Δεν είναι μόνο ότι άλλα έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλα μετά...
Είναι οι συνέπειες των σχέσεων του Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά με τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας!
Ο πρόεδρος του Ιταλο-ρωσικού εμπορικού επιμελητηρίου Ροζάριο Αλεσαντρέλλο δήλωσε ότι τα αντιμέτρα που πήρε η Μόσχα μετά τις κυρώσεις της Ε.Ε. σ’ αυτά τα 3 χρόνια έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στην Ιταλία.
Σημείωσε, ότι οι ιταλικές επιχειρήσεις αποτελούνται από μικρές και μεσαίες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπούνται ελάχιστα στη ρωσική αγορά, γεγονός που έκανε τη χώρα περισσότερο ευάλωτη στα ρωσικά αντίμετρα σε σχέση με τη Γερμανία, οι εταιρείες της οποίας στη Ρωσία είναι πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος.
«Το ρωσικό εμπάργκο δεν προκαλεί ζημία στις ευρωπαϊκές εταιρείες, ιδιαίτερα τις γερμανικές. Πρωτίστως ζημιώνει την Ιταλία», είπε ο Αλεσαντρέλλο στο «ΡΙΑ Νόβοστι». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του περισσότερο υπέφερε ο αγροτοδιατροφικός τομέας: Η Ιταλία έχασε 11-12 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
«Δεν επιτρέπεται να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση, γιατί η Ιταλία έχει ανάγκη από νέες αγορές. Από αυτές η ρωσική είναι η πλησιέστερη και η πλέον ιδανική για τους Ιταλούς» και συμπλήρωσε ότι για την αποκατάσταση του προβλήματος είναι αναγκαίος ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης. «Και αυτό οφείλει να το κάνει η Μόσχα. Αν μη τι άλλο, επειδή τα ιδιαίτερα ιταλικά αγροτικά προϊόντα, η Ρωσία δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει».
Τον Μάρτιο ανακοινώθηκε ότι οι Ιταλοί επιχειρηματίες κατέγραψαν τεράστιες ζημίες από τις κυρώσεις και τις αντικυρώσεις, που ελήφθησαν από την Ε.Ε. και τη Ρωσία το 2014 – για τα 2 πρώτα χρόνια έχασαν 3,6 δισ. ευρώ. Επιπλέον τον Ιούλιο τα ΜΜΕ έγραψαν ότι η απότομη αύξηση της τιμής του βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους στη Γερμανία, οφείλεται στην προσπάθεια των Γερμανών κτηνοτρόφων να αντιμετωπίσουν τις απώλειες από τη ρωσική αγορά.
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/
Σημείωση: Λόγω του εμπάργκο, ως συνέπεια των κυρώσεων, η Ρωσία από 8η εξαγωγική αγορά ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2013, έπεσε στην 29η το 2016, και η αξία των εξαγωγών μειώθηκε από 168 εκατομμύρια ευρώ σε 38,2 εκατομμύρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου