Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Θα ξανακάνουν πορεία οι φασίστες στις ΗΠΑ

Ένα μέλος του κινήματος Black Lives Matter ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της αμερικανικής πόλης Charlottesville, Βιρτζίνια, περιμένουν ένα ακόμη ακροδεξιό αποκρουστικό θέαμα την Κυριακή.

Κάτοικοι της αμερικανικής πόλης Charlottesville της Βιρτζίνια, όπου έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και αντιρατσιστές το Σάββατο, αναμένουν να επαναληφθούν οι βιαιότητες των ακροδεξιών την Κυριακή, σύμφωνα με ακτιβιστή μέλος του Black Lives Matter (BLM) όπως δήλωσε στο Sputnik.
"Έχουμε ακούσει ότι πρόκειται να γίνει ένα ράλι κάπου σήμερα, αλλά δεν μπορούμε να μάθουμε πού είναι. Έχουμε ακούσει [οι λευκοί υπερασπιστές] πρόκειται να ενωθούν ξανά ... είναι ακόμα εδώ και τους τρέξαμε πολλοί Από σήμερα σήμερα ", σύμφωνα με την Katrina Turner, μέλος της BLM.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης Charlottesville κοντά στο αστυνομικό τμήμα την Κυριακή μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου μεταξύ λευκών υπερασπιστών και αντιρατσιστών.
Η κατάσταση ήταν ήρεμη, ωστόσο, με μια έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή και αξιωματικούς που περιφρουρούσαν φορούσαν ταραξίες οι οποίοι έφεραν τυφέκια.
Το συνέδριο "Unite the Right" στο Charlottesville οργανώθηκε από ακροδεξιούς εθνικιστές το Σάββατο ως διαμαρτυρία κατά των σχεδίων κατάργησης ενός αγάλματος του ομογενειακού στρατηγού Robert E. Lee. Ο αγώνας οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αντιπροστατευτών, με αποκορύφωμα μια επίθεση που οδήγησε σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο άφησε ένα άτομο νεκρό και πολλοί τραυματίστηκαν.
Τα μέλη του BLM ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν σε αντιτρομοκρατικές ενέργειες το Σάββατο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν, τον Ιούνιο του 2015, ότι το γκράφιτι "Black Lives Matter" έχει ζωγραφιστεί στο μνημείο Robert E. Lee στο Charlottesville. Το άγαλμα έχει καθαριστεί στη συνέχεια, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
https://sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου