσαλία «στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ» – όπου βρέθηκαν περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα, είχαμε την άσκηση «White and Blue Glory» στην έρημο του Ισραήλ!

Αξίζει να δούμε τα αντικείμενα των ασκήσεων, όπου σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση δοκιμάστηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μεικτούς σχηματισμούς ελικοπτέρων, Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Ερευνας και Διάσωσης Μάχης, σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander. Ένα από τα σενάρια της άσκησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, προέβλεπε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για μαχητικό ή μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που είχαν καταρριφθεί σε χώρο που προσομοίαζε με την εδαφική διαμόρφωση του βόρειου Ιράν, στις χαράδρες της ορεινής Ελασσόνας!

Όπως έχουμε επισημάνει η νέα Μνημονιακή-Δανειακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Επαναλαμβάνουμε, είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Αν. Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση σε μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.

Και σε αυτή την πολιτική υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ μπαίνει σε νέα, πολύ πιο επικίνδυνη φάση, για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής με την υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου. Το δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει: «οι εκπρόσωποι των 2 χωρών υπέγραψαν καθεστώς μιας στρατιωτικής συμφωνίας στο Tel-Aviv που προσφέρει νόμιμη άμυνα και στα 2 στρατεύματα των αντίστοιχων χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου. Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ» (Jerusalem Post 19/7/15).

Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, προσπαθώντας επίσης να “διευκολύνει” την στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ- Αιγύπτου με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών. Ο Π.Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι «πυλώνες της σταθερότητας και της ασφάλειας». Η περιφερειακή ασφάλεια σημαίνει στενότερους δεσμούς με το Ισραήλ, ένα άλλο ενεργειακό παράγοντα. «Ο Αμυντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους φίλους και συμμάχους που ζητούν αμυντική συνεργασία στην περιοχή. Και εγώ θέλω να πω ξεκάθαρα προς τα ανατολικά, προς το Ισραήλ».

Το ελληνικό κράτος προσφέρει το «απαραίτητο βάθος» στο κράτος Δολοφόνο της Μέσης Ανατολής –αποκτώντας και αντίστοιχα στρατιωτικά προνόμια σε μια ζώνη γεωστρατηγικής σημασίας- και αναδεικνύεται σε στρατηγικό εταίρο του ισραηλινού επεκτατισμού και ιμπεριαλισμού.

Οι πολεμικές συμφωνίες αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τονπρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ν.Κοτζιάς τόνισε: Αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία».

Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.

Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.

Είναι μια μάχη που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη ενός Μαχητικού Κινήματος και Μέσα στον Στρατό, για το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Από αυτή την σκοπιά τονίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εναντίον της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι Αρνούνταν να λάβουν μέρος, καταγγέλλοντας συγχρόνως την στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου