Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Οκτώ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Ηριάννα Β.Λ.


Μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρωτοβουλία πήραν 8 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έκαναν δήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ., που βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας της ερωτικής της σχέσης με αναρχικό που κατηγορούνταν για παράνομες πράξεις. Τη δήλωση έκαναν στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαντωνίου και Μ. Καλυβιώτου, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Μπαντής και Γιώργος Μασούρας του Πανιωνίου, Χρήστος Τασουλής της Λανς (Γαλλία), Γιώργος Ζησόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος του Ατρομήτου, Μανώλης Παπαστεριανός της Ξάνθης, Σάββας Τσαμπούρης της Νέας Σαλαμίνας (Κύπρος) και Αντώνης Λαδάκης της Δόξα Δράμας, εξέδωσαν την παρακάτω δήλωση:

«Φέρνουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Δεν μας έπαιρνε ο ύπνος και αρρωσταίναμε όταν χάναμε άδικα ένα παιχνίδι… Φαντάσου, για ένα παιχνίδι μόνο! Και τώρα σκεφτόμαστε την Ηριάννα, που στερείται τόσο άδικα με την πραγματική έννοια της λέξης, την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της τη ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίον όλων μας και μας αφορά όλους».

Αν και οι Ν. Παπαδόπουλος και Γ. Μπαντής είχαν κάνει και στο παρελθόν παρεμβάσεις με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο (υπέρ των προσφύγων και του αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές), είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται συλλογικό κείμενο ανάλογου περιεχομένου από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

http://neaselida.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου