Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις 120.000 απόστρατων

Εκατόν είκοσι χιλιάδες απόστρατοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διπλές μειώσεις στις συντάξεις τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος». 
Συγκεκριμένα, ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016 θα φέρει διπλές μειώσεις στις συντάξεις των ένστολων, καθώς δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020. 
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όμως, αυτή δεν είναι η μόνη ανατροπή, καθώς έρχεται ακόμη μια, στα έτη υπηρεσίας τους, καθώς θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί εισφορές και γι αυτά. 

Ετσι, 120.000 απόστρατοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διπλό «ψαλίδι» καθώς οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν: 

Σε μικρότερους μισθούς 

Στα πραγματικά έτη υπηρεσίας και όχι σε αυτά που υπολογίστηκαν χωρίς εισφορές για την αρχική σύνταξη. 

Επίσης, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχει σκέψη να μπει και πλαφόν γιατί στα διπλά πτητικά εξάμηνα, που έχουν και εισφορές, προκύπτουν έτη ασφάλισης που φτάνουν στα 60 χρόνια. 

Φωτογραφία αρχείου SOOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου